Başlangıç

199 2 4
                                    

Karanlık bir oda... siyah perdeler... iki siyah deri kanepe... ve tavanda asılı duran eski bir ampül, duvarlara yapıştırılmış gazete yazıları ve bazı resimler, bazılarının üzerindeyse kırmızı kalemle çekilmiş çarpı işaretleri. Büyük bir sineğin ampüle çarpması dışında odada hiç bir ses yok. Kesintili bir şekilde yanan ampülün altında oturmuş biri, odada kimse olmamasına rağmen ağır ağır konuşmaya başladı. 

Bu kadar emek, bu kadar çaba ve masraf, ne için ? Acaba başardım mı ? Gerçekten dünya üzerinde bu olayı çözebilecek biri var mı ? Ben yapmam gerekeni yaptım, verilen görevi yerine getirdim ve getireceğim. Tanrı benden her şeyimi aldı... ama karşılığında bir hediye verdi, sadece bir tane. Ben dünyada ki en yetenekli seri katlim, arkamda onlarca ceset bıraktım, bir çoğunun cinayete kurban gittiğini bile anlayamadılar.. Ama bu sefer ki çok farklı, bende oyunumu ona göre oynadım. Şimdi verilen diğer görevleri yerine getirme zamanı. 

Başını yavaşça sağ tarafa doğru, resim ve gazetelerin asılı olduğu duvara çevirdi. Tek tek göz attıktan sonra, çarpıların sonunda üzerinde hiç bir çizik olmayan fotoğraf ve altında ki gazete yazısı üzerinde durdu. Gözlerini kısarak sabit bir şekilde uzun süre baktı.

CİNAYETİN SESİWhere stories live. Discover now