Masturbasyon Bağımlılığı

189 0 0
                                    

Mastürbasyonun genel tanımına baktığımız da; kişilerin cinsel organlarını

bağımlılığı ve sonuçları

uyarması sonucunda sağlanan cinsel ; gerçekleştikten sonra iki kişi arasında yaşanan cinsel birliktelikte olduğu gibi maksimum cinsel hazza ulaşabilir.

dönemine girmiş gençlerde eylemi artabilir; cinsel dürtüleri deneyimlemeye başladıklarında bu yaygın bir hal alabilir. Ilımlı olarak yapıldığın da gençler için cinsel dürtüleri hafifletmek ve cinsel yolla bulaşan hastalıkları önlemek için bir yol olabilir; öte yandan mastürbasyonun birçok olumsuz

şekilde yapılan mastürbasyonun bağımlılıkla bir bağlantısı olabilir mi ?, diğer bağımlılık çeşitlerinde olduğu gibi " ve endorfin " bağımlılığı üzerinde de oynar. , bir kişinin keyif almasını sağlayan bir nörotransmitteridir. Endorfin ise vücudun ve fiziksel eforla mücadele etmek için kullandığı; rahatlamamızı ve iyileşmemizi sağlayan bir kimyasaldır. Mastürbasyonu bağımlılık olarak incelediğimizde ; gerçekleşirken serbest bırakılır ve kişi doruğa ulaştığı bir hazza maruz kalır. Bu hazzı yaşadıktan sonra, endorfin serbest bırakılır, bu da kişinin doygun hissetmesine ve bazen uyuya kalmasına olur. Kişi bu duygulara bağımlı hale geldiğinde ve stresli durumlarında, ya da problemler yaşadığında bunu bir kaçış olarak kullanabilir; böylece bağımlılığı için kapılar açılır. Meselelerle başa çıkma aracı haline geldiğinde ise kişiler için kaynağı haline gelmesi mümkündür.

bağımlılığın kişiler üzerindeki olumsuz etkileri neler olabilir? Sağlıklı bireyler tarafından çok fazla gerçekleştirilen eylemi genellikle sağlıksız durumlara yol açabilir; pornografik görüntüler için çok fazla harcanması nedeniyle düşük buna bağlı olarak gerçekçi olmayan cinsel beklentiler, kırık evlilikler ve mutsuz ailelere ; düşük saygısı, anti-sosyal davranışlar; spermlerde çok fazla fosfat olduğundan çok sorununa da yol açabilir. Daha öncede belirtildiği gibi kontrollü bir şekilde yapıldığında kişiler için bazı faydaları olabilir. Özellikle cinsel ilişkide bulunamayan veya sürekli cinsel birliktelik yaşayabileceği bir partner bulamayan bir kişi için cinsel dürtülerini hafifletebilmesi için faydalı olabilir. yapıldığında bir halini alabilir. Buna bağlı olarak klinik kompulsif bir cinsel geliştirilebilir. Kişiler üzerinde bu davranışın olumsuz etkilerine bakacak olursak; verimliliği azalttığı gibi kaybına sebep olur, buna bağlı olarak kişi çalışmalara ayıramayabilir ve daha az üretken olabilir. Aynı zamanda ve kişilerarası ilişler üzerinde çeşitli yıkıcı etkileri olabilir. İlişkileri zorlayabilecek, çok fazla gizlilik, aldatma ve kırılmalarına sebep olabilir. açıdan incelendiğinde, bu tür davranışları kişilerde utanç ve duyguları; düşük saygısı ve anti-sosyal davranışlar gelişebilir, çünkü ahlaki olarak ve cinsel olarak da ahlaksız hissine kapılabilir.

bağımlısı ergenlerde, başarısızlık ve zorbalıkları gerçekleşebilir. Tüm bunlar sonucu ortaya çıkan olumsuz etkilerdir. Bu bağımlılıkla oluşan anti-sosyal davranışları düzeltmek ve durumu iyileştirmek için kişinin bazı önlemler alması gerekebilir.

Peki gelişen bu bağımlılık nasıl durdurulur?Bağımlılık geliştiren kişiler bazı yararlı aktiviteler yapması beklenebilir; fazla enerjiyi azaltmak için yapmak, dikkatti farklı yönlere çekmek için hobiler bulmak, gönüllü bazı programlara katılmak, yalnızlıktan kaçınmak, kişilerarası etkileşimde bulunmak ve hizmetinden faydalanmak.

İnsan seksten ne ister? (Kendinizi gerçek hazza kavuşturun)Where stories live. Discover now