|12|

927 67 146
                                    

Bölüm Şarkısı;Ellise - Lilith

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bölüm Şarkısı;
Ellise - Lilith

×××


On İkinci Bölüm × Lilith

...

"Biz Tanrı'ya mı hizmet ederiz?"

Prens Edward'ın meraklı gözleri bunu sorarken doğruca yanındaki Eric Brunella'ya çevrilmişti. Elinde tuttuğu İncil'i sıkıca kavramış ve kucağına dayamıştı. Her ne kadar babası, Sör Eric Brunella ile konuşmasını ve görüşmesini uygun bulmasa da, bu Fransız asilzadede prensin tam olarak adını koyamadığı farklı bir şeyler vardı. Onun görüşlerine ilgi duruyor, diyeceklerini duymak istiyordu. Hemen hemen her konuda bir fikri olan Eric ise prensin sorularını sabırla dinler, başını ağır ağır sallar ve mutlaka yanıt verirdi. Tıpkı şimdi olduğu gibi.

"Elbette majesteleri." demişti Eric, bahçede yanında oturan oğlana gülümserken. "Hepimiz Tanrı'nın çocuklarıyız."

"Demek istediğim o değil, Sör Brunella." Prensin kaşlarını çatış şekli yaşından kesinlikle daha büyük görünmesine neden oluyordu. Kahverengi gözleri anlamak istediği fakat anlayamadığı bir konunun merakı ile dolup taşıyordu sanki. "Biz prensler ve krallar; bizler de mi Tanrı'ya hizmet ederiz? Tıpkı halkımızın bize hizmet ettiği gibi."

Eric bu soruya cevap vermeden önce prensin kucağındaki İncil'e baktı. "Böyle bir mesele ile kafanızı kurcalamak için biraz fazla genç değil misiniz?"

"Fakat bilmek istiyorum." diyerek meydan okudu cesurca.

Bunun üstüne adam oturduğu yerde arkasına yaslandı ve gözlerini uzağındaki, içinde kuğuların yüzdüğü süs havuzuna dikti. "Herkes Tanrı'ya hizmet eder. Onun katında bizlerin ne olduğu önemli değildir." dedi, sakince. "Tanrı benim Fransız, sizin İngiliz olmanıza bakmaz, çünkü ikimizi de o yaratmıştır. Tıpkı kralları ve çiftçileri yarattığı gibi."

"O halde benim kral olmak için doğmamın hiçbir ayrıcalığı yok."

"Öyle düşünmemelisiniz."

"Peki nasıl düşünmeliyim?"

Eric babacan bir edayla gülümserken bakışlarını çocuğa çevirdi. "Sizin ileride kral olmak için doğmanızı da O sağladı. Eğer başka birinin bu görevi daha iyi yerine getireceğini düşünseydi sanıyorum onu sizin yerinize koyabilirdi."

Edward'ın kaşları hâlâ çatık duruyordu. Gözlerini kırpıştırdı ve başını eğerek kucağına baktı kısa bir süreliğine. "Hepimizi Tanrı yarattıysa ve onun katında bizim kim olduğumuzun bir önemi yoksa, neden dünyada bu kadar nefret ve ayrımcılık var Sör Brunella?" derken ise başını kaldırmış ve yanındaki adama dönmüştü.

Tacın BedeliWhere stories live. Discover now