κεφάλαιο 30

553 69 2
                                    

Η έλεν στΌουν πλησίασε τον Κέβιν χαμογελώντας του πλατιά. Ήταν ντυμένη με την επίσημη στολή της, όπως άλλωστε κι όλα τα υπόλοιπα μέλη του υπηρετικού του προσωπικού. Ο Χρηματιστής ήταν στο σαλόνι, κοντά σε ένα από τα μεγάλα παράθυρα και κοιτούσε έξω στη νύχτα, έχοντας στο ένα του χέρι ένα μεγάλο πούρο το οποίο δεν είχε ανάψει ακόμη, ενώ στο άλλο κρατούσε ένα ποτήρι με κάποιο παλιό κονιάκ. Είχε πιει ήδη κάμποσο αλλά διόλου δεν τον πείραζε, αφού το ποτό το άντεχε. Απόψε η βραδιά προμηνυόταν δύσκολη και ήθελε να είναι προετοιμασμένος γι'αυτή.

-είμαστε εντάξει.

Ο Χρηματιστής στράφηκε να την κοιτάξει ελαφρώς ξαφνιασμένος από την παρουσία της εκεί μέσα. Σαν να είχε χαθεί κατά κάποιο τρόπο για μια στιγμή μέσα στις σκέψεις του, μα τώρα επανήλθε στην πραγματικότητα.

-σε ευχαριστώ, έλεν. Τι γίνεται με τα φαγητά;

-Μην ανησυχείς, Κέβιν, είναι όλα τακτοποιημένα στο μπουφέ. Θα ήθελες μήπως να σου φέρω να φας κάτι τώρα ή θα περιμένεις;

Ο Κέβιν ανασήκωσε τους ώμους ελαφρά. Καθόλου δεν πεινούσε μα θα έτρωγε κι εκείνος μαζί με τους άλλους ωστόσο.

-αργότερα, έΛεν. Τι γίνεται με τη μουσική; Βρήκες το cd που σου ζήτησα;

-Το έχω έτοιμο κι αυτό, κέβιν. Θα το βάλω αμέσως μόλις χτυπήσει το κουδούνι.

Η μουσική αποτελούσε μια σημαντική προτεραιότητα για τον Κέβιν, όπως άλλωστε συνέβαινε και με τον πατέρα του, και με χαρά είχε διαπιστώσει πως η αγάπη του αυτή είχε περάσει και στο γιο του τον Αλεξάντερ. Άλλα παιδιά δεν είχε ο κέβιν αν και πάντα λαχταρούσε μια κόρη.

Ήπιε μια γερή γουλιά από το κονιάκ του κι έστρεψε τη σκέψη του πίσω στη μουσική. Είχε επιλέξει για απόψε ένα συνδυασμό από Μέντελσον, σοστακόβιτς και Ραβέλ, που πολύ θα ευχαριστούσε αναμφίβολα όλα τα μέλη της αδελφότητας.

Με έναν βαθύ αναστεναγμό απομακρύνθηκε από το παράθυρο και πήγε και στάθηκε στην πόρτα του σαλονιού για να κόψει την άκρη του πούρου του. Μα η κίνηση του αυτή έμεινε στη μέση επειδή τότε ακριβώς ακούστηκε ο μακρινός ήχος του κουδουνιού. Φαντάστηκε τον Καρλ, το μπάτλερ, να σπεύδει για να ανοίξει την πόρτα, και να χαιρετάει τον πρώτο άνδρα με εκείνο το καθαρά επαγγελματικό του χαμόγελο. Ποιος να ήταν ο πρώτος αλήθεια;

Η απορία του δεν άργησε να λυθεί αφού λίγο αργότερα στο σαλόνι έκανε την είσοδό του ο στίβεν Μπράουν, ένα από τα παλιότερα μέλη της αδελφότητας.

Η αδελφότητα των ΡόδωνTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon