Dedikodu

8 0 0
                                    


 Komşusunun o gün Nilay Hanım'a anlattıkları görünüşe göre aralarında kalmamıştı. Artık onunla konuşan her komşusu er ya da geç konuyu aynı yere getiriyordu, bu can sıkıcı konu komşular arasında sürekli konuşulur olmuştu. Nilay Hanım'ım kocasına güveni birkaç dedikoduyla sarsılacak değildi, ancak sürekli aynı ithamlara cevap vermek zorunda kalmak onu da yormaya başlamıştı. Zaten Suna'nın doğmasıyla daha az görüşmeye başladığı komşularıyla ilişkilerini hepten kesti.

Onun alışık olduğu hayatta insanlar bu tür büyük suçlamalar kanıtlanmadıkça bunlara itibar etmez, insanların isimlerini haksız yere lekelemekten çekinirlerdi. Burada düzen onun alışık olduğundan çok farklıydı. Hayat insanların kendini savunmasına müsaade etmeyecek kadar hızlı,bir kez kirlenen ismin bir daha temizlenemeyeceği kadar bulanıktı.

Gençlik yıllarında ve çiftlik hayatında sürekli insanlarla iç içe bir hayat süren bu sosyal kadın hayatında ilk defa eve kapanmıştı. Alışık olmadığı bir hayatı yaşamaya başlayan Nilay Hanım eski neşesini kaybetti. Tüm gününü evde kızıyla ilgilenerek geçirmeye başladı.

Bu yeni hayatın en çok annesini yıprattığını ilk Erhan farketti.

" Son günlerde çok durgunsun. Yoksa hasta mısın? "

Erhan da babası hakkında söylentileri duyuyordu, o gün parkta gördükleri kafasını karıştırsa da babasının böyle bir şey yapmasına imkan vermiyordu. İnsanların ne kadar ne kadar kötü niyetli olabileceğini biliyordu, o da bunları bir iftira olarak görüyordu. Yine de ikisi de bu konuyu İhsan Bey'e açmaya niyetli değildi.

" Hayır, durgunluğumun sağlıkla alakası yok"

" Peki öyleyse sebebi ne ? Babamla mı tartıştınız?" dedi Erhan.

" Söylentileri sen de duymuşsundur"

" Elbette duydum, bunlara itibar etmiyorsun değil mi ?"

" Tabii ki inanmıyorum" , devam etmeden önce biraz durakladı " Yine de bu söylentilerle uğraşmak çok zor, günümü evde geçirmek de pek yardımcı olmuyor."

Erhan annesinin bir süre buradan uzak durmasının ona iyi gelebileceğini düşündü. Ona Suna'yla birlikte birkaç haftalığına dayısının yanına gitmesini önerdi.

Ancak bu soruna kesin bir çözüm olmayacaktı, her ne kadar babasına bu konuyu açmak onun için de yüz kızartıcı olsa da bu iddialar annesini etkilemeye başladığından babasının adını temize çıkarması gerekiyordu. Annesi dayısının yanındayken o da babasının suçsuzluğunu ispat edebilirdi.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Apr 23, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

ŞehirWhere stories live. Discover now