[F E L I X]

Vi kliver in på Starbucks och doften av kaffe och choklad fyller mina lungor snabbt. Oscar och jag går fram till kassan för att välja det vi ska ha. Imorgon är det julafton vilket betyder ännu en högtid att spendera med familjen. Jag har inte något emot det men mamma är verkligen ett kontrollfreak, allt måste vara perfekt. Det är alltid så vid speciella tillfällen, julen är nog värst. Hon har till och med tagit ledigt idag för att kunna handla in mat och pynta i huset. Jag och pappa får inte röra något i princip. Möjligtvis disken som ska in och ut ur diskmaskinen.

"En caffe mocka" Säger Oscar och killen i kassan nickar och börjar fixa med Oscars beställning. "Vad ska du ha?" Frågar han riktat mot mig och jag rycker på axlarna.
"Varmchoklad kanske?"
"Men kom igen? Har du någonsin ens druckit kaffe?" Frågar han mig skrattandes.
"Jo men det är inte så gott" Svarar jag och hans skratt smittar av sig.
"Ta varmchoklad då!"

Killen som för övrigt har brunt hår i en liten tofs, hipsterskägg och tatuerade armar kommer tillbaka till kassan, lägger fram Oscars kaffe och tar betalt innan han vänder sig om till mig och hälsar.

"En varmchoklad tack!" Säger jag och han nickar.
"Classic eller starbucks?" Frågar han.
"Starbucks"

Han nickar ännu en gång och vänder sig sedan om för att fixa min beställning. Jag kollar mig runt medan jag väntar. Ett par tjejer i vår ålder kommer in och lokalen fylls av fniss och småprat. På höger sida om kassan finns det mesta av alla sittplatser. Jag kollar noggrannare och ser en kille med mörkt hår och läppiercing. Framför honom sitter vad jag antar är en tjej. Hon har svart hår och verkar ha en svartvit rutig skjorta. Kan det vara hon?

"Felix?" Jag avbryts av Oscars röst och en armbåge slår till mig i sidan.
"Va?" Jag kollar mot kassan där hipsterskägget står och kollar på mig.

En mugg med varmchoklad står framför mig och jag drar snabbt upp mitt kort. Jag betalar och ler nervöst. Oscar himlar med ögonen och sedan tar jag min mugg och vi sätter oss ett par bord ifrån "paret". Samtidigt som Oscar pratar slänger jag blickar mot den bekanta personen. Han verkar dock inte märka vad jag håller på med så vissa gånger stirrar jag verkligen.

"Så det kan ju liksom vara det. Fast samtidigt tänker man ju kanske att han inte kände sig bekväm" Säger Oscar och jag nickar.

Jag har inte riktigt uppfattat vad han pratar om men jag antar att det är något i skolan. Min blicka vilar på det svarta håret som då och då rör på sig då hon antingen skrattar eller säger nåt. Om hon bara kunde vända sig om så jag kan se om det är hon eller inte? Jag blir frustrerad.

"Vad i hela kollar du på?" Frågar Oscar och vänder sig om.
"Inget" Svarar jag.
"Jaha okej, så du kollar inte in henne där borta då eller?" Frågar Oscar flinandes och pekar lätt bakåt då han sitter med ryggen mot. "Jag är inte säker men det där verkar vara hennes pojkvän"
"Haha vad rolig du är! Nej jag kollar inte in henne!"

[H O N   D Ä R   T J E J E N]

Jag dricker upp det sista ur min mugg och nickar åt det Elias berättar. Han avslutar med att flina lätt och jag skrattar till. Jag vänder mig om diskret för att se vart de hade satt sig. De satt några bord bakom oss. Hans kompis satt med ryggen mot mig. Jag vände huvudet mot Elias igen som gav mig en nickning som jag tolkade som att han ville dra. Vi reste oss och jag försökte att inte göra världens största rörelser. Först och främst gillar jag inte när folk ger mig uppmärksamhet genom att stirra på mig och sedan tycker jag bara det är obekvämt och stelt att det just är han, eller de båda för den delen. Vi lämnar muggarna på en av brickorna på metallställningen för just brickor. Jag kastar en sista blick bakåt och möter hans blick för någon sekund. Mer hinner jag inte förren jag känner en arm som krokar fast i min arm och börjar dra iväg med den med mig halvt efter.

"Han har kollat in dig ända sen de kom typ" Säger Elias rakt ut.
"Vad pratar du om?" Frågar jag både lite medvetet och omedvetet då jag vet vem han snackar om men att han har kollat på mig?
"Ja? Han på fiket"
"Jaja ok jag vet"
"Vadå vet du att han stirrade?" Frågade Elias och flinade.
"Nej, menar bara att jag vet vem han är!" Får jag ur mig och ångrar mig snabbt.
"Vet du vem han är?" Utbrast han och hans flin försvann och ersattes av en halvt öppne mun och ett par uppspärrade ögon.
"Pffft nej jag svär!" Säger jag och försöker låta säker.
"Joho du! Du vet visst vem han är! Soooo tell me! Vem är han?" Säger han "peddoaktigt" som jag brukar kalla det.
"Men sluta Elias, jag har sett honom ett par gånger bara! Jag vet INTE vem han är!" Försvarar jag mig med.
"Han ser rik ut. En rik liten douche från Östermalm"
"Hans kompis är värre"

Elias börjar skratta och ber mig sedan att berätta om våra "möten". Jag berättar om tunnelbanan och den gången jag gick in i hans kompis. Elias börjar skratta ännu mer och jag himlar med ögonen.

"Ska vi dra hem eller?" Frågar jag och han nickar samtidigt som vi styr våra ben mot utgången och stationen.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Oct 30, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Fucking rikemansson | f.sWhere stories live. Discover now