Capitolul 1- "E doar vina mea..."

628 62 18
                                    

Statea asa de cateva minute bune. Intr-un final se ridica, opri ceasul care sunase in continuu pana acum, anuntandu-l ca trebuia sa-si inceapa ziua. Se misca greu, inca respirand sacadat si tremura, inima batand incontrolabil, semn ca inca era speriat de ce visase. Se tot intreba... de ce? De ce inca il visa? De ce visa doar noaptea aceea, care pentru el era un blestem negru, ce-i facea inima sa sangereze.

Se indrepta spre dulap, luand un rad de haine la nimereala si intreptandu-se spre baie, vrad sa faca un dus bine maritat. Cu mana libera scapa de hainele cu care a dormit, lasandu-le pe drumul sau; avea sa le adune mai tarziu.

                                                                               * * *

Iesea din baie, imbracat si cu un prosop pe umeri pentru a nu lasa apa ce se scurge din parul lui brunet si sa-i ude tricoul. A iesit din camera lui, pe holul de la etaj s-a oprit in fata unei oglinzi care trona pe peretele din dreapta camerei sale. Se uita la el, la corpul lui, la fata sa, la parul sau. Isi ridicase tricoul, desi parea a fi un baiat bine proportionat se considera slab. Nu slab fizic, ci slab sufleteste. Nu mai avea cine sa stea cu el si sa-l linisteasca dupa ce visa asemenea visuri. Nu mai era el. De un an jumatate sufera in tacere, sperand ca pana la urma rana sa i se inchida.

-Se pare ca nu se va inchide niciodata. isi spusese siesi, dupa ce lasase tricoul jos, continuandu-si drumul.

Coborase la parter, ducandu-se in bucatarie vrand sa-si faca o cafea. Isi scoase o cana, pregati cafeaua si-i dadu drumul la filtru. Isi indrepta privirea spre peretele din stanga lui, deasupra figiderului unde se afla un ceas. Arata ora 07:30, deja intarziase la munca, iar Paul -seful sau- nu va fi prea incantat. Statea. Statea de vreo 10 minute si isi fixase privirea pe suprafata mesei, dar a fost trezit de suieratul filtrului. Il oprise, dar se pare ca pofta de cafea se risipise. O lasa balta, asa ca se indrepta spre frigider unde lua din congelator o cutie mare de inghetata. Avea planuri mari azi, sa stea toata ziua in fata televizorului, sa se indoape cu inghetata si sa isi planga de mila. Il dadea dracu' pe Paul si ziua lui de lucru.

Se asezase pe canapea, aprinsese televizorul, dand direct pe un post de desene de animate. Chiar daca avea remarcabila varsta de 19 ani, lui ii tot placea sa se uita la asa ceva. Mai ales cand e suparat sau deprimat. Atent la minunatii Tom si Jerry nu isi da seama cand lingura care trebuia sa-i ajunga in gura, plina de inghetata, cazuse pe tricolu lui.

-Minunat! Off... numai pe asta il mai aveam curat! se planse el stergand pata.

Se oprise in loc o clipa. Isi daduse seama ca el nu purta un simplu tricou, ci tricoul lui. Acel tricou pe care il purtase dupa prima lor noapte impreuna. Tricoul care, pana si azi, avea mirosul acela de after-shave racoritor, ce te electriza, ca menta proastapa. Lucru care il inebunea pe brunet. Se tranti pe canapea, lasand tricoul in pace. Incerca sa nu planga la amintirile ce il navaleau.

                                                                         * * *

Era impreuna cu prietenul lui cel mai bun, Razvan. Se aflau in fata casei lui, incercand la doua dimineata sa deschida usa pentru a intra in casa. Nu ca ar fi foarte greu, dar cand in spate iti cari amicul care era muci de beat si facea dedicatii vecinilor care dormeau, nu era chiar foarte simplu.

-Doamna Marinescu! Va pup, ma! Suneti o femeie extraordinara! strigase Razvan, trezind jumatate de cartier.

Reusise sa deschida usa aia nenorocita insfarsit.

-Sa mergem, Florin Piersic in devenire. chicotea brunetu'.

Intrase in casa, ducandu-si amicul pa canapea. Incecand sa-i dea jos pantofii si geaca de piele, ca dupa sa-l duca sus si sa-l lase sa doarma. Dar era si el obosit, asa ca renuntase, trantinudu-se langa prietenul sau.  Dar Razvan avea alte palnuri. Isi intinsese bratul drept peste picioarele brunetului, iar cea stanga o bagase sub spatele acestuia. Se intorsese spre el, ridicandu-l si punandu-l in poala lui. Brunetul era uimit de gestul baiatului din fata sa, dar amutise cand simti ceva moale, actifelat, dulce si cu gust de tutun peste buzele sale. Tocmai ca a fost sarutat de Razvan. Saruturile se mutara pe gat, in timp ce el era lasat pe spate, pieptul fiindu-i mangaiat  de niste degete reci si lungi.

I'll be happy again?Where stories live. Discover now