En Sista Sommar

128 9 18
                                    

Denna boken är verkligen något alldeles extra, skrivet av vår kära prismcactus . Jag tyckte att den var så spännande så jag kunde inte låta bli att läsa 15 av 70 kapitel.

Omslag: Det är ett fint omslag, men som hittills inte speglar berättelsen. Kanske får vi reda på omslagets betydelse längre fram i boken.

Karaktärer: Såhär långt in i boken har vi lärt känna två personer, Nicoline och Kevin. Nicoline är vår huvudperson och beskrivs i boken inifrån. Alltså vet vi knappt något om hur hon ser ut, men vi vet en hel del om hur hon tänker och hur hon är som person genom inre monolog. Det är väldigt snyggt gjort och det är tydligt att karaktärens inre tankar är viktigare än hur karaktären visas från utsidan. Riktigt snyggt skrivet!

Story: Jag gillar din story. Den är till en början väldigt vag och diffus, men ju längre man läser, desto tydligare blir situationen och konflikten, ungefär som i en deckare. Mystiken tätnar allt mer och mer, och faktan ges ut sparsamt, men tillräckligt ofta för att få en att fortsätta leta ledtrådar. Din story är väletablerad och visar läsaren successivt i rätt riktning.

Stavning, grammatik och meningsbyggnad: Detta är helt makalöst. Så fantastiskt snyggt skrivet att man får gåshud när man läser. Varje liten detalj vävs in i ett tungt skynke av mörker och rädsla. Känslorna är vackert beskrivna med passande ordval och spänningen byggt upp på ett underbart sätt. Detta är en av bokens starkaste delar och personligen är jag väldigt förtjust i böcker som bygger helt eller delvis på känslor. Så proffsigt skrivet att man tror att man läser en bok som man nyss köpte på bokhandeln.

Betyg: 10/10

Slutsats: Jag kan inte ge denna boken annat än en 10. Den är riktigt bra, och för att vara ärlig är denna boken en av de få böcker som jag recenserar som jag faktiskt kommer att läsa vidare på. Jag älskar kombinationen av spänning och snyggt skrivna meningar och intresset det för med sig. Precis som i "Låt mig vara din" av AnnaMansen , känner jag ett intresse och ett behov av att veta vad som ska ske på nästa sida. Jag kan verkligen rekommendera denna boken och jag kommer förmodligen att fortsätta läsa den.

Skriv på och ha det bra!

Näst på tur är "Korta berättelser" av Rayia1234 !

GladaAnkans recensioner (Öppen)Where stories live. Discover now