uno

209 6 2
                                    

Kahramanların olduğu zamanlar vardı. Süper insanların, Amazonların, Atlantislilerin, Uzay Polislerinin... Ama her şeyin bir sonu vardır. Green Lantern Birliğinin dahi. 

Kahramanlar binlerce kez insanları kurtarırlar ve en sonunda ölürler ve unutulurlar. Amazon Prensesler adalarına, Atlantisli Krallar okyanuslarına çekilir. Ve insanlar bir süre sonra polislere güvenlerini yitirir. 

Kyle yazmaya ara verip içkisinden bir yudum aldı. Yaşananları düşünmek bile başını ağrıtmaya yetiyordu. Başını iki yana sallayıp yazmaya devam etti.

Savaşlar... Savaşlar insanları yorar. Savaşlar kim olduğunuzu değiştirip sizi tanıyamayacağınız birine dönüştürür. Green Lantern Birliğini bile sonunda kötü adamlara dönüştürür. Yeşilin artık sarı ve kırmızıdan farkı kalmaz. Mavi bile... Savaşlar umudun mavi ışığını bile söndürebilir. 

Parallax, En Karanlık Gece, Krona, Gardiyanlar, Kontrolcüler, Blackstarlar... En önemlisi Işık Savaşları... Yıllarca süren Işık Savaşları insanları değiştirir. Bir noktadan sonra herkesi birer Larfleeze'e dönüştürür. Evreni sadece kendisine isteyen aç gözlü manyaklar... Evet, Green Lantern Birliği bile sonunda onlara dönüştü. 

"Bugün erkencisin?"

Kyle duyduğu sesle yazmayı bırakıp gelen kişiye baktı. "Selam Cabbie."

"Daha önce bahsettiğin günlüğü mü yazıyorsun?"

Kyle yazdığı deftere baktı. Omuz silkti. "Oa kitabı yok olduğundan... yok edildiğinden beri yaşananlar karanlıkta kalıyor. Birilerinin yazması gerektiğini düşündüm. Artık Green Lantern Birliği yok, Gardiyanlar yok; bu iş bana kalıyor."

Space Cabbie bacaklarını masaya uzatıp içkisinden bir yudum aldı. "Uzun zamandır hiçbir yüzüklü yok, aslında bu oldukça hoşuma gidiyor. Helal olsun be Rayner!"

Kyle başını içkisine eğdi. Yaptığı şeyin gerekli olduğu doğruydu ancak gurur duymuyordu. "Son zamanlarda... Hiç ses var mı? Bilirsin işte..."

Cabbie birden öksürmeye başladı. "Şey, son duyumlarıma göre biri eski Green Lanternları avlıyormuş." 

Kyle ağzına götürmek üzere olduğu bardağı bıraktı. "Ne? Kim?"

"Bilmiyorum." Cabbie omuz silkti. "Duyduğuma göre en son Sektör 1417'de görülmüş. Betrassus Kraliçesini öldürmüş. Daha önce de Daxam'da görülmüş. Ama kimse kim olduğunu bilmiyor. Onu bırak cinsiyetini bile bilmiyorlar."

"Betrassus, Daxam... Iolande ve Sodam'ın ikisini de öldürmüş mü?" Kyle şakaklarını ovaladı.

"Kraliçe kesin ölmüş ama sanırım Daxamlı çocuk kaçabilmiş ama ölmüş de olabilir bilmiyorum."

Kyle önündeki defteri katlayıp kolunun altına aldı. Kalemi ceketinin cebine takıp ayağa kalktı. Cabbie doğruldu. "Bekle, nereye gidiyorsun?"

"Bunu yapan her kimse bulmaya ve evrendeki tek Lantern'ın arkadaşlarını avlamanın ne demek olduğunu göstermeye."


old man raynerWhere stories live. Discover now