I magins värld

275 9 13
                                    

Denna vackra fantasyberättelse är skriven av en av mina favoriter, !
"I magins värld" låter dig färdas till vår världs parallella fantasyvärld. I landet Praeclarum lever människoprinsessan Marigold (Goldie) som bor med sin far, kung Elvan Mysteryborn. Goldies bästa vän Luella blir dödligt sjuk och det visar sig att det finns ett svåråtkomligt botemedel i det mystiska Frusna Dimmornas Dal. På vägen möter hon många karaktärer och livshotande faror. Samtidigt är Mikazuki intresserad av det kraftfulla botemedlet för att få evig makt. Kommer Marigold att lyckas hitta botmedlet, eller kommer Mikazuki hinna före?
Jag har läst bokens alla 9 kapitel och det kommer förmodligen att dyka upp fler.

Första intrycket:

Titeln:

Omslaget: Ditt omslag är enkelt, men vackert. Enligt mig tycker jag dock inte att det speglar berättelsen särskilt bra. Jag hade gärna velat ha kanske en bild på huvudpersonen, eller varför inte en vy över t.ex. Praeclarum?

Kapitel:

Setting:

Karaktärerna: Huvudpersonen är lätt att relatera till och dina beskrivningar och detaljer beskriver utmärkt karaktärernas personligheter. Dock snubblar du på en mycket viktig del när det gäller karaktärer: Goldie(bland andra) är en så kallad Mary Sue. En Mary Sue är en karaktär som är helt perfekt, utan brister och negativa karaktärsdrag, som aldrig gör fel eller är elak som dessutom är älskad av sig själv, allt och alla. Detta gör att det blir svårare att relatera till karaktären, och den känns inte trovärdig. Men detta kan enkelt botas med lite dåliga vanor och negativa karaktärsdrag! Och kom ihåg, alla gör detta misstaget, jag har gjort det (Elmoria...*host* *host*).

Det finns dock något som jag verkligen kan berömma dig för. När Haruto kommer in i bilden, blir allt helt plötsligt mycket mer intressant. Jag älskar hur du målar upp honom som skrämmande och hård, men hur han sedan utvecklas under berättelsens gång.  Har har du verkligen lyckats med den mest intressanta karaktären i hela boken!

En kort notis bara, jag kan tycka att det kändes en aning framtvingat att Sakai misshandlade Goldie så brutalt så att hon nästan dog. Varför? Hon sa inte sitt namn. Jag kan tycka att det känns lite framtvingat, men det är inte så mycket att haka upp sig på. Men tanken att Sakai är en psykopat, svävar hela tiden i mina tankar, och får hela situationen att bli väldigt spännande!

Sedan så har vi ju vår kära antagonist. Mikazuki Tsukinoyo. Jag har fortfarande inte riktigt kommit på hur man uttalar det namnet.

Annars gillar jag dina karaktärer, de är ganska vanliga, relaterbara och intressanta. Men fundera ut några dåliga karaktärsdrag hos de "goda" karaktärerna, och några positiva karaktärsdrag hos de "onda" karaktärerna!

Storyn: Din story är välgjord och det märks att du noga har funderat ut den. Dock är den inte helt originell, men enligt mig kan man alltid rädda en cliché! Det som krävs är snyggt skrivna dialoger och en hel del intressanta och roliga twistar. Fantasy är en bred genre, så passa på att ta ut svängarna, medans du har chansen. Kanske kan du låta en av karaktärerna byta spår helt, eller varför inte introducera ett nytt problem?

Konflikt:

Plot-twist: Dina twistar är okej, men jag känner att det brister lite här. Till att börja med så har vi Junipers (June) storyline. Så, hon är alltså Luellas...syster? What? Men Luella är en älva...och Juniper är en Ljusalf? Hur hänger det ihop? Visst, jag kan låta dig gå eftersom du kanske kan slingra dig ur med hjälp av att någon är adopterad, eller att mamman är älva och pappan är ljusalf. Men då uppstår ju ännu ett problem; om föräldrarna är två olika raser så borde ju barnen bli "ljusalf-älv-hybrider". Men det är de inte. Så här vill jag ha en ordentlig förklaring! Dock kan jag inte klandra dig eftersom jag inte är expert på ditt universum.  Men det jag kan klandra dig för är din trovärdighet.

Den andra plot-twisten är ju att Mikazuki är ond. Men, det vet vi ju redan. Hur? Jo, du avslöjade det redan i prologen, vilket verkligen var synd. Om man redan innan historien har etablerats, vet vem som är antagonisten och vad hon har för plan, då är det ju ingen twist längre.

Stavning, grammatik och meningsbyggnad: Utan att överdriva kan jag stolt meddela att detta är den absolut bästa delen med hela boken! Ditt språk är underbart och dina beskrivningar är rena drömmen! Du är verkligen en naturbegåvning! Jag känner bara en person som kan slå det (du vet att jag refererar till dig,  ;)). Jag menar allvar när jag säger att detta är helt fantastiskt och att du kommer långt med det. Faktum är att jag är lite avundsjuk på din magiska talang, men jag får väl bara se och lära antar jag.

Betyg: 9 av 10

Slutsats: Så, mina slutgiltiga tankar är att denna boken är helt klart värd att läsa. Den är intressant, den är spännande, och den är så vackert skriven! Dock finns en del saker att ändra på eller lägga till, och för karaktärerna så kände jag mig tvungen att sänka boken lite. Därför får du en 9:a. Men den är nästan så bra som den kan bli, en riktigt trevlig fantasyberättelse att läsa när du lyssnar på lite bra musik. Den är lätt att hänga med i, och allt känns bara väldigt klassisk. Ett solklart val om du letar efter en spännande fantasybok som är skriven på ett fantastiskt sätt!
Bra jobbat, och fortsätt skriv!

GladaAnkan

GladaAnkans recensioner (Öppen)Kde žijí příběhy. Začni objevovat