Cinsel İsteksizlik

128 0 0
                                    


Cinsel isteksizlik neden olur?

Engellenmiş cinsel istek, cinsel isteğin (libido) olmaması ya da cinsel aktivite sırasında fiziksel olarak cinsel uyarılabilmenin olmaması şeklinde tanımlanabilir. Her iki durum da fiziksel ya da psikolojik olabilir.

Kadınların çoğu ve erkeklerin bazıları hayatlarının bazı dönemlerinde cinsel isteksizlik yaşarlar. Buna en sık yol açan nedenler arasında bitkinlik, sağlık durumunun iyi olmaması ve çocuk doğurmadan sonra ki rahatsızlıklar bulunmaktadır. Bunların dışında ki nedenler arasında uyku hapları, antidepresanlar, antihipertansifler, oral kontraseptifler gibi bazı ilaçlar ve alkol de cinsel isteği azaltabilir. Psikolojik faktörler arasında depresyon, anksiyete, stres, tatmin edici olmayan ilişkiler, gebelik korkusu ya da travmatik bir cinsel deneyim bulunmaktadır.

Fiziksel cinsel uyarım olmaması nedir?

Fiziksel cinsel uyarım olmaması, her iki cinsiyet için de bir kişinin bir miktar da olsa fiziksel cinsel uyarılma yaşayamaması nadir bir durumdur. Bu eksikliğin sık karşılaşılan bir nedeni partnerin yetersiz ya da içten olmayan cinsel tekniği bulunmasıdır ve cinsellik ile ilgili suçluluk hissi ya da cinsel olarak yeterli olamama yönündeki kaygısı da bu probleme katkıda bulunabilir.

Cinsel isteksizlik tedavi edilir mi?

Cinsel isteksizlik tedavisinde, cinsel terapi ya da ilişki danışmanlığı psikolojik temeli olan cinsel problemlerin çözülmesinde yardımcı olabilir. Fiziksel nedenlere ya da kimyasal kullanımına bağlı cinsel problemler altta yatan neden düzeltildiğinde genellikle düzelir.

İnsan seksten ne ister? (Kendinizi gerçek hazza kavuşturun)Where stories live. Discover now