Beklenmedik İttifak

13 0 0
                                    

Clum'da, gemiden indirilip 30 dakika boyunca yorucu bir yürüyüşün ardından, reis beyin karargahına gelmiştik. Hemen önümde, pelerinli bir varlığın bize doğru gizlice baktığını fark ettim. Bir an için göz göze geldik, ama hızla kafasını çevirip kayboldu. Gözlerim şaşkınlıkla etrafı tararken, kelepçe benzeri alet ellerimden çıkarıldı ve reis beyin karargahına girdik.

Karargâh, 7 katlı bir sarayı andırıyordu ve üçüncü kata doğru ilerledik. Reis bey ile teke tek baş başa kalmıştık. Reis Gonarca, bize dönerek şunları söyledi:

Reis Gonarca: "Merhaba, ben Gonarca. Clum adını verdiğimiz bu gezegendeki yekpare devletin cumhurbaşkanı yardımcısıyım. Gezegenimize hoş geldiniz. Bu şekilde gelmenizi istemezdik, lakin devletin bekası için bunu yapmak zorunda kaldık. Sizlerden özür diliyorum. Memleket kötü durumda, her gün ferc ferc vatandaşlarımız ölüyor, sizin dilinizde tabiri caizse oluk oluk kan akıyor. Başta güvenlik için darbe yapmak zorunda kaldıysak da büyüyen kaosu durduramadık. Komşu gezegenlerden, sivil toplum örgütlerinden tepkiler aldık, halkımız bize cephe aldı. Ülkemizin kurtuluşu sizin Nanoteranın adamlarına verdiğiniz sinerge'ye bağlı. Onun sinyalini aylar sonra ilk kez dünyanızda tespit ettik. Sinerge bizim sanal verileri depoladığımız araçlardan biridir. Sizin CD veya harddisk gibi bir şey, içerisinde kendisine suikast düzenlenen cumhurbaşkanımızın kaydettiği son derece önemli belgeler mevcuttur. Bu alet kendisine temas edildiğinde güvenliği için 2 noktaya sinyal gönderir. Biri bizim bulunduğumuz cumhurbaşkanlığı makamına, diğeri ise zamanında yedek alternatifi olan Nanoteranın ekibine."

Ben: "Nanotera kimdir?"

Reis Gonarca, üç boyutlu yansıtıcısıyla kısa bir tanıtım yaparak şu şekilde cevapladı: "Vaktinde bize hizmet eden ama iç karışıklıklar çıktıktan sonra bizim en büyük düşmanımız haline gelen Hiusi birliğinin kurucusu ve lideridir. Karakollarımıza ve güvenlik birimlerimize üst üste yaptığı saldırılarda birçok askeri ve teknik mühimmatı ele geçirdi. Zor duruma girdik. Bu sorunun peşindeyiz. Muhtemelen size gelenler de bu ekiptendi, zaten başka bir alternatifi de yok."

Ben: "Dilimizi nasıl konuşabiliyorsunuz merak ediyorum."

Reis Gonarca: "Lütfen konuyu değiştirmeyin. Şimdi bu sorunun cevabını veremem. Diske temas eden sizsiniz ve bu kadar veri varken yalan söyleyemezsiniz. Yavaş yavaş sabrım taşıyor, güzellikle konuşuyorum sizinle. Lütfen cevap verin."

Ben: "30 dakika müsaade ederseniz, sizinle konuşmaya devam edebilirim."

Reis Gonarca: "Tamam, sadece 30 dakika."

Bu sırada, başkent Günirrr'de faaliyet gösteren bir Hiusi ajanı, Gonarca 'nın hukuk dışı bir şekilde dünyadan kaçırdıkları Erdinç ve benim bilgilerimi Nanotera' ya iletti. O da 100 kişilik bir ekibiyle hem vefa borcu olarak hem de bir gövde gösterisi için Günirrr'e doğru yola çıktı.

SESSİZLİK - İSLAMİ BİLİMKURGUWhere stories live. Discover now