Addicted - část 10 | Uh, hi?

436 52 2
                                    

Bam, bam, omluvte, prosím nesmyslupnost tohoto díla. Já se pro příště posnažím víc.

Moc vám, děkuji za komentáře. :)


*


"Budíček, Růženko!"


Harry sebou polekaně škubl. K ránu měl spánek lehký, a proto se ihned posadil. Přitiskl si k hrudi přikrývku a dezorientovaně se rozhlédl po místnosti. Postele naproti němu byly prázdné. Až když se pohledem dostal ke dveřím, přesvědčil se o tom, že se mu to jen nezdálo.


Chlapec, kterému Harry nemohl přijít na jméno, stál opřený o rám dveří a kouřil cigaretu. "Něco jsem si o tobě zjistil. A to, že bys měl vstávat dřív, nebo nestihneš dojít do školy."


"A ty bys tu neměl kouřit," špitl Harry," Liam nebude mít radost."


"Co oči nevidí, srdce nebolí. To neznáš? Liam a ostatní si vybrali na dnešní ráno nějaký seminář, přijdou až odpoledne, takže když otevřu okno, ono se to tu vyvětrá."


Harry se ošil. Rád by toho kluka vyhodil, protože ho cigaretový pach štípal v nose a v očích, a také by se rád převlékl, možná i vysprchoval. Včera přeci jen v Zaynově posteli usnul a někdo ho při přenášení do postele svlékl z mikiny, tepláků i trička.


"Uhm, pokud chceš stihnout vyučování, vypadl bych z postele."


"Děkuju za informaci." Sarkazmus sršel z vět obou chlapců stejně. U Harryho to bylo však více než překvapující. Chlapec ve dveřích si na prsou založil paže a z úst mu visela cigareta. S jeho kukučem to vůbec nešlo dohromady, stejně jako drzý tón hlasu s Harryho povahou. Zdálo se, že před Harryho příjezdem to byl právě on, kolem kterého všichni skákali. Byl tu však drobný detail, Harry si to na rozdíl od chlapce s kroužkem ve rtu nepřál. Chtěl si zalézt někam do kouta, kde by byl sám, možná s Louisem.


Kluk se zamračil. Vytáhl si cigaretu z úst a nosem vyfoukl šedavý dým. Harry se chtěl zasmát, ale neudělal to. "Je sedm hodin ráno, Růženko, nevim, jak dlouho ti to ráno trvá, ale ve škole seš za patnáct minut. Tedy pokud máš něco na přepravu, pěšky nikdo nechodí."


Harry vyšpulil rtíky, nad čímž jeho sok mávl rukou a nechal kudrnáčka samotného. Ten se konečně vyhrabal z vyhřáté postele a natáhl na sebe včerejší oblečení. Styděl se tu chodit jen tak v boxerkách. Rychle se s čistým oblečením přemístil do koupelny a ještě rychleji se vysprchoval. Stihl si i trochu popřemýšlet. Jestliže to tomu klukovi trvá patnáct minut na longboardu, tak mně to bude trvat, hm, půl hodiny? To, že má jeho spolubydlící, který mu pěkně znepříjemnil ráno, longboard, zjistil, když procházel kolem jeho a Zaynova pokoje do koupelny. Ležel totiž na zemi a Harry, jak byl ještě rozespalý, o něj zakopnul. Vyslechl si tak spršku nadávek.


Za dvacet minut již seděl v kuchyni a vychutnával si horké kakao s čokoládovými cookies, které mu nechal Liam na talířku s krátkým vzkazem. Chlapec seděl na kuchyňské lince, pravděpodobně kouřil další cigaretu a nedůvěřivě si kudrnáče prohlížel.

Addicted || Larry StylinsonWhere stories live. Discover now