JustDate (první část)

772 38 1
                                    

Harry měl vždy rád chladné zimní noci. Nejraději je prosedával na parapetu ve svém obřím a hlavně osamělém domě. Už dávno nebydlel s rodiči a poslední dobou se čím dál tím cítil osamělejší. Bylo to dost poznat i na jeho tvorbě. Obrazy byli čím dál tím smutnější, plný tmavých barev a stínů.

V tyhle dny vždy snil o své spřízněné duši. O své dokonalé omeze. Vždy si jí představoval jako hubenou brunetku s dlouhýma nohama a roztomilým úsměvem. Vždy měla dokonale velké oči, ale barvu jakoby nikdy nedokázal pořádně určit.

Harry byl třicetiletá alfa a ještě nikdy neměl žádný vztah. Odmítal spát s nějakou omegou z bordelu jen pro to že má rut. Měl pocit, že s tím musí počkat na tu pravou a tak se dál upíjel v sebelítosti. Pil horké kakao a sledoval sněhové vločky za oknem.

"Harry!" ozval se z mobilu jásavý hlas jeho roztomilého blonďatého kamaráda. 

"Kde vězíš. Slíbils že přijdeš a jestli opět nedorazíš, tak ti useknu koule Stylesi! Kvůli tobě jsem dělal to pitomí guacamole  a nikdo jiný to nežere. Takže sem koukej naklusat!" zněla krátká, ale docela jasná hlasovka od jeho nejlepšího  kamaráda. Jako každý večer se ho snažili vyhnat ven a mrknout se po městě po nějaké té pěkné omeze.

Harry si nespokojeně odfrkl a dál sledoval nudné dění za oknem. Každou minutu mu ale přibývali další a další hlasové zprávy a tak už to po půl hodině nevydržel a vydal se za tím protivným Irem. Stačilo jen aby si přes sebe hodil obyčejnou mikinu s džínama. Nic jiného vesměs nenosil. Nikdy nechápal módu a v letošních trendech už se vůbec neorientoval.

"Harry!" vykřikl Niall, když se kudrnáč ukázal před dveřmi jeho bytu. 

"Nialle." oplatil mu Harry, ale s menším nadšením než blonďáček. Tomu to ale bylo jedno a okamžitě ho vtáhl do obýváku, kde už seděli další dva lidi. Liam, Niallova pečlivá omega a Jane, beta s kterou se všichni kluci znali z vysoké.

"Harry!" zajásali i oni dva a kdo by se jim divil, když viděli svého dobrého kamaráda pomalu jen jednou měsíčně. 

"Ehm, ahoj." pozdravil je trochu poplašeně kudrnáč, nečekal, že tu bude ještě někdo další kromě Nialla, ale, i když si to sám nepřiznal, byl rád. Trochu zmateně se posadil vedle Jane na sedačku, protože, když se jen trochu přiblížil k Liamovi, tak po něm Niall hodil vražedný pohled. Nikdy nepochopil, proč zrovna Niall byl alfa a Liam omega, vždyť přeci Niall byl ten, kdo potřeboval větší péči a neustálé rozmazlování, ale i tak byli pro sebe jako stvoření.

Konverzace se docela rychle rozběhla a Harry ani nepostřehl kolikátou skleničku vína mu to už Liam nalívá. Dokonce se zdálo, že se ho snaží opít, ale to by byl přeci nesmysl. Najednou Niall odkudsi vytáhl notebook a s neustálým chichotáním ho podal Liamovi, který jako jediný vypadal docela střízlivě.

"Tak nás napadló.. že když si odmítáš někoho najít ty, tak někoho najdem my!" řekl hrdě s rozpřaženýma rukama tak, že omylem shodil jeden z rámečků, načež se Liam zamračil, ale přešel to docela s klidem.

"Tady.. Stačí když to podepíšeš." usmála se nevině Jane a podstrčila Harrymu elektrickou tužku spolu s notebookem. Kudrnáč byl tak na mol, že mu bylo absolutně jedno, co že to vlastně podepisuje a už vůbec by ho nenapadlo, že ho jeho milý kamarádi přihlásí na rande na slepo, kde když se nedostavíte, tak platíte neskutečnou pokutu a navíc je to mravně odporné.

"Bože.." zahřměl jako hrom kudrnáčův zoufalý výkřik. Ležel rozvalený na pohovce. U hlavy mu ležely Janeiny nohy a možná že jenom díku tomu smradu všude kolem sebe se dokázal vůbec probudit. Niall ani Liam tu nikde nebyli, z čehož usuzoval, že si očividně minulou noc taky dost užili.

Nemotorně se zvedl a zamířil si to do kuchyně aby zchladil to neskutečný sucho v jeho ústech. To by, ale nebyl Niallův byt, aby mu tohle bolavé ráno dokázal někdo ještě víc znepříjemnit a kdo jiný by byl vzhůru už v šest hodin než samotný blonďáček, který vypadal, jako by byl několikaletý abstinent. Tancoval všude po kuchyni a připravoval jakousi snídani pro své zlatíčko, které ještě spalo.

"Bré ranko přeju." usmíval se od ucha k ucha. Vypadal vážně docela komicky, jediné co měl na sobě byla bílá zástěra se srdíčkama, kterou dostal od Liama k minulým Vánocům, takže mohl Harry dokonale vidět jeho nahý zadek.

"Dobré." opáčil utrápeně kudrnáč a radši se okamžitě napil vody, jinak by určitě chcípnul žízní.

"Tak jak se těšíš?" vyzněla to jako otázka, ale nenechal Harryho ani odpovědět a sám pokračoval. "Já ohromně. Úplně si jí představuju. Vysoká blondýnka s modrýma očima a pěkným zadkem, přesně ta by se k tobě hodila.. Ne počkej.. Víš co, měl by si koupit nějakou kytku. Bylo by trapný kdybys tam přišel jen tak, no ne?"

"O čem to sakra mluvíš!" zvýšil hlas Harry a raději se opřel o linku, protože se bál, že kdyby se jen trochu pohnul, tak se jeho žaludek obrátí naruby.

"Ty nevíš?" hrál nevinýho blonďáček a přitom se, ale pořád tak nějak ďábelsky usmíval.

"To bych se asi neptal. Cos provedl skřete?!" zařval hlas svým alfa hlasem, který byl Niallovy sice absolutně lhostejný, ale bál se o svého miláčka, který teď určitě zakňučel bolestí. Omegy nesnáší alfa hlas.

"Dobře řeknu ti to, jen se ztiš." naznačil mu rukou, aby tak nevyváděl, ale Harry stejně vypadal, že za chvíli vybuchne, jestli mu to Niall okamžitě neřekne.

"Včera ses přihlásil na JustDate a dneska máš rande, tak si to užij Casanovo." usmál se znovu Niall a poplácal Harryho po rameni, který teď dost zaraženě zíral na troubu a přál si tam strčit hlavu. "Já teď půjdu za Liamem začal mu heat, takže doufám, že vypadneš co nejdřív, abych si to pořádně užil." ušklíbl se Ir a s kroucením zadku si to odkráčel do svého pokoje.

"Nialle!!" zařval okamžitě Harry, potom co mu došlo, že smrt v cizí troubě není zrovna moc lákavá věc. Tušil, že nemá na vybranou musí tam zkrátka přijít, jiná možnost nebyla. Už teď nesnášel člověka, co tuhle seznamku vymyslel a doufal, že ho někdy potká, aby mu to dal pěkně najevo.


JustDate - seznamka určená pro zoufalé omegy a alfy, kterým se blíží kritický heat (rut), který by už sami nemuseli přežít. Jsou zde jen jediná pravidla a to byla účast na rande a případné uspokojení, kdyby se jeden z nich dostal do kritického heatu (rutu). Často se stávalo, že alfy nedorazili na sjednané schůzky a proto byli zavedeny tresty a to byl veřejný posměch a menší pokuta.

Larry || smut, oneshotsTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang