giriş

20 0 0
                                    

Clum gezegeni; 3,5 milyar yaşında genç, güneşine olan uzaklığı 200 milyon km olan kayasal bir gezegendi. Yüzeyinin yarısı sularla kaplı, diğer yarısı ise kara parçalarıyla örtülüydü. Ancak Clum 'un dikkat çeken yönü, sadece coğrafi özellikleri değil, aynı zamanda üzerinde barındırdığı altı farklı akıllı yaşam formuydu.

Bu yaşam formları; Fokuslar, Ürüng-ay Toyonlar, Gökbastılar, Dolzamışlar, Umaylar ve Kayberenler'den oluşuyordu. Tarih boyunca bu farklı topluluklar arasında birçok anlaşmazlık yaşanmış olmasına rağmen, son 400 yıl içinde bir araya gelerek eşitlik ve evrensel hakları savunan bir birlik oluşturmuşlardı. Bilim, teknoloji ve araştırmada büyük başarılar elde etmişler, ışık hızını aşarak kendi sistemlerinin ötesine geçmişler ve birçok gezegende koloniler kurmuşlardı.

Ancak, Clum gezegeni 20 yıl önce derinden sarsan bir olayla karşı karşıya kaldı. Clum, aynı zamanda Müslüman dinine mensup kişilerin çoğunlukta ve etkin olduğu bir dünyaydı. Geçmişte büyük başarılar elde eden Müslümanlar, zaman içinde mal ve mülk hırsına kapılarak önemsiz işlere sapmış, zevk ve sefaya dalıp nereden geldiklerini ve nereye gideceklerini unutmuşlardı. "Emr-i bil maruf" (iyilikleri emretmek, kötülüklerden sakındırmak) ilkesi, herkesin kendi sorumluluğunu üstlenmesi düşüncesiyle değişmişti. Rüşvet, adam kayırma ve kötü alışkanlıklar yaygınlaşmıştı.

Gezegende Müslümanlara karşı olan muhalefetin etkinlikleri artmış, toplumun önemli kademelerine sızarak Müslümanlar arasına nifak tohumları ekmişlerdi. İşsizlik oranı artmış, açlık sorunu gezegenin her yerinde büyük bir soruna dönüşmüştü. Protestolar, yürüyüşler ve küçük çaplı cinayetler, büyük bir kaosun habercisi gibiydi.

Tüm bu sıkıntılara rağmen, gezegenin sakinleri beklenmedik bir olayla sarsıldılar. Gezegeni yöneten başkan Halit suikast sonucu öldürüldü. Soruşturma devam ederken, bir başka saldırı daha yaşandı ve bu sefer gezegenin istihbarat şefi Suleyman ve ardından genel kurmay başkanı Sabri hayatlarını kaybettiler. Ardından Halkla İlişkiler Genel Konseyi sorumlusu Şerfano, bilinmeyen bir grup tarafından esir alındı. Kaos hızla büyüdü ve sıkıyönetim ilan edildi. Gezegende yaşayan sivil halk da bu karanlık olayların içine çekildi.

Sıkıyönetim altındaki gezegende, güvenlik güçleri sebepsiz yere halka zarar vermeye başladı. Clum, yaşanılmaz bir hale gelmişti. Başlangıçta soğukkanlı davranan insanlar, zaman içinde kendilerine de zarar veren bu zulme karşı örgütlenmeye başladılar. İyi veya kötü niyetli birçok direniş birliği kuruldu. Ancak en güçlü direniş birliği olan "Hiusi Örgütü," suikastçıların peşine düşerek olayların asıl sorumlularını bulmayı kendine görev edindi.

Hiusiler, geniş çaplı istihbarat çalışmaları sonucunda, suikastların kaydedildiği bir diski keşfettiler. Bu diskte, suikastların gerçek nedenleri ve sorumlularının kimler olduğu iddia ediliyordu. Ancak diskin tam olarak nerede olduğu bilinmiyordu. Söylentilere göre, Gri Limanlara atılarak evrenin herhangi bir köşesine savrulmuştu. İşte bu noktada Hiusi komutanlarından biri olan Nanotera, bu DİSK'in yerini tespit etmeyi başardı, en azından nereden başlanabileceğini belirledi. Ve bu noktada, Clum gezegeninin bekası yeniden çizilecekti. 

SESSİZLİK - İSLAMİ BİLİMKURGUWhere stories live. Discover now