Glaskulan

79 7 1
                                    

Detta är en påbörjad berättelse med endast fyra kapitel hittills och är skriven av _0_Daydreamer_0_ .

Första intrycket:
Beskrivningen är helt okej. Den börjar direkt med ett citat från boken vilket är en mycket bra idé men jag hade nog valt ett annat citat. Jag skulle gärna se två citationstecken runt beskrivningen för att ytterligare indikera att detta är ett citat. Annars helt okej, det hade varit kul med ett lite mer spännande citat, men det duger bra.

Titeln:
Titeln "Glaskulan" är väl relevant, men lite för tråkig för min smak. Du har en ganska bra bok som förtjänar en bra titel. Lite mer kreativitet hade varit kul. Men jag gillar att du håller dig relevant.

Omslaget:
Jag tycker faktiskt väldigt mycket om det här omslaget. Det är snyggt och välgjort och speglar berättelsen bra. Snyggt jobbat!

Kapitel:
Kapitlen är lagom långa, även om jag kanske skulle föredra en lite längre variant. Men över lag, bra längd.

Settingen:
Settingen här är väldigt otydlig. Man förstår att den utspelar sig i en stad, men inte mycket mer än så. Lite mer miljöbeskrivningar och hur det ser ut, vilken känsla man får av området och vilken färgskala landskapet går i hade hjälpt en hel del.

Karaktärer:
För att vara en så enkel bok är huvudkaraktären ganska smidigt porträtterat, inte bara utseende utan även personlighet. Men för övrigt kommer det att krävas mycket mer karaktärsutveckling och beskrivningar av karaktärerna för att hålla uppe antalet läsare. Huvudkaraktären är rätt så cliché, men jag ser fram emot Gabriel och Walters utveckling få jag tror att med lite djup kan de bli riktigt intressanta.

Story:
Storyn är tyvärr alldeles för basic för min smak. En tjej som hittar ett mystiskt föremål på vinden och sedan sker en massa oförklarliga saker. Lite för cliché. Nu vet jag ju inte hur din plan ser ut för resten av boken och vem vet? Kanske tar allt en väldigt kreativ vändning?

Konflikt:
Konflikten har ännu inte riktigt etablerats än, men det kan bli en väldigt intressant konflikt om den görs rätt.

Plot twist:
Ännu finns ingen plot twist.

Stavning, grammatik och meningsbyggnad:
I den här boken används ett väldigt bra språk som ger allting en proffsig känsla. Dialogerna kan kännas lite styltiga och basic, men det är inget som hittills skadar boken särskilt mycket även om det är något som skulle kunna utvecklas mycket mer.

Betyg:
6/10

Slutsats:
Det här är ingen dålig bok, men mycket saknas och du har en lång resa kvar. Men det är inget tvivel om att du har både potential och kunskap för att göra detta till en bok att minnas.

GladaAnkans recensioner (Öppen)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora