Addicted - část 1 | Nový začátek?

709 55 1
                                    

"Jsem potěšen, že mohu přijmout tak nadaného studenta, paní Coxová," usmál se ředitel na Harryho mamku a propletl si své dlouhé, štíhlé prsty, pokládaje je na desku stolu. "Jen jeden fakt mě zaráží - vy žijete ve Velké Británii a Harry nastupuje tady? Promiňte, že jsem tak smělý, ale rád bych znal důvod Harryho přestupu." 

"Víte, Harryho otčím, uhm, máme mezi sebou menší neshody," pronesla tiše a k hrudi si ještě pevněji přimkla bibli. 

"Rodinné důvody, rozumím, no, myslím, že..." 

"Omlouvám se, že vám skáču do řeči, pane Harrisone, ale měla bych prosbu," špitla Anne a Harry se ošil. Vážně, mami? Vážně? Sama víš, že už mě nemůžeš ochránit, tak proč bych měl být zase za podivína? "Vzhledem k naší víře... Uhm, nepřeji si, aby Harry navštěvoval hodiny, kde se, ehm, probírají jisté věci." 

"Oh, je to sice nestandardní postup, ale chápu vaše přesvědčení. Samozřejmě to mohu zařídit, nemějte obavy." Jeho úsměv byl tak dotěrný, až vysílal v Harryho páteři neuvěřitelně nepříjemné mravenčení. Nahrbil se a sklopil pohled na své dlaně položené v klíně. Anne ho vzala za ruku, ale on, namísto toho, aby na ni vzhlédl, otočil hlavu opačným směrem. Paličatost mu bránila pohlédnout vlastní matce do očí. 

Ředitel si odkašlal, aby si také pro jednou získal Harryho pozornost. "Myslím, že je na čase ukázat Harrymu kampus."

Ačkoliv by Harry měl svou pozornost věnovat slovům jeho nového ředitele, raději si četl označení jednotlivých domů. Nic jiného ani nestíhal. Ředitel je totiž vzal jakýmsi vozítkem, částečně se podobající vozíku golfovému. Držel si batoh a kufr, aby mu při ostřejší zatáčce nevypadly na silnici, ale sám měl co dělat, aby se udržel v sedačce. Už teď se netěšil na cestu do školy. Buď bude muset vstávat o hodně dříve, než byl navyklý, nebo si pořídit kolo. 

Když konečně zastavili, byli na opačném konci kampusu. Na zadní bráně bylo poznat její zřídké používání, jelikož začala obrůstat popínavou rostlinou, která se již táhla po celém oplocení. Harry si protáhl paže a procvičil prsty. Už začínaly pobolívat, jak si křečovitě držel svá zavazadla u těla.

"Tak, Harry, tvůj nový, přechodný domov - bratrstvo Sigma Alfa Zeta."

Addicted || Larry StylinsonWhere stories live. Discover now