Mastery Rank a Rank

159 3 0
                                    

Mastery Rank je celkový level Vašeho účtu. Odemyká Vám nové zbraně, framy, funkce a zvyšuje Stranding, počáteční kapacitu na itemech, kapacitu Void Traces a Váš limit obchodování.

Ve hře je v současné době 25 Mastery Ranků. Nezdá se to prve jako moc, ale teď přijde ten háček. Nezískáváte zkušenosti zabíjením, questy ani skrze mise. Jediný způsob, jak zvýšit Mastery Rank, je expením itemů. Každý item, který máte, můžete dostat až na Rank 30. V misích získáváte Affinity - EXP - za plnění úkolů mise (při Interception zabíráním bodů, při Spy za hackování...), náhodných výzev při misi („Zabij 30 nepřátel pomocí Primary." „Použij 5 krát svoji první Ability."...) a také za zabíjení nepřátel. Za dosažení nového Ranku na itemu dostanete EXP do Mastery Ranku. Za jednotlivé itemy na Ranku 30 dostanete:

Frame - 6 000 EXP

Zbraň - 3 000 EXP

Companion (Kubrow, Kavat) - 6 000 EXP

Sentinel (Carrier, Helios...) - 3 000 EXP

Toto má však svá pravidla:

1. Za žádný item nedostanete EXP dvakrát. Dostáváte je při prvním expení na 30, pak už nikoliv.

2. Pokud item před dosažením Ranku 30 poprvé prodáte, při druhém expení budete dostávat EXP pouze za zbývající Ranky. Př. Prodám Excalibura Rank 23. Po nějaké době si udělám nového. Dostávám EXP pouze za Rank 24-30.

3. Nové EXP dostanete za expení jiného druhu stejného itemu. Př. Tigris - 3 000 + Sancti Tigris - 3 000 + Tigris Prime 3 000 = 9 000 EXP

Jak se rozděluje Affinity:

Pokud není řečeno jinak, rozděluje se dle základního pravidla: 25 % jde framu, 75 % se rozděluje mezi zbraně (25 % při třech zbraních, 37,5 % při dvou zbraních, 75 % při jedné zbrani)

Při zabití nepřítele Abilitou framu - Všechna Affinity se přičítá framu.

Při zabití nepřítele zbraní - Polovina Affinity se přičte framu, polovina

Blízko dalšího Tenno, když zabije nepřítele - Dostáváte stejný počet Affinity jako daný Tenno a rozděluje se dle základního pravidla.

Po dosažení hranice nového Mastery Ranku, musíte absolvovat Mastery Rank Test. Ten se pokaždé liší. Někdy po Vás chtějí zabíjet nepřátele pouze pomocí Melee. Jiný chce vyzkoušet Vaše hackovací dovednosti. Pokud se test nezdaří, musíte počkat 24 hodin, než ho budete moci absolvovat znovu. V tomto ohledu doporučuji zajít nejprve do jedné z Relay, které se nachází u některých planet (Earth, Mecury, Jupiter...), kde můžete navštívit Cephalon Simaris. Po příchodu do jeho místnosti zabočte vpravo. Tam se nachází možnost vyzkoušet jednotlivé Mastery Rank Testy před uděláním skutečného. K dispozici je i řada videí na youtube.

WarframeHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin