"Yaşlılar İçin Devrim"

51 10 0
                                    

"Daha eğlenceli olmasını umuyordum doğrusu." yanındaki yaşlı kadın gülümsedi. Tahir tüm gün boyunca yaptığı en mantıklı şeyi yapacaktı. Yaşlı kadını aciz görevinden men etmeye çalışacaktı. "Senin işin de zor ya, sonsuzluğa kadar kuş besliyor, yanına gelene gülümseyip duruyorsun. Oysa.." kadının elindeki yem torbasını aldı ve eğilerek hepsini kuşların önüne döktü. "Şunu yapsan işin bitmiş olacak yani."

Tahir doğruldu ve "Yani, artık özgü-" sözünü bitiremeden kadın elini hırkasına attı ve başka bir yem torbası çıkardı. Tahir, kadının tekrar kuşları beslediğini görünce; kuşların önüne döktüğü bir torba yemin de yok olduğunu fark etti.

Tekrar yaşlı kadına yöneldi ve elindeki torbayı yere fırlattı. Kadın anında hırka cebinden bir yenisini daha çıkardı. Tahir, yine torbaya elinin tersiyle vurarak yere devirdi; kadın da yine aynı cebinden bir yem torbası daha çıkardı.

Tahir torbayı fırlattıkça, kadın yeni bir torbayı cebinden çıkarıyordu. Bu döngü Tahir silahını çıkarıp kadını vurana kadar da devam etti.

"Mutlu musun yani?" dedi, kuşların kafasını didiklemeye başladığı yaşlı kadına. Suratındaki çirkin sırıtışla kadının cebine yöneldi ve yem torbasını alarak kuşları beslemeye başladı.

Yaşlı kadın piksellerine ayrılıp kaybolurken "Yok yok, eğlenceliymiş bu iş ya." diye mırıldandı. Ancak kısa süreli eğlencesi; pikseller, bankın diğer tarafına aynı yaşlı kadını getirdiğinde sonlandı.

Tahir kadına, kadın Tahir'e bakıyordu. Kadın gülümsedi, Tahir kaçtı.

...

Katip, bileklerindeki kelepçeye bakmayı keserek, Hakimin gözlerinin içine baktı. "Devrim kapıda Sayın Hakim. Ve bunu ne siz, ne de başkası durdurabilir. Bu; tüm dinlerden, tüm tanrıların bize verdiği ikinci bir şans. Ve siz tanrılara karşı gelmeye cürret edemezsiniz. Siz mutluluğumuzu daha fazla erteleyemezsiniz."

Haliyle akıl hastanesine kaldırılan Katip, görevini başarıyla tamamlamıştı. Sonuçta Katip ateist bir adamdı.

...

Tahir, japonların janjanlı sokaklarında gezerken iki kafalı bir kadına rastladı. Onunla flört etti ve hemen ardından Amerika'nın fakir bir mahallesinde, köprü altında uyuşturucuya başladı. Çin'de balık kafalı bir kediyi korkuyla tekmeledi ve Azerbaycan'da da uyuyakaldı.

Dünyanın en şanslı adamıydı.

Sanal KullukWhere stories live. Discover now