Chapter 2

29 0 1
                                    

Het is pauze, en ik loop heupwiegend naar de kantine, ik neem nooit een zakje boterhammen of zoiets mee. Nee, want hoe stom zou dat er wel niet uitzien. Er staat een lange rij voor de kantinekassa, maar dat is voor mij geen enkel probleem. Lief glimlachend loop ik de hele rij voorbij totdat ik vooraan sta. Die nerd van een Tamar staat er. Ik laat een schamper lachje horen, en ze schrikt op. 'Mag ik even?' Zeg ik poeslief, maar toch ook dringend. Gelijk laat ze me voor, een triomfantelijke grijns komt op mijn lippen. Net wil ik een broodje gezond bestellen, als er achter mij herhaaldelijk gekucht word. Geïrriteerd kijk ik achter me.
'Volgens mij hoor ook jíj te wachten op je beurt, Regina George.' Zegt een kraakheldere stem. Ik kijk recht in de ogen van Moon. Overal in de rij word naar adem gehapt. Níemand slaat zo'n toon naar me aan, niemand. Eerst schrik ik even, maar gelijk herstel ik me. Ik haal één wenkbrauw op, en pers mijn lippen op elkaar. 'Ja, het lijkt net of je een minuut geleden nog op de set van Mean Girls was.' Gaat ze rustig verder. Wat? Mean Girls? Weet die trut niets beters? Ik laat een vernederend lachje horen. 'Agh dames en heren, daar hebben we ons Maantje weer! Welkom op deze school hoor, en als je je bék even dichthoudt, zal het best meevallen hier.' De laatste woorden zeg ik extra hard. Zo, die zit. Ze kijkt me nog altijd even kalm aan. Maar dan doet ze een stap naar voren, en ze staat nu voor mij in de rij.
'Een broodje gezond alstublieft.' Zegt ze tegen de kantine juffrouw. Mijn mond valt open, hoe dúrft ze?
Ik draai haar aan haar arm een kwartslag zodat ze me recht aankijkt. 'Zeg, waar denk jij mee bezig te zijn, trut?'
Roep ik boos.
Ze glimlacht lief maar kijkt me neerbuigend aan. 'Nou, volgens mij is het op deze school normaal om voor te dringen, dus ik dacht-'
Ruw onderbreek ik haar bijdehand gelul.
'Luister eens Maantje, ik wil geen ruzie met iemand op deze school, maar nu je erom vraagt, zul je het krijgen ook, bitch!' Geen goede comeback, maar ze zal het nog zwaar krijgen op deze school. Héél zwaar. Ik pak de melkbeker van Tamar, en gooi die helemaal over haar heen. Haar mond valt open, haar haren plakken en druipen, en het mooie merkshirt dat ze aanheeft kan ze wel vergeten. Dat komt er nooit meer uit, het was immers goedkope melk.
'Alvast een beginnetje, zodat je kunt wennen aan het dramatische leven dat je krijgt.' Zeg ik kattig, waarna ik weer sterk wegloop.

^*^
Ik loop naar het tafeltje waar Nate en zijn vrienden aan zitten. Ze zitten in de hal en hebben niet gezien hoe ik de beker melk over Moon heen gooide. Ze heeft het volledig aan zichzelf te danken, dat spreekt voor zich. Net wil ik aan Nate vragen of hij me naar het winkelcentrum wil brengen, als één van zijn zielige vriendjes aan komt rennen. 'Nate! Je wil echt niet weten wat Sarah die nieuwe heeft geflikt!' Schreeuwt hij enthousiast. Trots loopt hij naar de tafel toe, een triomfantelijke grijns staat op zijn gezicht. Maar dat verandert grandioos als hij míj tegen Nate aan geleund ziet. 'Wat deed Sarah dan wel niet?' Vraag ik quasi lief. Hij schrikt, en weet zich opeens geen houding te geven, hoe sneu. 'N..Niets.' Stottert hij. 'Dat dacht ik al.' Zeg ik poeslief. Dan rol ik arrogant met mijn ogen en richt me weer tot Nate. 'Ik moet even wat bij het winkelcentrum halen, jij wil me toch wel brengen?' Fluister ik hem toe. Hij zucht toegeeflijk en staat dan op. Ik glimlach triomfantelijk en samen paraderen we de school uit, met voor mijn gevoel honderden jaloerse ogen die in onze rug prikken.

^*^

'Saar, even eerlijk, wat heb je die nieuwe aangedaan?' Vraagt Nate lachend als we in de winkel staan. Ik laat mijn hand over de zakjes snoep gaan, twijfelend of ik voor de biggetjes of de aapjes zal gaan. Toch maar de aapjes, die staan beter bij mijn outfit waar ook zwart in zit. 'Saar?' Ik zucht onhoorbaar terwijl we naar het schap met drinken lopen. 'Ik heb even iets over haar heen gegooid.' Zeg ik simpel terwijl ik hem niet aankijk. Hij in tegenstelling blijft me de hele tijd maar aanstaren. Ik pak een fruitsmoothie met aardbeien of wat er ook in zit, het is in ieder geval rood. 'Je hebt wát?' Zegt Nate lachend. Ik draai me om en kijk hem eindelijk aan. De grote lach op zijn gezicht maakt hem nog knapper, ja, we zouden perfect zijn samen. Jammer dat hij zo zielig is. 'Ik heb haar even laten afkoelen, door middel van Tamars ranzige melk over haar heen te gooien.' Zeg ik met een ondeugende grijns, hij moet er hard van lachen. Opeens zet Nate een stap naar me toe en slaat zijn armen om me heen. Eindelijk ontspan ik weer even, die Moon werkt me behoorlijk op de zenuwen. 'Laat je niet zo opwinden door die nieuwe, ze zal snel merken hoe het in elkaar steekt bij ons op school.' Zegt hij zachtjes terwijl zijn warme adem langs mijn wang strijkt. Ik knik en kijk zo onschuldig mogelijk naar hem op. 'Nakednate, morgenavond bij mij?' Vraag ik hees. Hij slikt zichtbaar, en pakt me nog steviger vast. Plotseling kust hij me, hevig en vol verlangen. 'Morgenavond.' Fluistert hij. Kleine Nate, ik heb je volledig in mijn macht.

^*^
Heyy, wat vind je van Sarah's actie? En waarom zou Moon zo doen? Zij moet toch net als iedereen 'bang' zijn voor Sarah? Of vind je het juist goed dat ze zo bijdehand doet?

Xx ♥️

Game On (On Hold)Where stories live. Discover now