Rozhovor #4 catharineranger

1.2K 141 19
                                    

Dnešní rozhovor bude s rozjetou autorkou catharineranger ,která oplývá humorem, a podle mě je i sympatická;) Nečetl/a  jsi ještě Happyho Pottera nebo Zmijozelskou princeznu či jiná díla, ať slaná či sladká? Tak to naprav;) Užijte si rozhovor...

1) Začnu klasickou otázkou - Jak ses k Wattpadu dostala? A jaké byly tvé začátky?
Původně jsem se chtěla stát fylozofem (ano, psáno s tvrdým, jelikož jsem se zabývala opravdu tvrdými otázkami). Poté, co se mi nepovedlo udělát díru do světa - vlastně kdybych si postavila továrnu a způsobila další ozonovou vrstvu, udělala bych díru do světa no ne? To stají za úvahu...
Takže jsem dala výpověď jako filozof a jelikož jsem si byla vědoma mého "talentu", tehdy jsem psala zejména rozsáhle omluvenky do tělocviku - nevěřili byste kolik synonym jsem našla pro slovo " je zdechlá" - a pak jsem se vydala hledat další uplatnění na internetu. A tehdy jsem potkala Wattpada, staršího muže ze spoustou spisovatelek, který mě rychle přijal do jeho harému.
A jelikož jsem schopný angličtinář, místo Wattpad jsem si zapamatovala Vodpad (uznejte, výslovnost je podobná). A hádejte co mi našel strejda google, když jsem zadala do vyhledávání Vodpad. Myslím, že tolik obrázku skládky jsem v životě neviděla a tam jsem vážně psát nechtěla.
A mé začatky? Přišla jsem na Wattpad a cítila se jako budoucí hvězda. Napsala jsem své první "dílo" a po jednom přečtení žádala o byt v Hollywoodu. Jenže hned potom jsem zahlédla kolik dobrých spisovatelů tu je a rozhodla se, že vlastně být prodavačka v Tescu je můj celoživotní sen :D a tak jsem začala číst a promýšlet co Wattpad nemá a kde bych mohla prorazit.

2. Co na tvou práci říkají tví blízcí?
Má práce je pro ně jako sněžný muž, slyšeli o ní, ale nikdy ji neviděli :D

3) Píšeš hodně HP fanfikce. Kterou z postav (myšleno z Harry Potter originál) bys chtěla být a proč?
Myslím, že žádná z těch postav se ke mě nehodí :) ale největší náklonost cítím k Tomu Riddlovi:3 Vlastně ani nevím proč, prostě láska na první kouzlo :)

4) Vím, že tuhle otázku dávám skoro vždy, ale vždycky mě fascinují odpovědi - jak si představuješ svůj ideální ráj, kde by ses cítila co nejlépe?
Zavřené kupe stejného vlaku, kde Rowlingovou napadl Harry. Byla bych tam sama ve společnosti hudby a zároveň poslouchala zvuk kolejí. Byla bych tak daleko od lidí a zároveň bych byla mezi nima. Pila bych čokoládu a psala všechno co mě napadne a žila v naději, že jednou můj příběh bude znát více lidí. A když bych nevěděla jak dál, vystoupila bych z vlaku a šla žít obyčejný život. :)

5) Když už jsme u vlaku - cestuješ ráda? Případně - v které zemi se ti nejvíc líbilo?
Necestuju :) To nejde říct, je ta jako bych soudila knihu podle jednoho listu :D Žádnou zemi jsem neprošla natolik, abych ji mohla soudit :)

6) Taaak, též moje oblíbená otázka - jak bys sama sebe popsala ohledně povahy?
Jsem jako seznam alergenů, jsem všude, ale nikoho nezajímám, i když bych pro ně mohla být smrtelná :D

7) Jaké rady bys uvedla jako nejlepší, pro začínající na Wattpadu?
1. Nikdy nekopírujte styl jiného autora! Nikdy si ho neosvojíte. To co je na spisovateli krásné je odlišnost.
2. Pište srdcem. Musíte svůj příběh milovat, proto vas tak zabolí případná kritika. Píšete o lásce? Tak vy sami musíte toho kluka milovat! Píšete o smrti? Tak vy sami musíte plakat. Pište jenom pro sebe, žijte se svými postavami a nehleďte nato, co se líbí ostatním. Přijměte kritiku, ale nenechte si do díla zasahovat.
3. Cover! Člověk je neuvěřitelně povrchní tvor a vždy bude vybírat očima!
4. Nepište příběh podle toho, že zrovna tenhle žánr se líbí ostatním.
5. Nenechte se odradit od psaní, sama vím jaké to je, když čtete negativní komentáře. Poučte se z nich a snažte se být lepší.
6. Buďte !vždy! milí. Jen v krajní situaci reagujte agresivně.
8. Všimli jste si, že teď má být důvod 7 a ne 8? Ano, buďte kreativní, snažte se překvapit, ale hlavně nebuďte přízemní a nedbejte na všechna pravidla!

8) Kdybys měla doporučit přímo jednoho autora na Wattpadu či nějaké dílo na Wattpadu, které bys doporučila? A proč?
Samozřejmě, že catharineranger , jelikož je naprosto úžasná, vtipná ale hlavně je SKROMNÁ :'D no dobře, teď vážně :') Já nevím, každý autor je pro mě něčím vyjmečný a nechci být watrasista. :D


Dnešní rozhovor se podle mého moc povedl, hlavně jsem se zasmála, ale také jsem měla možnost náhlednout do catharineranger , a teď jste měli tu samou možnost vy;)
Open_Style

My, WattpaďanéWhere stories live. Discover now