Dark heart

364 21 0
                                    

Dny ubývaly  jako voda. Práce mi šla od ruky a podařilo se mi nahradit ztráty s ziskem 12% . Jsem na sebe pyšná, i když to zní možná trochu egoisticky, přiznejme si pravdu. Kdo jiný by vás měl chválit, když ne vy sama? Odpověď přátelé nebo rodiče si nechte, jsem dospělá a vystačím si sama, vždycky to tak bylo. Podívala jsem se na hodinky. Sakra! Bylo 15.00 a mě čekalo přinejmenším dvou hodinové vybírání šatů na zítřejší oslavu, meeting, nebo co to vlastně je. V stala jsem a přešla k zrcadlu, které viselo na stěně mé kanceláře. Chvíli jsem zkoumala svůj odraz. Vlasy svázané do uzlu a šedé oči jemně namalované, celé to podtrhovala dřív tak problematická, ted už bezchybná bílá kůže. Na sobě jsem měla bílý kostýmek s modrými lemy. Jo vypadám sexy. Zadívala jsem se na sebe pozorněji. Mírně jsem zaklonila hlavu a tím odhalila asi pět centimetrů dlouhou jizvičku. Po tváři mi přelétl hořký úsměv. Kdybys jenom teď mohl vidět, tatínku. I přes všechny tvoje pokusy vlastnit, a značkovat nadůkaz toho, že patřím tobě, jsem to dokázala. Jsem ředitelkou jedné z největších společností v USA a pod mou záštitou vzkvétají firmy s nejrůznějšími beauty produkty. Dokázala jsem to bez tebe, bez nikoho... úplně sama, a tak doufám, že ty a ty tvoje hnusný otrávený kecy hnijete v pekle, do kterýho jsem vás před  třinácti lety poslala! Sebrala jsem svoje věci a obeznámila Nicol s mým odchodem.

,,Dobře, slečno Argonová, přeji příjemný den'' popřála a usmála se. Opětovala jsem její úsměv a vyšla ze dveří budovy. Za posledních pár dnů se ukázalo, že není tak neschopná, jak se na začátku zdálo. Chodí v čas a řádně připravená, všechno dobředu nachystané. Dokonce mi začínala být sympatická. Popřásla jsem hlavou nad tvou myšlenkou... Co to zase napadá?! Bylo asi 15.30, když jsem klepala na dveře aletiéru mé oblíbené návrhářky. Elli se doširoka usmála a objala mě. Celá jsem ztuhla, jako pokaždé. Na takové projevy náklonnosti nejsem zvyklá, nejsem si jistá, jestli někdy budu.

,,Kathrin, zlato, utoč se. Dnes ti to tak sluší. Vypadáš přímo famózně, ostatně, jako vždy. Pojď dál a podíváme se po nějakých úžasných šatech.'' Podržela dveře a pustila mě dovnitř. Byla jsem z takového útoku na osobní prostor trochu přepadná, ale rychle jsem se vzpamatovávala.

,,Takže, Kate, řekni mi co si představuješ.'' podívala se na mě plná očekávání. Tak si to shrnem. Je to rande a zároveň událost roku + tam bude ten bastard.

,,Musím vypadat vražedně sexy, něco ve stylu Salome, chápeš?"

Usmála se ,,A čí hlavu chceš? Nebo spíš jinou část těla?" spiklenecky se podívala a mrkla. Pak nahodila zamýšlený výraz a já s napětím čekala. V očích se jí rozzářily jiskry.

,,Myslím, že mám jedny, které by vyhovovaly popisu.'' vzala mou ruku a táhla mě pryč. Otevřela místnost. Všude byly kousky látek a různé střihy. Můj dech se zatajil nad oblečenou figurýnou, která stála ve středu.

,,Tak co na ně říkáš? Vím, není to, co obvykle navrhuju, ale leží mi tu už dlouho, jako připomínka mých temných časů tvorby." Vydechla s úšklebkem na tváři. Temných časů tvorby? Temných.... Hm, to slovo na mě přesně sedí i na událost, pro kterou byly jako stvořeny.

,,Jsou dokonalé, máš k nim i nějaké doplňky?" Elli přikývla. ,,Tak se dáme do práce."

Hlasy minulostiWhere stories live. Discover now