Mellan raderna

72 7 8
                                    

Jag kommer att fortsätta recensera så länge det går. Ge inte upp.

Äntligen är det dags att ta sig an "Mellan raderna" som är skriven av Craftyfox16 . Jag har läst 6 av 6 kapitel. Vi kickar igång 'et me' en gång då.

Första intrycket: Den här beskrivningen börjar bra men ju längre man läser desto mer o-bra blir den. Den är alldeles för lång och frågorna i slutet får det att kännas som en sunkig barnbok. Jag har aldrig gillat sådana där töntiga frågor i beskrivningen. Rätta till det, och du har en dunder-beskrivning.

Titeln:
Titeln känns väldigt proffsig, måste jag erkänna. Kort, enkel och poetisk. Mycket bra val.

Omslag:
Snyggt, välgjort och jag kan inte låta bli att älska färgkombinationerna. En fröjd för ögonen.

Kapitel:
De är ganska lagom i längd, finns inte så mycket att säga. Bra struktur.

Settingen:
Miljön känns inte särskilt utforskad, men jag tycker inte att det skadar boken. Du har en stark bas kring de andra faktorerna som karaktärer och story. Men tänk gärna lite extra på miljön på vissa ställen där det passar särskilt bra för att skapa en viss känsla.

Karaktärer:
Huvudkaraktären heter Max och verkar vara en rätt schysst person. Han känns överlag som en ganska trovärdig karaktär. Han skulle kunna vara som vilken jeppe som helst, vilket gör honom rätt kul att läsa om. Jag måste dock medge att han och Eudoras möte känns lite klyschigt. Det har genom alla tider varit en klassiker att huvudkaraktären blir ihopparad med sitt "love interest" i skolarbeten. Men jag antar att jag kan låta det gå, för läraren kändes extremt verklig. Jag ryser bara av att tänka på det.

Max "love interest" som tidigare nämnts heter Eudora och är borgmästarens dotter. Hon verkar rätt basic men det är klart att det tar tid att utveckla karaktärerna. Dessutom är detta bara början på boken.

Det här är faktiskt min favoritaspekt med boken, alltså att dina karaktärer känns så fruktansvärt trovärdiga. De beter sig naturligt och i de allra flesta fallen hamnar de inte i stereotyp-högar. Kanske att Max farmor(?) känns lite styltig här och var men annars är det lugnt. Även de klassiska "coola killarna" känns för en gångs skull inte få fruktansvärt krystade.

Story:
Storyn har ännu inte riktigt kickat igång än, men än så länge känns det rätt lovande. Vi får följa Max under hans liv och se de motgångar som han möter. Det ligger en sorts underliggande mystik i storyn som ger en känsla av att vilja veta mer. Den har en typisk "tonårsroman i skolmiljö"-vibe men lyckas hålla sig undan de värsta clichéerna och fokuserar på det viktiga.

Konflikt:
Den enda "konflikten" som hittills har dykt upp är att Max och Eudora blir attackerade av ett gäng killar under en fest som borgmästaren har fixat. Den är faktiskt imponerande bra skriven vilket är ett stort plus. Ofta blir dessa typer av scener rätt överdrivna, men det här kom naturligt och kändes väldigt rätt.

Plot twist: -

Stavning, grammatik och meningsbyggnad:
Den här boken är riktigt snyggt skriven. Jag gillar hur den känns beskrivande i sin enkelhet. Det är inget överdrivet och heller inget tjafs. Det är rakt på sak, och det gillar jag. Definitivt tumme upp på det! Måste också tillägga att dialogerna faktiskt känns väldigt naturliga vilket gör mig så glad inombords. Många böcker tappar så mycket när dialogerna är styltiga, men här känns det genuint och äkta.

Betyg: 7/10

Slutsats:
Definitivt värd att skriva vidare på och värd att läsa. Den är trevlig, relaterbar och bra skriven. Karaktärerna känns på något sätt väldigt nära en själv och det gillar jag verkligen. Kämpa vidare och stort lycka till!

Nästa gång kommer nog "Sunshine". Troligen. Ses där.

GladaAnkans recensioner (Öppen)Where stories live. Discover now