PART 5

3 0 0
                                    

pas na een paar dagen valt mijn oog op Patch. hij heeft een donkere egale en bos zwart haar. zijn ogen zijn zwart en zijn mond heeft een volle lichte kleur roze. meteen val ik voor hem. ik zie Nikki met hem flirten en mijn tranen schieten in mijn ogen. ik zie dat Patch zich lostrekt maar ik ren weg naar de gymzaal. ik klim op de muur en zo weer op het dak van de gymzaal. opeens voel ik twee armen o: me heen. ik draai me om en ik zie dat het Patch is. ik kijk hem aan terwijl ik nog steeds huil. 'ik vind je knap, je draagt leuke kleren, je hebt mooie ogen ik ben je gevolgd om je de mijne te maken maar eerst wil ik je beter leren kennen. hoe heet je'?    

'Vanessa'.  heel even lijkt het alsof er een schaduw over zijn gezicht glijdt, maar zo kort dat ik twijfel of ik het wel goed gezien heb.

'Vanessa Delcode'?

'ja'.

'je familie is niet wie je denkt wat het is. beloof me dat je alles nog een keer checkt. ik weet wat er een paar dagen geleden is gebouwd'. dan gaat de bel, maar ik durf het dak niet meer af. hij neemt me op zijn rug en klimt het dak af. hij zet me neer en we gaan naar onze les. mevrouw Witjes is zo te zien in een rothumeur, maar mijn muziek helpt wel. ik ga naast Derek zitten en schrijf je een briefje aan al mijn vrienden, over wat er gebeurd is. ik geef hem aan Derek en meld me ziek. ik ga naar de bibliotheek en zoek mijn stamboom op:

Clarissa en James Delcode,

Vanessa, Selena, Kalea en Kendall. 

Selena is mijn zus? dat verklaart waarom we zoveel op elkaar lijken. wie is Kalea? waar kan ik haar vinden? ik Google meteen Kalea:  0 resultaten. dan opeens valt mijn oog op de naam van mijn moeder: Clarissa. mijn moeder heet Miley. ik Google Clarissa en vind alleen maar dingen over dr dood: verdronken in een zee onder invloed van alcohol en drugs. ik schrik me dood en Google James: overreden door een ambulance toen hij moest uitwijken voor een oude vrouw. het voelt alsof ik een boek las. het meest schrok ik van de bijrijder: Patch. hij heeft dit meegemaakt en gezien gebeuren. ik Google de schade via afbeeldingen. had ik beter niet kunnen doen: het was net iets uit een horrorfilm. de enige van mijn volledige stamboom die ik ken is Selena waardoor ik weet dat het de mijne is. maar wie is Kendall? is dat een jongen en een meisje? er staat bij de stamboom geen geboortedatum. waar is Kalea? wat zijn hun persoonlijkheden? hier wordt ik ook niet veel wijzer van. ik sluit de computer af. Derek en Zac hebben tien minuten op me gewacht. ik pak mijn fiets en fiets met hem mee.



de zoektocht naar rustOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz