Bölüm 114: Tehlikeli İkilem

1.8K 172 4
                                    

Mustafa elinde tuttuğu periyi görünce içinde büyük bir sevinç ve rahatlama yaşadı.

Perinin ölümü biraz kendi suçu olduğu için pişmanlık ve vicdan azabı çekiyordu. Ama şimdi bir umut kapısı açılmıştı. Bu şansı iyi değerlendirirse periyi kurtarabilirdi.

" Efendim bu... "

Mustafa' nın elinde tuttuğu periyi gören diğer periler yüzlerinde şaşkınlık oluşsada içlerinde derin bir sevinç vardı.

Özellikle Kraliçe peri o da efendisi gibi yaşanan olaylardan dolayı pişmanlık ve vicdan azabı çekiyordu. Ama şimdi rahatlamıştı.

" Yasmin perinin Ruh yenilenmesi tahmini ne kadar sürer. "

Mustafa dikkatli baktığında perinin harap olmuş ruhunun yenilendiğini fark etmişti. Ama bu yenilenme çok yavaştı. Ruh kulesi sonsuza kadar açık olmayacağı için iyleşmenin ne kadar süreceğini bilmesi gerekiyordu.

[ İyleşme hızı göz önüne alındığında tahmini süre 12 Gün 19 Saat 20 Dakika ]

Mustafa, Yasmin' in cevabını duyduğunda morali biraz düştü. Ruh kulesinin 7 gün açık kalacağı göz önüne alındığında bu süre çok fazlaydı.

Mustafa başını yavaşça kaldırdı, gözlerindeki parlayan hafif ışık ileriye doğru büyük bir kararlılıkla gideceğini gösteriyordu. Hedefinde tek bir yer vardı. O da perinin bir an önce iyleşebilmesi için Ruh Kulesi' nin son katı olan 9. Kattı.

" Yasmin bu süre içinde perinin bedenini yeniden oluştur ve sağlam kalması için herşeyi yap. "

Mustafa yerdeki perinin bedenine bakıp Yasmin' e emir verdi. Perinin ruhunu iyleştire bilse dahi halen sağlam bir bedene ihtiyacı vardı.

Ruh tek başına bedensiz bir anlam etmezdi. Burdaki ortamdan dolayı Ruh sağlam kalabiliyor olsada Ruh Kulesi' nden çıktıkları an ruhu tekrar parçalanacaktı.

Bu yüzden perinin parçalanmış bedeninin tekrar yapılmasına ve herşeyin eksiksiz olmasına ihtiyaç vardı.

Normal şartlarda böyle bir bedeni tekrar bir araya getirmek imkansızdı, ama nano robotlar ve Yasmin' e sahip olan Mustafa için sadece zaman meselesiydi.

Yasmin emri aldıktan sonra parçalanmış bedeni nano robotlar ile sarıp hızlıca tedavi sürecine başladı.

***

Tüm periler Ruh dünyasına tekrar döndükten sonra Mustafa sonraki kata çıkmak için hazırdı.

Bir eli ile sürekli Ruh gücü kullanıp tuttuğu periyi alarak yukarıya çıkmak için ilk adımını attı.

Merdivenleri çıkarken bu sefer tuhaf bir şekilde bedenine baskı yapan güç kaybolmadı. Aslında normal olanı buydu, ama Mustafa diğer katları çıkarken yok olan baskıcı güce alıştığı için bu durum kendisine tuhaf gelmişti.

Merdivenlerin ilk basamağında tüm vücudu gelen yoğun Ruhsal baskıdan dolayı terler içinde kalmıştı.

" Baskının geçecek hali yok yola devam etsem iyi olacak. "

Bir süre beklediğinde baskının geçmediğini gördü ve sonunda devam etmeye karar verdi.

Dişlerini sıkarak zorda olsa 5. Kata çıkabilmişti. Kata çıktığında baskıcı güçten dolayı nerdeyse bayılacak gibi oldu, ama daha sonra gördüğü manzara karşısında hemen kendini toparlamıştı.

Etrafı kanlar ile kaplıydı, ilerde parçalanmış bir kişinin cesedi vardı ve hemen yanında teni mosmor olmuş İkbal vardı.

Mustafa' nın bu manzarayı gördükten sonra öyle kolayca bayılmasına imkanı yoktu.

Gözlerinden parlayan öfke ile hemen ileri atıldı.

" Hey... İkbal iyi misin ? Ne oldu ? "
Mustafa yerde yatan cesedi görmezden geldi ve hemen İkbal' i kontrol etti. Bilincinin yerinde olmadığını görünce öfkesi gittikçe artıyordu. " Yasmin  hemen İkbal' i tedavi et. "

Mustafa, Yasmin' e emir verdikten sonra etrafına birkez daha bakındı ama başka birini görmedi.

" Neler olmuş burada, hiçbir şey anlamıyorum. İkisi savaştı yoksa başka birimi bunu yaptı."

Yasmin, bir kısım nano robotlar ile periyi tedavi ederken diğerleri ile hemen İkbal' i sarıp tedaviye başlamıştı.

Mustafa, İkbal' e baktığında hemen yanında bulunan kılıcını gördü. Kılıcına dikkatli baktığında hiç kan izi görmedi. Buda burada başka birinin olduğu gösteriyordu.

" Ah... Şimdi bunları düşünmenin sırası değil. İkbal iyi olduktan sonra herşeyi açıklar. Yasmin durumu nasıl tedavi edebilir misin ? "

[ Efendim üzgünüm ama burdaki imkanlar ile tedavi etmem imkansız. Zehir bedeninin büyük bir kısmını ele geçirmiş bile. Şu anlık durumunu stabil halde tutabilirim ama biran önce panzehiri ihtiyacı var. ]

Mustafa, İkbal' i ilk gördüğü an zehire maruz kaldığını zaten anlamıştı. " Panzehir için gerekli malzeme listesini hazırlayabilir misin ? "

[ Zehirin araştırması birazdan biter. Tahmini 10 dakikaya panzehirin listesi hazır olur. ]

Mustafa, Yasmin' in konuşmasından birçok şeyi çıkarmıştı. Eğer normal bir zehir olsaydı, Yasmin' in panzehir için liste hazırlaması bu kadar uzun sürmezdi. Bu yüzden zehirin çok güçlü olduğunu anladı.

Birde yapacağı panzehiri burda yapamayacağının farkına vardı, Yasmin' in sunacağı listeyi şimdilik bilmesede elinde olmayan birçok malzeme gerektireceğinin farkına varmıştı.

Şu an bir ikilem içine girmişti, eğer İkbal' i alıp aşağıya inerse peri ölecekti, periyi alıp yukarıya çıkarsa zamanında tedavi olamayacağı için İkbal ölecekti.

Bu içinden çıkılmaz bir ikilem oluşturmuştu kendisine.  Ya İkbal' i seçecek yada periyi. Seçtiği kişi kurtulacak diğeri ölecekti.

Normalde biri kendisine daha çok faydası dokunacak olan İkbal' i seçerdi. Ama Mustafa gibi karakteristik özelliklere sahip biri için bu seçim çok zordu.

Çıplak ayakla ateşte yürümek hatta aylarca yıldırım tarafından vurulmak bile bu tür durumda kalmaktan daha iyidi kendisi için.

Gökyüzü İmparatoruWhere stories live. Discover now