-Motivasyon-

249 19 34
                                    

Merhabalar! Nasılsınız bakalım? LGS'ye girecekler oturup ağlama pozisyonu aldı mı bilmiyorum ama bu bölüm onlara gelsin!

Öncelikle, sizlere uzun süredir takip ettiğim Emir Purpura'nın LGS videosunu göstermek isterim. Sahiden konuşması ve anlatma tarzıyla çok da streslenmeden farkında olmanız gereken durumları açıklıyor.

Şimdi bölüme devam edelim.

LGS'ye az zaman kalmış.

Ve benim bundan haberim yoktu, yeni öğrendim shdxsgshdgxhs

Yani LGS dediğimiz şey aslında o kadar gereksiz, o kadar etkisiz ve önemsiz bir şey ki sınavın tarihini bile bilmiyorum. Geçen yıl girdiğim şeyi! Hatta anneme LGS hakkında bir şey diyordum, o bile LGS'nin ne olduğunu falan unutmuştu dshgds

Demek istediğim bu dünyanın sonu falan değil. Evet, ilk başta ölümüne stresli olursunuz. Korkunç hissederseniz, ölmek falan istersiniz ama sakin olun. Her şey yolunda. Bu alt tarafı bir sınav ve sınavdan üç ay sonra hiçbirinizin umurunda dâhi olmayacak sınav günü.

Büyüdüğünüz zaman gittiğiniz liseye göre sizi işe almayacaklar, yapabildiklerinize göre alacaklar. Bu yüzden yok ben fen lisesine gidemedim benden bir cacık olmaz falan demeyin, gayette olur. Lise değil öğrenci kalitesini belirler.

Zaten Covid-19'un gidişatını ve 2020'nin insanlara olan tuhaf nefretini biliyorsunuz. Bu gidişle 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı bile başlayamaz veya da başlayıp yeniden sonlanabilir.

Tabii üstte dediğimi düşünüp bugünlerinizi umursamaz bir şekilde geçirmeyin. Sadece siz en mükemmelini yapsanız bile hayat bir yerlerden belirip benim insanlara tuhaf spoilerlar vermem gibi size tuhaf şeyler yapabilir.

O kadar da ciddiye almayın yani. Dünyanın sonu değil.

Ve artık son 15 güne girdiğimize göre benim de vermek istediğim tavsiyeler var.

Bu kitapta bahsettiğim aşırı sakin ve mutlu mesut, yavaş ders çalışma sistemi son 15 günde belirli kişilere işe yarar. Mesela tüm yıl yavaş yavaş mutlu mesut çalıştıysanız son 15 günü sakince geçirin. Eğer Emir Purpura'nın bahsettiği gibi dersde konu bilginiz sıfırsa onun bahsettiği yolu izleyin. Birinci dönem konuları inanın çok kolay ve daha az, yarısı zaten yedinci sınıf bilgisine dayalı.

En önemlisi, sağlığınıza dikkat edin. Şu zamanlarda gerçekten çok fazla eksiğiniz varsa daha sıkı çalışmaya odaklanın. Wattpad ya da Youtube falan kaçmıyor hiçbir zaman. Hatta birikmiş şeylerle LGS'den sonra ilgilenmek kafanızı dağıtmanızı sağladığı için özellikle son hafta internetten uzaklaşıp kendinize, kitap okumaya ve motivasyona zaman ayırmanızı tavsiye ederim. Tabii ki ders çalışın, test çözün ama kendinizi çok fazla yormayın.

Eğer üşenmezsem daha fazla bölüm yazmaya devam edeceğim, LGS sonrası falan. Tabii bu yıl LGS'de neler yapacaksınız nasıl takılacaksınız onu anlatmam çok anlamsız olur çünkü ben Covid-19 ile giren değil 2004'lülerin laneti ile girenlerdim shdgxshdg

Her neyse, böyle işte. Tüm kitapta dediklerimi burada topladım resmen. Her şey kontrol altında. Hayatınız mahvolmayacak, düşük not alabilirsiniz başarınız istediğiniz gibi olmayabilir bunlar çok doğal şeyler. LGS sadece sizin için ufak bir dönüm noktası ve bu negatif olacak diye bir şey yok.

Mesela ben fen lisesine girmek istemiştim ama Anadolu Lisesi'ne gittikten sonra dedim ki "İyi ki girmemişim."

Bazen "başarısız" olmak sizin için çok daha iyi olabilir. Harika bir lise, harika bir üniversite demek değildir. Sadece harika liselere gidenler, bu imkanları kullanmasını iyi bildiği için başarılı olur.

Ve biz artık teknoloji çağındayız. Okula bağlı değiliz, elimizdeki aletlerle yapabildiklerimizi yazarak anlatmam bile. Okul sadece bir tür... Nasıl desem... Vakit harcayacağınız bir alan. Bundan on yıl sonra orada yaptıklarınızı anıp iki dakika güleceğiniz bir yer. Hayatınızı, yapabileceğiniz her şeyi belirlemez orası.

Lütfen rahat olun, hayat her zaman devam eder. Siz de edebilirsiniz.

Sizlere güveniyorum <3

[2020] - Karmanomia ile LGS'ye DoğruWhere stories live. Discover now