Módy

126 3 0
                                    

V angličtině „Mods" jsou kartičky s vylepšeními nebo dodatečnými efekty. Něco málo jsme si o nich řekli v předcházející kapitole ohledně Status. Rozhodně se však netýkají pouze Statusu.

Módy hýbou celou hrou a nebál bych se říct, že většinu času a pozdějších investic vložíte právě do nich. Můžete je libovolně obměňovat, vylepšovat nebo používat ten samý vylepšený mód pro několik různých framů či zbraní. Například Mód Redirection zvyšuje Shield. Ten samý, na maximum vylepšený, Mód můžu použít pro všechny mé framy. Nemusíte tedy pořád vylepšovat ten samý Mód pro ostatní, stačí Vám jediný exemplář pro všechny. 

S Módy se pojí surovina Endo

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

S Módy se pojí surovina Endo. Tu získáváte z nepřátel, prodáváním Ayatan Sculptures (malých sošek) nebo rozcraftěním nepotřebných Módů (Protože na co je potřeba 49 Redirection, když stačí jeden?). Čím vzácnější Mód, tím více Endo a Kreditů je potřeba na jeho vylepšení. 

Následně je snadno nasadíte do Loadoutu v Arsenalu.

Důvod proč tu opět máme Tigris Prime je takový, že v tomto Loadoutu je nešikovná chyba

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Důvod proč tu opět máme Tigris Prime je takový, že v tomto Loadoutu je nešikovná chyba. Ta sice nepřekáží, tudíž jsem ji do teď neřešil, ale rozhodně byste se jí měli vyvarovat.

Začněme prvně Capacity. Počáteční Capacity se odvíjí od Vašeho Mastery Ranku. Na MR 15 bude Vaše počáteční Capacity 15. Po dosažení Ranku 16 na zbrani nebo framu se přičte jedna Capacity až do Ranku 30. V mnoha případech zkrátka 30 Capacity na silnější build nestačí. Od toho tu máme „modrou a žlutou bramboru" (angl. blue & yellow potatoe), kterými předmět „zabramborujete" (angl. Potatoe it!). Ve slangu hráčů Warframe to znamená získat Orokin Catalyst - modrý/Orokin Reactor - žlutý. Catalyst zvyšuje dvojnásobně Capacity na zbraně, Reaktor na framy.

Jistě jste si všimli malého obrázku v pravém horním rohu Módu. S tím souvisí druhým neméně významným item Forma. Ta se používá ke změněn nebo přidání Polarity (ten malý obrázek) v prázdném slotu. Pokud umístíte Mód do slotu se stejnou Polaritou, Capacity, kterou Mód zabírá, se sníží na polovinu. Tímto způsobem se Hell's Chamber z 16 dostalo na krásných 8. 

Toxic Barrage - předstírejme, že je to schválně - je ukázkou odlišných Polarit. Ty nic nesníží, naopak přidají +2 Capacity k Módů.

Nyní bych poprosil, abyste se podívali na Primed Point Blank. Jedná se o Primed Mod. Ty mají vyšší Capacity a hlavně staty než jejich normální verze. Ve hře jich je málo a jediný způsob, kde je získat než od hráčů, je Baro Ki'teer.

Posledním neméně důležitým typem Módu jsou Augmenty získávané ze Syndicate Offerings. Augmenty vylepšují nebo pozměňují fungování Ability framu. Př. Desecrate ubírá Nekrosovi Energy, ale s Augmentem Despoil bude ubírat Health.

WarframeWhere stories live. Discover now