34 - källare

5.1K 82 25
                                    

Aiden's perspektiv
"En källare? Vad gör vi här?" Hör jag Chloe fråga en aning osäker. Jag flinar vilket hon inte kan se då hon går en bit bakom mig.

"Många vet inte att skolan har en källare." Säger jag. "Men jag brukar komma hit ibland." Fortsätter jag sedan. Hon kollar frågande på mig.

"Och göra vad?" Yttrar hon. Jag biter mig i kinden. Den här tjejen är för nyfiken för sitt eget bästa. Jag svarar inte vilket resulterar med en liten suck ifrån henne.

Plötsligt kan jag höra hur ett antal nycklar skramlar och fotsteg kommer närmre och närmre. Jag kollar mig omkring men ser ingen. Snabbt drar jag men Chloe in till närmsta rum och stänger försiktigt igen dörren.

"Här." Säger jag snabbt och Chloe ger mig en blick innan hon ställer sig bakom ett stort skåp vars färg rostat bort en hel del. Jag ställer mig tätt bredvid henne.

Dörren öppnas.

Genom en smal springa kan jag skymta en tjock man. Han böjer sig ner och rotar runt i några lådor. Det slår mig sedan att det är vaktmästaren.

Om vi skulle bli hittade så skulle vi få problem. Väldigt stora problem. Vi skulle kanske bli avstängda under en viss tid. Det är egentligen förbjudet för elever att vistas här men jag kommer hit ändå. Och inte för att jag bryr mig det minsta om jag blir avstängd heller. Jag ser det snarare som en tjänst än ett straff.

Det går några få minuter tills han går iväg. Jag hör hur Chloe pustar ut och drar handen för pannan.

"Jag trodde aldrig att han skulle gå." Säger hon tyst, för att vara på den säkra sidan, såklart. Jag flinar.

"Vem vet vad som hade hänt om vi hade blivit hittade."

Jag kollar upp på henne och biter mig försiktigt i läppen. Hon är för bra. För bra för mig. Och snart kommer jag att såra henne grovt. Jag sväljer och skakar på huvudet.

"Ska vi gå?" Mumlar jag och hon nickar med ett svagt leende på läpparna.

Skulle egentligen publicera detta kapitel imorgon men kunde inte hålla mig...ops

AROUND YOU Where stories live. Discover now