7. Stephanie

41 4 4
                                    

Ik ben diep in slaap als ik op eens iet voel prikken in mijn arm, ik schrik wakker en ben meteen vergeten waar mijn droom over ging. Als ik mij ogen open doe staat het meisje van de vorige keren voor me en ze duwt een naald in mijn arm en neemt zo als gewoonlijk wat bloed op en ze stop het bloed wat ze in een potje bij zich heeft en doet er een deksel op en stopt het in haar broekzak. Het valt me op dat mijn bloed steeds meer een roden kleur begint te krijgen. Dan pakt ze uit haar anderen broekzak een doosje en haalt er een pilletje uit en geeft het aan me 'Eet op.' zegt ze 'wat?' vraag ik half slaap dronken 'die pil. Die moet je op eten' ik kijk naar de pil in mijn hand doe hem in mijn monf en slik hem door, hij heeft een bittere smaak. Ik kijk naar het meisje die iets met haar horloge doet en gaat dan op een stoel zitten die er eerst niet stond. 'Waarom ga je zitten? ' Vraag ik 'Van de laborant moest ik twee uur bij je blijven stel dat de pil enige bij werkingen heeft. ' 'bij werkingen? Is deze pil nog nooit uitgetest?' 'Nee.' 'Maar waarom moet ik het uittesten? Wat als het dodelijk is?!' 'Dan komen we daar binnen twee uur achter. ' ik kijk het meisje aan, het lijkt er niet op dat ze me gerust wil stellen maar in haar stem hoor ik dat het waarschijnlijk niet gaat gebeuren en met dat idee val ik weer in slaap.

Als ik wakker wordt zit het meisje er nog steeds 'Hoe lang heb ik geslapen? ' Vraag ik 'ongeveer een half uurtje.' Ik zucht want ik had eigenlijk verwacht dat ik bijna twee uur had geslapen en het meisje zo weg zou gaan 'Hoe heet je eigenlijk? ' ik zeg het voor dat ik besef. Ze kijkt me aan met een vrons tussen haar wenkbrauwen 'Lizz' 'Ik heet Stephanie.' 'Dat wist ik al. ' zegt ze als of ik een idioot ben. 'Waarom doe je dit.' 'Wat?' Vraagt ze als of ze geen idee idee heeft waar ik het over heb 'Mijn bloed afnemen hier twee uur blijven wachten.' 'Iemand moet het toch doen?' 'Ja maar waarom jij? ' 'Dat weet ik zelf niet eens. ' zegt ze met een zucht en een vrons tussen haar wenkbrauwen en kijkt naar de muur als of ze ergens aan moet denken 'Je weet dat je eerder rimpels krijgt als je zo veel vronst.' Ze glimlacht een beetje met één mond hoek maar probeert het niet te laten zien. 'Hoe komt het dat je naam zo kort is?' 'Als je dat wilt weten moet je je boeken kast beter door lezen. ' en ze richt haar blik op een boek in de boeken kast ik kijk weg van Lizz naar de boekenkast ik loop er naar toe en zie op de bovenste plank het boek staan waar Lizz naar keek en pak het. Dit boek is wit en er staat met zwarte letters ''ondergronse en bovengrondse: de verschillen'' ik sla het boek open bij hoofdstuk 1 '' De basis verschillen
Over het algemeen zijn er maar weinig verschillen in het begin geweest. Maar naarmate de tijd verstreek zijn er meer verschillen gekomen. Zo zijn de ondergrondse verder gegaan met het ontwikkelen van technologie en de bovengrondse zijn gewoon gebleven hoe ze waren. Ook wilde de bovengrondse mooie lange namen en om die reden wouden de ondergrondse korte namen. Er zijn voorderest zijn er wijnig verschillen tussen de ondergronse en de bovengrondse maar de gene die er zijn worden in dit boek uitgelegd. '' ik sla het boek dicht en leg het boek terug op de plank. Ik schrik op als ik merk dat Lizz naast me staat met een naald in haar hand 'mag ik?' Vraagt ze. Ik knik, ze duwt de naald in mijn arm en het bloed gaat de naald in en ze stopt het in een potje en doet de deksel die er bij hoort op het potje. Als ik naar het bloed kijk merk ik dat vergeleken met het oude bloed het veel roder is.

Als de tijd voor bij is is Lizz weg en wordt ik alleen achter gelaten. Het laatste uur hebben we allebij gezwegen en nu komen er ongeveer duizend vragen in me op die ik eigenlijk al eerder wilde vragen en nu heb ik spijt dat ik het niet heb gevraagd.

*Een nieuw hoofdstuk wat vonden jullie er van ik hoor graag jullie mening* groetjes jiltes

Weerspiegeling [Onhold]Where stories live. Discover now