Kapitola 53. - Maily

1.4K 198 31
                                    

Vonku skuvíňa vietor a Ivko sa nepokojne prehadzuje v postieľke.

"Nemôžeš zaspať, kamoš?" poškrabkám ho na malej hlave. Už dávno sa nebojím, že by mu odpadla. Teraz sa skôr bojím, že občas odpadnem ja, taký bývam z neho unavený. Kde berú decká toľko energie?

Niečo zamrmle a hlasno odgrgne.

"Tak ti treba, nemal si zjesť toľko kaše na večeru," odpoviem, ale aj tak ho vyberiem a trochu ponosím na rukách, aby sa mu uľavilo. Ani mne sa nechce spať. Posadím sa k počítaču, aby som mu pustil niečo z youtube.

"Vieš čo, mám lepší nápad," kliknem na ikonu mailu, "napíšeme Saše. Pravdepodobne na mňa zvysoka kašle, ale aj tak mi chýba."

Vyložím si Ivka na kolená, opriem si bradu o jeho hlavu a snažím sa cez neho zosmoliť niečo neutrálne, aby z toho nebolo cítiť, aký som zúfalý lúzer a ako veľmi by som chcel, aby tu teraz bola s nami.

18. november, 2017

Ahoj,

píšem Ti s vedomím, že mi možno vôbec neodpovieš, ale už som premárnil príliš mnoho príležitostí na to, aby som to len tak zahodil.

Akú si mala cestu? Každý deň myslím na to, aké máš ubytovanie a ako sa ti darí v novej práci. Každý deň tiež myslím na to, aké by to bolo, keby som mohol len tak sadnúť na lietadlo a odísť za tebou.

Prosím, ozvi sa niekedy, aby som aspoň vedel, či si živá a zdravá a či sa ti dobre darí.

Samo

***

Samozrejme, že neodpovedala, dokonca som s tým rátal, takže počkám zopár dní, aby to nevyzeralo, že nerobím nič iné, len každú chvíľu kontrolujem mail, a napíšem jej opäť. Nezáväzne. Kamarátksky.

26. november, 2017

Ahoj,

to som zase ja, Samo :-) Pamätáš si ma ešte? Či som ten somár s debilným účesom? No hej, presne to som ja. Síce by som radšej, keby si si ma pamätala ako hrdinu, ktorý zachraňuje malé mačiatka a pomáha starenkám cez cestu, ale okej, uspokojím sa aj s tým, že si vôbec pamätáš, kto som.

Neozvala si sa, takže mám čierne myšlienky, či si dobre doletela a či ťa náhodou nepredali nejakému Arabovi ako pätnástu manželku. Popravde, ako pätnástej manželke nejakého zazobanca by ti asi bolo lepšie, než so mnou, pretože by bol prachatý a tých štrnásť žien pred tebou by už stihlo porobiť všetky domáce práce, takže ty by si zrejme len sedela pred telkou a lakovala si nechty, ale aj tak by ma to štvalo.

Prosím, napíš.

Samo

***

5. december, 2017

Začínam byť vážne nervózny, čo sa mi stáva len málokedy, takže, prosím, ozvi sa.

S.

***

6. december, 2017

Dnes som sa dozvedel tri veci. Dve z nich pozitívne, jednu rozhodne negatívnu. Nevydržal som to totiž a išiel som za Janou, aby som zistil, či sa ti naozaj nič nestalo. Takže prvá pozitívne vec je, že mi povedala, že si v absolútnom poriadku a darí sa ti dobre. Z toho vyplýva tá negatívna vec, a síce, že ma totálne ignoruješ. No a tá tretia vec? Ivko začal rozprávať a povedal, že malý balón sa volá baloniatko. Chápem, že jediný, kto sa na tom smeje, sú tak možno tri mierne zaostalé deti základnej školy a ja, ale aj tak ma to pobavilo. Z Ivka bude showman :-)

Život hore nohamiWhere stories live. Discover now