Kapitel 34: Beslutet

2 0 0
                                    

Ellie eller Elinor Ellie Elisabeth Elin Elina Martinez som hon egentligen heter ska säga sitt beslut. I mig har jag bara fått ångest hela eftermiddagen idag, jag vill verkligen att vi ska umgås hela tiden på resan. Klockan är 17:56 & mamma förbereder det sista tills det blir vårt nästa möte. Alexis pappa kan inte komma hörde jag för han har troligen blivit förkyld. Denna kyla nu. Snart, snart kommer Ellie.

Pling*
Z: Jag öppnar! Öppnar *
E: Hej Zoe!
Z: Hej Elinor, ehm jag menar Ellie.
E: Du får kalla mig Elinor, men du har aldrig kallat mig det.
H: Ellie!, stig på. Muffisarna väntar!.
Z: Tur att mamma kom till undsättning, jag tror inte att Ellie skulle vilja veta att jag snokade i namnregistret i skolan för att leta efter hennes mellannamn. Vår vänskap skulle kunna gå sönder!, tänkte Zoe.
På "mötesbordet" som mamma brukar kalla det, sitter alla i en rund ring. Jag är så nervös, för en liten sak som kanske du som läser detta kanske tycker att jag är löjlig men jag vill verkligen tillbringa all tid med mina bästa vänner. Om inte en följer med, följer inte jag med. Det bara är så. För vår vänskap ska aldrig brytas samman.

E: Jag har haft beslutsångest hela för & eftermiddagen. Men jag har kommit på ett rätt sätt att gottgöra er alla så att jag även följer med på resan & går på min baletttävling.
Z: Berätta!
E: Jag har bestämt att inte gå på baletttävlingen.
Z: Va? Varför?
A: Det går ju inte!
EM: Den är ju superspeciell för dig.
M: Men pokalen & allt? Hyllningarna, jubel & TV? Du kommer ju bli döds känd! Precis som Ussein Bolt.
E: Det kommer att komma fler tävlingar och jag kanske vinner i några. Men jag kan inte svika er. Ni är som en familj. En pokal kommer man få någon annan gång & jag är redan känd pågrund av er. Så jag tillbringar hellre en vecka i Australien med er, än att delta i en liten tävling som inte gör någon nytta. Hoppas jag har gjort något bra nu.
MS M: Ellie! Det var ju ett fantastiskt beslut!
H: Din mamma och jag är jättestolta över dig, Ellie. You go girl!

(Jag spolar fram tiden så att det inte blir lång tråkigt)


Det Stora Äventyret Del 1Where stories live. Discover now