Chapter 5

10 0 0
                                    

'Gigi! Schiet op, ik wil mijn nagels nog laten doen!'
Vermoeid zucht ik. Gigi doet zo verschrikkelijk lang over passen, een bejaarde luiaard doet het nog sneller. Ik check even mijn berichtjes als ik het gordijn opzij hoor gaan. Goedkeurend laat ik mijn blik over haar heen gaan. Ze staat aan míjn zijde, daarom moet ze er wel goed uitzien. Alleen koop ik natuurlijk een jurk van een íets duurder merk. Ik glimlach, en kijk haar enthousiast aan. 'Ja. Dit wordt hem! Deze staat je echt mooi!'
Zeg ik. Aarzelend loopt ze naar de spiegel toe. Ze bekijkt zichzelf, en kijkt eerst blij. Maar dan verandert haar blik helemaal. Ze staart naar de vloer, alsof ze zichzelf niet meer durft te zien. Ik loop naar haar toe, en ga achter haar staan. 'Gigi.. wat is er?'
Ze kijkt droevig naar ons spiegelbeeld in de spiegel. 'Mijn vader is zijn baan kwijtgeraakt.' Zegt ze in één adem. 'Hij.. het.. het bleek dat hij alcohol dronk, op zijn werk. Al.. al lang.' Ze probeert haar tranen in te houden. Ik sta in tweestrijd, haar troosten, zoals vriendinnen horen te doen, of het zo laten. Dit was ongemakkelijk, ik haat ongemakkelijke situaties. 'Oh.. Gi.. dat.. is naar.' Zeg ik dan ook alleen. Ze knikt. 'Nu moeten we.. een beetje letten op het geld.' Gaat ze verder. Ik frons, niemand mag hier achter komen. Dat Gigi's ouders blut zijn, bedoel ik. Ik zie zo iedereen al roddelen. 'Heb je het al gehoord? Gigi is blut! Nu mag Sarah lekker alles voor haar gaan betalen!'
Nee. Nee, dat mag niet gebeuren. 'Ik trek wel een oude jurk aan.' Zegt ze. Opnieuw sta ik in tweestrijd. Deze jurk staat haar perfect, en ik kan hem makkelijk voor haar betalen. Maar stel dat iemand het ziet! En.. wat als ze me gaat dwingen het met alles te doen? Dan mag ik zeker alles gaan betalen. Ik kijk even hoe Gigi er nog steeds staat. Nee, Gigi zou zoiets nooit van me vragen. En hier ziet toch niemand ons, deze winkel is daar toch veel te duur voor. 'Ik betaal hem wel.' Zeg ik kortaf. Haar mond valt open, waarna haar lippen opkrullen tot een brede glimlach. 'Dat.. dat is echt heel lief!' Roept ze. En ze knuffelt me, ik glimlach alleen maar.

^*^
'Welke kleur had u gewenst?'
Vraagt de mooi opgemaakte vrouw van de nagelstudio. Ik laat mijn blik langs de potjes glijden. Opeens valt me een heel mooie nude kleur op.
'Deze graag, met een matte coat eroverheen.'
De vrouw stelt verder geen vragen en gaat aan het werk. Gigi en ik genieten van een heerlijk gezichtsmasker. Ik denk na, over Moon. Ze zal vanavond sowieso komen. Wat zal ik bij haar uithalen? Weer drinken over haar heen gooien is onprofessioneel. Alhoewel.. ho eens.. een geniaal idee flitst door mijn hoofd. Ik kan mijn alom geprezen populariteit natuurlijk heel handig gebruiken.. Vanavond ga je het beleven, maantje.
Tevreden kijk ik naar mijn nagels, en een valse glimlach siert mijn gezicht. Ik heb het allemaal op een rijtje.

^*^
Ik stap uit de dure, donkerblauwe McLaren van mijn ouders. Ik bedank degene die de deur voor me openhield, en als Gigi en ik naar de deur lopen word de auto weggereden. Het is een groot huis, ik ben hier zat vaak geweest. Georgia is mijn tweede beste vriendin na Gigi. De deur staat op een kier, en als ik hem zachtjes openduw, staat Georgia er meteen. Ze slaakt een gilletje. 'Jullie zien er prachtig uit!' Kirt ze terwijl ze haar ogen over onze outfits laat gaan. Ik heb een zwarte, strakke jurk aan tot net boven mijn knie. Ik heb maar een schouderband waar een geval van stof op zit. Ik heb lange oorhangers in, die schitteren in het licht, mijn haar zit in een elegante knot. Mijn make up is simpel, een zwarte smokey eye en extra highlighter. Ik heb wel hoge hakken aan, die aan de voorkant open zijn. Een grote ring, ooit gekregen van mijn moeder, schittert aan mijn vinger.

(Kapsel is eigenlijk blond

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(Kapsel is eigenlijk blond.)

Ik glimlach en bedank Georgia. Gigi ziet er ook zeker mooi uit. Ze heeft het jurkje aan dat ik voor haar betaalde. Vergeleken met mijn jurk is het wat kinderachtig, maar ze kan het hebben. Ze heeft hakken aan, waar ik altijd al jaloers op ben geweest. Die kleur zie je bijna nergens. Gigi heeft juist de aandacht aan haar lippen gegeven en minder aan haar ogen. Ook zij heeft een prachtige ring aan, en haar haren zijn net als mij opgestoken. Het is echt Gigi.

^*^Ik en Gigi maken onze entree op het feest

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

^*^
Ik en Gigi maken onze entree op het feest. Op de maat van de muziek loop ik door naar de  cocktailbar. In mijn ooghoeken zie ik jaloerse blikken van meisjes en gretige blikken van jongens. Ik negeer het en kijk Gigi aan. Ik geef haar een knikje, ze weet van het plan en weet ook precies wat ze moet doen. Dit gaat nog leuk worden. Ik bestel twee cocktails met munt en rum en meng me tussen de menigte. Precies wat ik dacht, daar staat Moon. Ze is het middelpunt van de aandacht, wat ook best logisch is. Ze ziet er prachtig uit. Ze heeft een wit jurkje aan, van dikke tricot stof. Het is een simpel ontwerp, maar bij de middel is het heel strak, en daarna loopt het wijd uit tot tien centimeter boven de knie. Aan de achterkant is het diep uitgesneden en de voorkant is hoog. Het lijkt alsof het voor haar gemaakt is, wat me overigens niets zou verbazen. Haar witte pumps en donkere, nonchalante krullen maken het af. Maar vooral de witte kleur staat me aan. Het is alsof het mee wil werken aan mijn plannen. Al snel zie ik Gigi en zij ziet mij gelukkig ook. Met de twee drankjes loop ik naar Gigi toe. Gigi pakt het aan en al dansend botst ze 'per ongeluk' tegen Moon aan. Vrijwel de gehele inhoud maakt haar hagelwitte jurkje vies. Er komt een grote vlek op, en Moon schrikt. Ik draai me snel om en begin te dansen, terwijl ik alles achter me probeer te volgen. 'Oh! Sorry! Sorry.. oh!' Roept Gigi uit. 'Nee hè! Dit heb ik weer! Heb je enig idee hoe duur dit jurkje was? Bitch! Met alles wat je ooit zult verdienen kan je dit niet terugbetalen!' Ik frons even, Moon heeft een bitch kant? En een erge blijkbaar. Ik zie mensen om me heen verbaasd kijken, en ik hoor Moon kuchen. 'Eh.. sorry..' verontschuldigd ze zich. Ik glimlach, Moon wil altijd het lieve meisje spelen, maar ze heeft dus ook een enorme bitch kant. 'Het spijt me echt heel erg! Kom, we gaan het schoonmaken!' Stelt Gigi gelijk voor. Ook dit is deel van het plan. 'Ja.. is goed..' mompelt Moon.
Terwijl ze uit de menigte verdwijnen naar één of andere badkamer, steel ik de show op de dansvloer. Ik loop naar de ingehuurde dj en doe een verzoeknummer. Iedereen begint te gillen, dit nummer is altijd een succes. Tevreden dans ik mee, verscheidene keren wordt ik gevraagd door jongens. Maar ik wijs ze allemaal af, alsof ik wacht op iemand. Diep vanbinnen weet ik wie dat is. Zach. Wie anders? Maar dan verschijnt er een andere, brede gestalte voor mijn neus. Ik kijk omhoog, recht in zijn knappe gezicht. Ik weet maar al te goed wie dit is, Avy. De beruchte bad boy van een andere school in de stad. Hij grijnst breed. Ik kan geen scheve glimlach onderdrukken. Avy is altijd erg aardig, ik heb nog geen vervelende situaties met hem meegemaakt. Hij is wel gladjes, en té hebberig soms. Maar, dat is wat een mens een bad boy maakt. 'Daar hebben we Sarah dan! Ik moet zeggen, je ziet er prachtig uit!' Begint hij het gesprek. Ik moet lachen, en hij glimlacht triomfantelijk. 'Dat is dan wederzijds, Avy.' Antwoord ik hem. Hij glimlacht dankbaar en gaat met zijn hand door zijn zwarte haar. Hij heeft een Italiaans uiterlijk, al is hij wel te nonchalant om Italiaans te zijn. Dan komt hij opeens dichterbij staan, en kust me gelijk in mijn nek. Ik zie een paar mensen staren, en grijp mijn kans. Ik moet hen laten zien dat ik nog altijd de koningin van de school ben. Dat ik alle mooie jongens kan krijgen, dat ik krijg wat ik wil. Ik leg mijn armen in zijn nek, en kus hem op zijn lippen. En even.. heel even, lijkt het alsof ik Zach kus. Meteen daarna dringt de waarheid weer binnen, het is Avy maar.

Olaaa peeps!
Ondanks dat ik niet veel lezers heb, heb ik wel support ;)
Thanks daarvoor!
Sarah hangt weer eens flink de snitchbitch uit..😬
Spoiler: dat zal snel veranderen..😈
Xx❤️

Game On (On Hold)Where stories live. Discover now