4 - Ravens

221 20 69
                                    

Çvr/N: Yazar bu bölümün başında karakterlerin yaşlarının dünya geneli yaşlara göre olduğunu, yani Kore yaşları için bir fazladan eklemeyi unuttuğunu söylemiş. 2005 yılında Tae ve Jimin 12/13 yaşlarında. Ayrıca bu bölüm için şiddet uyarısı yapmış, ve ipucu isteyenlere bölüm adlarının önemli olduğunu söylemiş. raven=karga ve scarab=bok böceği.

*******

Kaderin elleri ilginç yerlere uzanabilir.

BÖLÜM 4 - RAVENS (KARGALAR)

Yoongi ertesi gün hastanede kalmaktan pek hoşnut değildi. Seokjin onu departmanlarının Jimin için her deliğe bakındıkları konusunda temin etmişti, ve hala arabanın izini sürüyorlardı. Namjoon Yoongi'ye Jimin'in peşinden koşmanın onun işi olmadığını söylemişti, ama yine de hiçbir şey yapmadan oturup beklemek zordu.

Sabah olunca Namjoon bir dosya getirdi, masaya bıraktı ve sonra bilmiş ifadelerle etrafa bakınmaya başladı.

"Ne?"

"Bilgi işlemdekiler birkaç sayfa daha göndermiş," dedi Namjoon, "Okuyamadım, parola koruması vardı. Ama senin kişisel mailine yolladım, o yüzden görebiliyor olman lazım. İsteyebileceğini düşündüm."

Yoongi kafasını sallayıp teşekkür etti. Önündeki dosyada ise 2015 yılına ait gazete küpürleri vardı. Sayısı 15'i aşkın kurbanın olağanüstülerce hafıza kaybı yaşadığı tespit edildi, diyordu başlıkta. Altında da büyük bir mahkeme salonu fotoğrafı vardı.

"Neden bu Jimin'in kayıtlarına geçmemiş?"

Namjoon omuz silkti. "Belki de önemsiz olduğunu düşünmüşlerdir."

"Senin fıstığa alerjin olsa onu bile yazarlardı, Joon-ah. İşe yeni aldıkları çocuğun üç koca yıllık seçici amnezi geçirdiği gerçeğini umursamayacaklarını mı düşünüyorsun?"

"Bilmiyorum, hyung." dedi Namjoon. "O kazadan sonra polis fakültesine başladı. Belki sadece akışına bırakmışlardır."

Yoongi kaşlarını çattı. "Bazı dikkat çekici huyları var. Fark ettin mi?"

"Kimin, Jimin'in mi?" Namjoon tereddüt etti. "Evet. Sanki hep cephedeymiş gibi davranıyor."

"Asker gibi." Yoongi düşüncelere daldı. "Askerlerin asıl olayı nedir, Namjoon-ah?"

Namjoon sadece sessizce bakmaya devam etti.

"Her zaman birilerinin emirleri altındadırlar."

Namjoon yanından ayrıldığında, Yoongi Jimin'in dosyasını incelemeye devam etti. Tahmin ettiğinden çok fazla şey vardı. Jimin 2013'ün başlarında üniversiteden yok olmuştu ve 2016'nın başlarında tekrar ortaya çıkmıştı. Üstelik yalnız değildi--bir sürü insan, kayboldukları soğuk Ocak sabahından tamı tamına üç sene sonra bir Ocak sabahı geri belirmişti. Yoongi bu davayı bilmiyordu, Olağanüstü Suçlar'ın üstünde çalıştığını da görmemişti çünkü o sıralarda hâlâ Taehyung'u kaybının etkisindeydi. O günler aklında sadece karışık, kafein yüklemeli günler olarak bulanıktı. Seam'dan bir sürü kişiyi sorguya çekmişti. Taehyung'un o gün o otele neden gittiğiyle, toplantıda kimler olduğuyla, katille ilgili bir ipucu bulabilmek için sayısız kapıyı tıklatmıştı. Dark Web hacker'larına malum videoyu sormuştu. Sorguya çektiği kişilere yanında yasal olmamasına rağmen gizlice bir telepatik getirmişti, birileri bir şey saklıyorsa diye.

Taehyung'u anlamak için her şeyi yapmıştı. Varlığının yapbozunu çözebilmek için.

Dürüst olmak gerekirse Taehyung'un kişiliğiyle alakalı ne kadar az bilgi olduğu şaşırtıcıydı. Doğum kayıtları, Daegu'ya bir saat uzaklıktaki küçük bir köyde büyüyüp çocukluğunu orada geçirdiğini söylüyordu. Hastane kayıtları eskiydi. Ve sonra okullarıyla ilgili işe yaramaz bilgiler dışında koca bir kara delik vardı.

Murmuration | taegiminHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin