chapter 1

16.7K 395 104
                                    

Heey! Bedankt voor het lezen alvast♥️
Tips zijn altijd welkom natuurlijk. Veel leesplezier! 

xoxo the author

----------------------------------------------------------------------------------------

Herschreven op 13/05/16

Ik word wakker van het vervelendste geluid dat er bestaat. Een wekker.
Met veel gekreun kom ik uiteindelijk mijn bed uit. Ik pak de kleren die ik gisteravond al heb klaargelegd. Het is een donkere highwaist spijkerbroek, gecombineerd met een strakke zwarte croptop. Daaronder doe ik mijn Adidas Superstars aan. Mijn bruine haar doe ik in een hoge staart. Nadat ik mijn tas heb gepakt, loop ik stilletjes de trap af.  Beneden tref ik een lege woonkamer aan, zoals gewoonlijk. Vroeger wou mijn moeder altijd persé opstaan, zodat ik niet alles alleen hoefde te doen. Maar tegenwoordig doet ze dat niet meer. Ze heeft Borstkanker. Ik was er kapot van toen ik het ontdekte.. En nog steeds, ben ik elke dag bang dat het de laatste is met haar. Maar genoeg negatieve dingen voor nu, Ik moet NU de deur uit als ik niet weer te laat wil komen. Ik pak mijn oordopjes en fiets zo snel als ik kan (wat niet zo heel snel is) naar school. On my way to hell..

~

Mijn vrienden staat zoals gewoonlijk bij de kluisjes. "Halloo!" roep ik. Ik krijg een paar begroetingen terug. "Waar beginnen we mee?" vraag ik aan niemand in het bijzonder. "Nederlands, het word echt tijd om je rooster uit je hoofd te gaan leren" lacht Lena. "Inderdaad" voegt Jade er aan toe. Lachend lopen we de trappen op naar boven. Eenmaal aangekomen bij Nederlands, wat absoluut niet mijn beste vak is, gaat iedereen op zijn plek zitten. De docent komt binnen, en de les begint. Wat dus voor mij het teken is dat ik een dutje kan gaan doen. Ik leg mijn hoofd op de tafel en sluit mijn ogen.

Ik word wakker gemaakt door iemand die aan mijn haren trekt. Geërgerd kijk ik op. Het is Mark. De enigste jongen is ons vriendengroepje. Hij is één van mijn beste vrienden. "Rot op Mark." mopper ik slaperig. "Sta op alien, de les is afgelopen.". Met veel geklaag loop ik het klaslokaal uit. We fietsten met z'n allen naar de gym. Dat is namelijk een ander gebouw, ongeveer vijf minuten fietsen vanaf hier. Ik haat gym. ik kan mijn haat gewoon niet beschrijven. En het ergste is die klootzak van een gymleraar. Gelukkig is hij al een paar dagen ziek, wat dus inhoudt dat de lessen wel doorgaan maar dan zonder de leraar. En dat betekent dus kortom niks doen. Ik loop met meiden de kleedkamer in en kleed me langzaam om.

Gewoon om tijd te rekken. Om minder te hoeven gymen. ik loop met een diepe zucht en tegenzin de gymzaal in. De touwen staan klaar, wat dus betekent dat we moeten gaan touwklimmen. Ik ben hier zo ontzettend slecht in. Meneer Kraaijenbosch wordt altijd boos op me als we gaan touwklimmen omdat ik maar blijf vallen. Zuchtend ga ik op de bank zitten waar een paar meiden de laatste modetrends aan het bespreken zijn. Wat zijn dat toch vervelende, ijdele meiden.

~

De gymles is nu al een uur bezig. Ik verveel me ontzettend. Opeens besef ik dat ik al heel de dag niks gedronken heb. Ik loop naar de kleedkamer om wat water te gaan drinken. Ik loop naar mijn tas en pak het flesje dat er in zit. Maar het water is nu vrij warm dus ik moet het gaan verversen. Ik loop richtig de wc, terwijl ik de bidon onder de kraan houd, kijk ik naar het raampje. Het is dichtgeplakt met dikke tape. alleen iets trekt mijn aandacht. Ik hoor auto's. Nu denk je misschien wat is er zo raar aan auto's horen? Het ding is dus dat hier geen auto's mogen komen. Het is privé terrein. Ik krijg opeens een heel naar gevoel. Wat moeten al die auto's hier? En wie zijn het? Opeens word mijn hand nat. Oh shit, mijn bidon is overgelopen. Ik draai hem snel dicht. Wéér hoor ik geluiden. Maar dit keer geroep. En het zijn duidelijk mannen-stemmen. Ik wandel zo als ik kan richting de gymzaal. Als ik bijna weer bij de touwen ben knal ik tegen iemand aan. "Woah doe rustig chickie." hoor ik een jongensstem zeggen. Ik kijk op en zie Jason, de badboy van de klas. Ik ben dus tegen hem opgelopen. Oopsie. Ik trek mijn mond open om iets terug te zeggen, maar op dat moment, wordt de deur open gesmeten. Een man met een geweer komt de gymzaal in. Niet zo heel oud, ik schat hem halverwege de twintig.

Hij wordt gevolgd door een grote groep mannen. "Iedereen op de grond!" schreeuwt hij. Ik laat me meteen op de grond vallen zoals de rest van mijn klas. "Jongens aan deze kant van de gymzaal!" schreeuwt hij wijzend naar de linkerkant van de gymzaal. "En meiden aan déze kant." gaat hij verder, dit keer wijzend naar de rechterkant van de zaal. Ik ben bang. Heel bang zelfs. Maar daar laat ik niks van merken. Ik loop rustig naar de rechterkant van de gymzaal, en ga naast mijn vriendinnen staan. Sommigen huilen, anderen kijken bang toe. Ik toon geen enkele emotie. Ik weet wel beter. Naast me huilt Julia. Ik geef haar een knuffel. "Het komt goed.." fluister ik in haar oor. Ze knikt, haalt diep adem en veegt de tranen weg. Een paar mannen met geweren komen onze richting op. Dit gaat nog spannend worden.

Oehh spannend ;)) Dit is het 1e hoofdstuk, ben benieuwd of jullie t leuk vinden :) Ik heb morgen gewoon school, helaas. Maar donderdag en vrijdag ben ik vrij dus dan ga ik weer lekker een hoofdstuk schrijven! :)
Xxxxx meee

Kidnapped & brokenWhere stories live. Discover now