Capitolul 13

165 8 13
                                    

   Întorcându-mă împreună cu Michael în sala de mese după sărutul acela mă simţeam de parcă toată lumea se uita la mine şi ştia ce am făcut. In special Melissa. Îşi pironise ochii pe mâinile noastre impreunate şi simţeam că putea ucide cu o simpla mişcare a pleoapelor. Mi-am abătut privirea de la ea, ţinându-mi capul sus. Michael era primul meu iubit şi aveam de gând să îl păstrez. Stai, oare el ştia că îmi e iubit? Sau oare nu eram...

   -Dacă domnul Thorn şi domnişoara Oliver vor fi atât de drăguţi încât să stea jos, spuse directoarea din mijlocul încăperii aruncându-ne priviri de genul unei mame ai cărui copii o făceau de râs, îi vom pofti pe musafirii noştrii să ne încânte cu o piesă muzicală pregătită special pentru noi.

   Uitându-mă oriunde altundeva inafară de Aiden m-am aşezat lângă Renee care (ştiam) murea de curiozitate dar se abtinea pentru momentul când aveam să fim singure cu un bol de nachos.

   Am privit în final spre grupul de elevi şi ca să vezi, Aiden era solistul principal. Ura. Câţiva dintre ei care aveau chitare şi le-au acordat cum trebuie şi au început să cânte nişte note dulci şi calde. Nu am recunoscut piesa. Si apoi in fata a iesit solistul, nimeni altul decat Aiden. Si se uita fix la masa noastra. Mi-am ingropat capul in umarul lui Michael si mi-am zis sa nu ascult versurile caci stiam sigur ca sunt despre iubire, insa ele parca imi intrau cu forta in cap. Your lips pressed to my neck. I'm falling for your eyes, but they don't know me yet.

   Nu voiam sa ascult. Nu voiam. Pur si simplu stiam ca Aiden avea sa imi incurce viata deja super complicata. Nu aveam nevoie ca viata mea sa semene cu un nod pescaresc. Niciodata nu stiusem sa le desfac pe alea. Si atunci Michael m-a surprins spotindu-mi in ureche versurile piesei. Desi era doar o soapta, mi-a acaparat fiinta si in loc sa aud vocea adanca de barriton a lui Aiden o auzeam pe cea de catifea a lui Michael. Ma tinea in brate si simteam ca in sfarsit apartin de ceva. Ceva mai mare decat mine, dar care ma includea cu totul. Si am devenit mai curajoasa. Piesa se sfarsi in note dulci, exact cum incepuse si m-am uitat in jurul mesei mele, Shani avea la ea o chitara, sprijinita incomod sub masa. I-am facut semn si s-a aplecat spre mine.

   -Vrei sa le aratam astora cum se canta cu adevarat?

   -Ai o sclipire ciudata in ochi si ma sperii, a zis ea, desi simteam fiorul de incantare pe care incerca sa il acopere. Hai s-o facem, Oliver!

   -Credeam ca numai cu mine o vei face, murmura Michael din spatele meu si i-am ars un pumn in umar ceea ce a cauzat un ranjet imens sa apara pe fata lui Bastian. Am privit-o iar pe Shani.

   -Stii Clarity de la Zedd? Ea a dat din cap si ne-am ridicat impreuna. Colegii nostrii aplaudau si chiuiau asa ca nimeni nu observase conversatia noastra in cacofonia de sunete. Dar cand ne-am ridicat, toate privirile erau atintite asupra noastra. De obicei ma simteam ca o caprioara in lumina farurilor. Acum ranjeam ca o dementa. Directoarea ne-a observat si ea si pot sa jur ca si-a dat ochii peste cap.

   -Domnisoarelor, ce doriti? ne-a intrebat ea si i-a poftit pe elevii de la Julliard sa sta la o masa imensa, pregatita special pentru ei.

   -Doamna directoare, eu cred, am zis accentuand fiecare cuvant, ca si umila noastra scoala are dreptul sa arate ce stie. Am lasat fraza in aer si micul meu iepuras intern a incepu sa topaie ca si cum ar fi fost drogat cand urale si sunete de aprobare se auzira din sala.

   -Prea bine, Oliver. Doar nu am cum sa te opresc, asa e?

   Ei, vezi ca stii!

  Am aprobat si am privit-o pe Shani scotand o chitara Fender din husa neagra. A acordat-o putin si ne-am inteles in privinta tempoului si a cheii apoi ea a inceput sa cante si eu i-am aruncat o privire lui Aiden inainte sa ma intorc spre Michael. Da, eram rea.

   I dive into frozen waves when the past comes back to life. Vocea mea suna mai puternica decat ma asteptam si imi iau avant. O aud pe Shani soptind in surdina cuvintele, iar la pre refren eu ma opresc si glasul ei cald se aude: Cause you are the piece of me, I wish i didn't need. Chasing relentlessly...La refren am inceput sa cantam amandoua si sala efectiv a izbucnit in urale. cativa cantau cu noi, altii doar bateau din palme. M-am dus spre masa noastra si i-am intins o mana lui Arriane. Ea le-a luat de mana pe Bella, Renee si Christina si ne-am dus toate in fata, urmate de baieti. Drew statea pe langa Shani si i-am vazut aruncandu-si priviri. Am intrat puternic pe ultimul refren cu toate fetele si ne miscam pe ritm. Michael statea pe scaunul lui, uitandu-se la mine cu un zambet care ma facea sa rosesc. I-am aruncat o privire lui Aiden. El avea pe fata o expresie hotarata si asta m-a speriat un pic, apoi am simtit o pereche de brate puternice in jurul meu si Bastian ma invartea in aer.

   -Esti un ciudat, Bastian! i-am zis razand. El ma lasa jos si imi ciufuli parul. Am scos limba la el. Apoi am imbratisat-o pe Renee care chiuia mai ceva ca o vuvuzela si am ajuns in sfarsit in bratele lui Michael.

   -La ce Doamne te gandeai in timp ce cantam? Aveai o privire..., am lasat propozitia neterminata, deoarece se intelegea de la sine.

   -Mnu cred ca vrei sa stii, mi-a zis si m-a sarutat. Pe buze. Acolo, in mijlocul salii de mese, cu toti prietenii nostri adunati laolalta. Am auzit uuuu-uri si ooo-uri si un "Sfinte dihor" care ii aparea cel mai probabil Bellei.

                                        ***

   Mai tarziu in acea seara, am pornit spre dormitoare, elevii de la Julliard cu coada intre picioare, Melissa cu o fata plouata si noi razand ca niste nebuni. Mi-am luat la revedere de la Michael cu un alt sarut si in timp ce urcam spre camera noastra, Renee nu se putea opri din ras.

   -Ce-i cu tine?!

   -Nimic, a zis ea printre hohote. Deci... tu si Michael Thorn...

   Ah, deci despre asta era vorba. Mi-am dat ochii peste cap si i-am luat-o inainte ca sa nu vada roseata care se tara inapoi in obrajii mei. Am ajuns prima la usa si mi-am scos cheia. Am deschis incuietoarea si am facut un pas in intunericul camerei si am simtit ca ceva nu e bine. Asa ca am aprins lumina si am gasit camera de zi ravasita, mobila rasturnata si o gramada din lucrurile noastre sparte si stricate, imprastiate intr-un mozaic al haosului. O fereastra era deschisa, iar un petic de intuneric parea mai pronuntat ca restul cerului. Am fugit spre fereastra insa nu am ajuns bine ca umbra aceea se pierduse in neant. Am auzit-o pe Renee tipand si m-am intors spre locul in care privea ea. Un semn in forma de luna cu un fulger brazdand-o pe diagonala. Renee era inspaimantata asa ca abia mi-am putut aduna curajul sa o intreb:

  -Rena, ce-i aia?

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Sep 10, 2013 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Different MelodiesWhere stories live. Discover now