kapitel 35: Jag kommer dö!

1 0 0
                                    

Torsdag*

Det torsdag. Den dagen som är speciell. Typ. Vi sitter inne på Starbucks för att äta frukost. Jag tog något lätt. Två mackor, en av de har ost & gurka som tillbehör & en macka med Nutella. Som dryck tog jag varm choklad. Ellie & Amira tog nästan samma sak som jag fast de tog inte gurka på osten utan paprika istället. Mmm, vad gott det var. Nu är jag mätt och belåten. Det var en sådan trevlig stund vi hade. Jag, mina syskon, föräldrar, bästisar & deras föräldrar, och så mammas systrar förstås. Det var bara allmänt jättemysigt. Dessutom fick vi det största bordet för att vi var så många. Jag, Ellie & Alexis sitter tillsammans i planet. Det har vi bestämt. Annars skulle vi inte suttit tillsammans. Jag, pappa & Amira skulle sitta i så fall, Ellie, Jason & Veronica  & Alexis, mamma & Maddy skulle sitta tillsammans, och det vill man ju inte. Dessutom fick vi sitta hos förstaplatsen. Den lyxigaste avdelningen på hela planet. Eftersom vi skulle åka i samma plan i 15 timmar, var det viktigt att få i sig sömn. Minst åtta timmar!! hade skolsköterskan sagt när jag råkade somna på mattelektionen. Världens pinsammaste ögonblick...
Vi åkte runt i butikerna med våra airboards. Alla bara stirrade på oss. Men sen kom en väktare. Han ville ta våra airboards eftersom vi åkte runt i "förbjudet område". Vi hade frågat bolaget om vi fick åka runt med de innan resan bokades, så pappa kom till undsättning & vissade en underskrift från bolagets chef att vi fick åka runt med airboardsen. Sedan fortsatte vi att åka runt med de. Min pappa, han är den mest fantastiska människan på hela jordklotet!

I H&M:

Z: Camilla?
C: Jaaa?
Z: Tror du denna klänning är passande för en härlig dag i stranden?
C: Självklart! Önskar den fanns i min storlek..
Z: Det gör den! Här.
C: Härligt, nu kan vi gå ut på stranden & matcha varandra. Twins-goals!
Z: Jag tar en klänning till Ellie & Alexis också. Så att det blir ännu mer Twins-goals!
C: Efter det kan du ju komma till bäbis avdelningen så kan vi välja en fin badklänning till Mckenzie.
Z: Självklart! Jag ställer alltid upp om det gäller Mckenzie.
C: Då ses vi!

(Spolar fram.....)

*Hos Mckenzie*

C: Vad tycker du om den här?
Z: För rosa.
C: Den här.
Z: Grönt är inte Mckenzie.
C: Den här, da? Den måste väl duga ändå?
Z: Ja, delvis.
C: Delvis?
Z: Eller, jo, faktiskt. Gult passar Mckenzies gula snekers & sandaler.
C: Då köper vi den!

På flygplanet:

Vi ska snart flyga iväg till Australien. Jag känner mig rätt lugn. Hela min familj är här. De är som mina änglavakter. Det känns tryggt, men jag börjar sakta känna att det börjar lyfta. Jag sätter mig så bekvämt jag kan & håller i Alexis hand. - Aj Zoe, sa hon. Kläm inte mig jättehårt. - Oj, förlåt, sa jag. Jag tänkte inte på det. -När du åkte hit, sa Ellie. Chicago. Då åkte du flygplan, inte sant? - Joo, sa Zoe. - Då är det inte en så big deal nu, va?, sa Alexis. - Tuggummi!, sa jag. - Va?, sa Ellie som om hon inte visste vad det är. - Jag kan inte minska min panikattack & rädsla utan det!, skrek jag. - Här!, skrek någon. Jason. Han var bara några meter ifrån vår plats. - Ta emot! Han kastade ett paket tuggummi till oss, men. Det kom på personalens bricka. - OH nej!, sa jag. - Planet åker om några sekunder, du hinner inte!, sa Ellie. - Jag kommer dö!, viskade Zoe. - Håll käften det kommer inte du alls att göra, sa Alexis. I sista sekunden hade mamma personalens bricka bredvid sig. Hon tog tuggummit ifrån brickan & kastade den mot Jason som kastade till Veronica & som sedan hamnade det i min famn. Jag öppnade genast tuggummit & började tugga. 5. 4. 3. 2. 1.

Nu.




Det Stora Äventyret Del 1Where stories live. Discover now