Hoofdstuk 1 - Beloofd

60 1 0
                                    

Langzaam liep Chayenne door de gang van het gebouw waar ze elke doordeweekse ochtend kwam om les te krijgen zodat ze les kon gaan geven. Nog een jaartje, en dan was ze klaar. Klaar met haar beide studies. Natuurlijk verheugde ze zich hier enorm op, al zou ze er misschien wel moeite mee hebben om deze studie – kort als ze hier was geweest – achter zich te laten. Het was immers een hele stap in haar leven geweest. Een hele leuke, geslaagde stap wel te verstaan.

Ze ging in het lokaal zitten waar Daemon naast haar plaatsnam. Met hem kon ze erg goed opschieten, en stiekem twijfelde ze of ze misschien zelfs wel iets voor hem voelde. Maar ja. Er stond dan wel in haar paspoort dat ze 21 was, maar in werkelijkheid was ze 16. En hij... Hij was 25. 'Hoi,' zei hij vrolijk. Ze antwoordde met dezelfde vrolijkheid – en een onderdrukt enthousiasme – met hetzelfde woord, en ze begonnen te kletsen.

Ze glimlachten naar elkaar. Een klik. Ja, die was er zeker. Daemon was een wel héél erg aardige jongen. 'Zeg', begon de 25-jarige tegen haar. 'Heb je zin om vanavond iets leuks te gaan doen?' Haar hart klopte in haar keel. 'Vanavond?' begon ze, denkend aan het examen dat ze de volgende dag zou moeten afleggen. 'Ach, waarom ook niet,' zei ze toen, in een poging nonchalant over te komen. Dat examen was toch hartstikke makkelijk en al zou ze het niet halen, het was toch niet zo belangrijk. 'Oké, chill!' zei hij, met een grijns op zijn gezicht die ze altijd heel sexy had gevonden – en die ze nog steeds sexy vond. 'Zal ik je vanavond op komen halen?' Kut, was haar eerste gedachte. Ze woonde nog bij haar ouders, als '21-jarige'. Wat zou hij wel niet denken? 'Ehm...' zei ze haperend. 'We kunnen ook gewoon in de stad afspreken hoor,' zei hij toen. Ze deed moeite haar zichtbare opluchting te onderdrukken. 'Ja,' besloot ze, 'dat lijkt me prima.' De deur zwaaide open en hun leraar liep naar binnen. Daemon gebaarde nog snel dat hij wel zou sms'en, voordat de deur met een klap dichtviel en de les begon.

ZonsondergangWhere stories live. Discover now