109 - Michelle

3.6K 86 13
                                    

Fett bitchig
Okej? Puss?

Jag vek undan med blicken, jag ville inte se Felix kyssa någon annan. Under en sekund hade hans ögon mött mina, mitt under hans kyss med Anja. Ville han bevisa något genom att kyssa någon annan eller? Ville han såra mig? Jag fattade ingenting.

"Michelle, följ med ut på en cigg." sa Eddie, som stod bredvid en annan tjej. Jag kvävde en suck och följde med dem ut på trappan. Ett annat gäng valde i samma stund att gå in, det var trots allt svinigt kallt ute.

All den lyckliga stämningen som fanns där inne, var som bortblåst. Jag blev plötsligt lite bitter. Jävla Felix. Och jävla Oscar, vart var han egentligen? Jag hade sett honom max två gånger ikväll. Jag som trodde han ville ha mig här. Då borde han väl ändå umgås lite med mig?

Jag kände min mobil vibrera i min ficka. Den var nästintill död, men jag tog upp den ändå, i hopp om att det kanske var Oscar.

Felix, 00.15:
Förlåt michelle

Jag stirrade på skärmen. Felix behövde inte be om ursäkt till mig. Hade han sett mitt ansiktsuttryck när han kysste Anja kanske? Vem vet.

Jag svarade i alla fall inte på sms:et.

-

En halvtimme senare hade jag gått ut på trappan i olika omgångar. Jag hade nog rökt upp ett helt paket vid det här laget.

Inne i huset pågick festen som aldrig förut. Det var svettigt och varmt där inne. Alla var fulla, glada och spända inför det nya året. De hade fått sina nyårskyssar och snart var nog alla flaskor tomma, med tanke på hur mycket som dracks.

Jag hade slutat dricka för längesen, jag var inte på humör. Men jag tänkte att det var ändå nyår, jag kunde inte direkt åka hem nu. Natten var fortfarande ung, enligt alla här i alla fall.

Klockan var runt ett när jag fick nog. Vad gjorde jag här egentligen? Nykter, irriterad och aningen hjärtekrossad.

Jag skrev ett sms till Oscar. "Vart är du?" Lite desperat kanske. Men vid det här laget brydde jag mig inte.

Jag genomsökte hela huset. Frågade till och med en av Oscars tjejkompisar om hon visste vart han var. Hon sa nej, hon hade inte sett honom på en halvtimme.

Jag bestämde mig för att gå ut och leta. Jag tog ingen jacka, den låg någonstans i trappan, under miljontals andra jackor.

På gården stod ett gäng killar och pratade. Vid grinden in till gården stod två tjejer, ena av dem grät. Jag gick förbi, och ut på gatan.

Jag såg två siluetter stå längre bort på gatan. En som jag väl kände igen som Oscar Enestad. Tova var också där. De stod under gatlampan och log åt varandra. Jag backade lite, nästan så jag stod i busken bakom mig. Jag ville inte att de skulle se mig stå här som ett fån.

Med ens kände jag ett sting i magen så obehagligt att jag ville kräkas. Jag hade känt det stinget förut, på den tiden när Oscar och Tova fortfarande var tillsammans.

Jag stod länge och kollade på dem, kände klumpen i magen bara växa sig större och större och det brände mer och mer bakom mina ögonlock. Jag bara kollade. Tänkte att det där kunde ha varit jag. Jag kände en snöflinga landa i min hårbotten som sedan smälte bort. Oscar och Tova pratade tyst, hon skrattade ibland och han lekte med hennes fingrar. Precis som han alltid gjorde med mina.

Jag kände snart en tår krypa fram och började rulla nerför min kalla kind. Den nästan frös till is där. Jag är en jävla idiot. Varför var jag tvungen att haka upp mig på den där idioten? Den upptagna idioten. Som uppenbarligen inte bryr sig ett piss om mig, och har heller aldrig gjort det.

"Michelle?" sa någon snett bakom mig. Felix. "Där är du, jag har letat efter dig..." sa han, och gick fram till mig. Han skymde min syn. Jag vände mig snabbt bort, när jag insåg att jag stod här och grät. Jag torkade bort tåren och vände mig mot Felix igen.

"Det snöar." Jag försökte mig på ett leende. Felix bara kollade på mig, såg förmodligen att jag hade gråtit. Han fattade att jag sett något jag inte ville se. Han vände sig om mot Oscar och Tova. Jag tog ett steg åt sidan, och försökte få hans uppmärksamhet men Felix bara kollade mot kärleksparet längre bort. 

Som nu stod och kysstes.

ask.fm | f.sWhere stories live. Discover now