Příběh

204 6 0
                                    

Poté co se v černé díře nazývané Void ztratily lodě rasy válečníků Tenno, dětí nakažených tajemnou silou Voidu, se nepřátelská rasa Orokinů rozdělila na dvě frakce: 

Grineer, která slouží sestrám Kuva Queens (královny)

Corpus, využívající pokročilé technologie a lačnící po každé trošce peněz 

Tyto frakce spolu kvůli svým rozdílným názorům válčí, nebojí se použít ani chemické zbraně v podobě Infested, nemyslících zmutovaných jedinců. Ti se však nedali kontrolovat a slunce ukázalo nové stíny třetí frakce. 

Příběh začíná na opuštěné Zemi, kterou nyní pokrývá hustá neobyvatelná džungle. Do jedné ze základen Grineerů přilétá Captain Vor, coby vyslanec královen, aby zajistil jednoho z posledních Tenno nacházející se v kryospánku. Jeho plány se pokusí překazit Lotus, která Tenno předčasně probudí, aby zabránila jeho odvedení. Vor je však zkušený velitel a stratég. Než se stihne Tenno plně probudit, umístí  mu na nohu přístroj, kterým se postupně dostává hlouběji do jeho mysli, aby ji ovládl. Když se však válečník plně probudí po prvotním šoku, hravě si poradí s nepřáteli a uteče pryč svou starou lodí. 

Zde se setkává s příslušníkem nejstarší rasy ve vesmíru  Cephalonů Ordisem, který nyní slouží jako palubní počítač. Tato rasa před stovkami let opustila fyzická těla a prahnou pouze po poznání. Ordis si však na nic kromě svého Operátora - Tenno - nevzpomíná a brzy zjistíte, že celou loď Grineerové vybrakovali. Přichází tedy čas posbírat části lodních systémů, zprovoznit svou skromnou kocábku a vrhnout se po stopách svých předků, abyste objevili skutečnou sílu a poslání Tenno.

WarframeWhere stories live. Discover now