Mag

73 1 0
                                    

Jeden ze tří základních framů. Ovládá magnetickou sílu a je určen výhradně pro pokročilejší hráče. 

Schopnosti

Poznámka: Augment je speciální mód na vylepšení abilit, který přidává dodatečné bonusy, efekty nebo mění funkci určité ability. Každá abilita roste společně s rankem framu. Staty na abilitách jsou závislé na módech – v popisku uvádím neměnné nebo důležité číselné informace fungování ability.

Pasivní schopnost: Magnetic Attraction - Při Bullet Jumpu (Shift+V+Space) přitahuje okolní itemy podobně jako Vacuum.

Pull - Přitáhne k sobě nepřátele. Je šance, že přitažený nepřítel dropne Energy Orb.

Augment: Greedy Pull - Přitáhne k sobě kromě nepřátel také itemy.

Můj názor: Výjimka potvrzuje pravidlo. Tuto abilitu používám na Magovi stále dokola. Je prostá, účinná a víc ani nepotřebuji. 

Magnetize - Vytvoří kolem cíle magnetické pole, polapí okolní nepřátele a dostává neustálé poškození. Pole reaguje na kulky a střepy vytvořené z Polarize ke zvýšení poškození.

Augment: Magnetized Discharge - Umožňuje manuálně detonovat Magnetize znovupoužitím na označený cíl. Nepřátelé mají 50 % šanci nad odzbrojení.

Můj názor: Při použití Magnetize je třeba začít uvažovat ve větším měřítku. Máte dost energie na dodatečné použití Polarize? Je kolem dost nepřátel, abyste zasáhli, co největší množství? V rukou člověka, který si snadno odpoví na tyto otázky, působí Mag jako výkonný zabiják.

Polarize -Vyšle energetický pulz, který vyčerpá nepřátelské štíty a Armor, vytvoří střepy, kterou se stanou smrtícími při použití společně s Magnetize. Shield spoluhráčů, kterých se dotkne pulz, se obnoví.

Augment: Counter Pulse - Nabourá se do nepřátelských zbraní a vyřadí roboty frakce Corpus.

Můj názor: Opět se dostáváme k taktizování a přemýšlení. Jak nejlépe využít tuhle abilitu? Je vhodná chvíle? Chytili jste někoho do Magnetize? Konejte s rozmyslem.

Crush - Zmagnetizuje kosti nepřátel a rozdrtí je.

Augment: Fracturing Crush - Přeživší mají jejich Armor snížený o 50 % a na 7 vteřin se nemohou pohnout.

Můj názor: Popisek mluví jasně. Rozdrtí kosti nepřátel zevnitř. Když připočteme Augment, tahle abilita se stává naprostým ničitelem řad nepřátel.


Jak za Maga hrát

Mag není jednoduchá postava. Je to počáteční bod Vašich propočtů ve Warframe. Existují i složitější postavy, ale pro nováčka může Mag působit jako slaboch. Pro znalého je Mag vskutku jeden z těch nejsilnějších - aspoň na začátku.


Nevýhody

Jak bylo řečeno, Mag je složitější postava na zvládnutí. Jeho schopnosti vyžadují jistou dávku umu a soustředění. Náhodné mačkání kláves Vám rozhodně nepřilepší.


Kde Maga najdu

V případě, že jste si zvolili jinou ze základní trojky postav, můžete jednotlivé plánky na části Maga získat v misi Illiad na Phobosu po zabití The Sergeant. Hlavní plánek naleznete v Market.


Prime

Nachází se v Prime Vaultu, je tedy nedostupný pro nové hráče. Lze ho získat pouze obchodováním s hráči. Nabízí vyšší Health a Energy.


A co já?

Když jsem začal hrát na PS4, byl Mag jasná volba (teď se proklínám, že jsem si nevzal Volta). Vím, co dělat a jak, tudíž je pro mě radost za něj hrát. Bohužel jsem teprve v začátcích a moc rád se ho brzy zbavím, abych ho vyměnil za, pro mě, lepší frame. Nic proti Magovi, ale... Trinity je Trinity...

WarframeWhere stories live. Discover now