PART 7

2 0 0
                                    

ik voel een hand op mijn schouder. ik doe net alsof ik nog slaap. 'Vanessa, ben je wakker'? hij knijpt zachtjes in mijn schouder en in mijn zij. ik doe mijn ogen open.

'je ogen zijn echt mooi'. hij blijft staren. ik kijk terug. 'waarom kijk je zo naar me'? hij blijft nog een tijdje staren. 'schuif eens op'. ik ga zitten en hij gaat naast me zitten en slaat een arm om me heen. we lachen even verlegen naar elkaar. hij heeft eten voor me gemaakt. 'hier is je eten'.

'dankjewel'. ik pak het bord aan en het bestek ook. hij heeft lasagne gemaakt. ik begin met eten. 'naderhand gezien mag jij iedere dag voor het eten zorgen'. 

'is het zo lekker'?

'ja'. hij lacht heel breed. 'dankjewel'.  ik lach terug en nadat ik heb gegeten, zie ik er moe uit. althans, Patch zeg t . 'wil je slapen'? ik gaap. hij kijkt me aan. 'ik denk dat ik het antwoord al heb'. hij pakt een kussen en legt dat op zijn schoot. 'kom hier'. ik ga liggen en leg mijn hoofd op het kussen. ik sluit mijn ogen.


als ik wakker word, word ik wakker doordat ik heen en weer wordt geschud. ik open mijn ogen en lig in mijn eigen bed. Patch staat er naast. 'hoi', zegt hij.

'hey antwoord ik slaperig. 

'' lekker geslapen'?

'ja'.

'waar is de logeerkamer'?

'oh wacht ik heb maar een bed hier'. ik ga hem echt niet vertellen dat ik de logeerkamer heb omgebouwd tot een inloopkast. 

'mag ik er dan ook bijkomen''?

even lach ik in mijzelf. alsof ik dat ooit erg zou vinden. 

'ja', zeg ik heel rustig. hij komt naast me liggen. ik draai me om en trek mijn benen op.  hij kijkt naar me. ik val in slaap.


's nachts word ik even wakker. hij heeft een arm om me heen geslagen en mijn hoofd ligt op zijn andere arm. hij heeft zijn ogen nog gesloten. ik glimlach en geef hem zachtjes in een kusje op zijn wang. ik draai me om en leg mezelf tegen zijn rug aan. ik val met een glimlach in slaap. 

de zoektocht naar rustWhere stories live. Discover now