Capitolul 6

229 14 3
                                    

   -Mamă, am spus în microfonul telefonului, seara, cand Renee făcea dușul ei imposibil de lung.

   -Tessie? Bună, iubire, ce mai faci? mă întâmpină ea cu vocea dulce și veselă, ca de obicei.

   Devin nebuna școlii!

   -Biiinee. Te-am sunat sa te întreb ceva..., am spus Ok, acum e-acum! A-ascultam vreodată, când eram mică melodii clasice? La pian?

   Pauză.

   -D-da, de ce-ntrebi? se auzi vocea ei şovăitoare.

   -Păi am avut un vis ciudat şi era o melodie în el. Am întrebat-o pe Renee şi mi-a spus că-i zice Fur Elize. Ca e a lui Beethoven. Şi eram curioasă dacă are ceva de-aface cu muzica pe care mi-o puneai când eram mică.

   Şi mai e acel minor lucru cu fantoma psihopată care cântă la pian în şcoală, noaptea la ora TRE!!!

   -Păi era singurul lucru care te liniştea când erai supărată, continuă ea, neauzind (din fericire) gândurile mele stranii.

   Uşa de la baie se deschise deodată şi apăru Renee, părul ei blond fiind înfăşurat ăntr-un prosop alb. Apa îi atârna de gene ca nişte stropi de rouă. Îmi făcu cu mâna în semn de salut pentru mama. Se aşeză lângă canapea, căutând foenul de pe podea.

   -Ok, mersi mult. Te salută Renee. Acum trebuie să mă duc la duş până nu se termină apa caldă. Salută-l pe tata din partea mea, papa!

   I-am închis şi m-am îndreptat spre baie, aruncându-l pe canapea. Părul meu era destul de curăţel, aşa că l-am legst într-un coc patetic de jalnic şi am intrat sub jetul de apă caldă.

   Aveam un plan. Dacă acel...sau acea chestie va cânta din nou diseară, voi merge să investighez şi nu voi mai leşina de data aceasta. Cel puţin aşa speram.

   Simţeam apa fierbinte spălându-mi grijile şi am început să cânt singura melodie pe care o ascultam de la Miley Cyrus: When I Look at You. Avea ceva special in ea si o adoram. Părea atât de normală, în comparaţie cu restul cântecelor sale. Fusese pe coloana sonoră a filmului ,,The Last Song'''

 Am terminat cu spălatul şi cântatul şi m-am şters cu prosopul alb pufos. Mă simţeam ameţită şi fericită, ca în acele zile când eşti copil şi fugi şi te joci toată ziua, apoi faci o baie şi bei o cacao şi tot ce vrei e să te faci ghem şi să adormi într-o plapumă moale. 

   -Tessa, mă strigă entuziasmată Renee.

   Am ieşit ca trabantul din baie şi, reuşind sa nu alunec, m-am aşezat pe canapea. Ea dăduse drumul la televizor şi pe ecran se afla Hillary Duff în filmul meu preferat: Cadet Kelly.

   -Super, am spus, frecându-mi părul cu un prosop. Nu l-am mai vazut din vară.

   -Ştiu. Mă duc să caut ceva de ronţăit. Se ridică mai ceva ca un purice pe steroizi şi o zbughi în bucătărie. Se întoarse în timp record cu o pungă de popcorn gata făcut. Am rânjit, apoi am pus prosopul pe um calorifer şi am închis lumina, instalându-mă pe canapea. Filmul dură vreo ora şi ceva. La sfârşit, eu eram frântă, şi la fel şi Renee, aşa ca am închis televizorul şi ne-am târât până în paturi. 

   Eram atât de obosită că am uitat de planul meu, şi, dimineaţa, m-am trezit uitând cu totul de muzica ciudată. Mi-am aranjat claia de păr şi mi-am luat primele haine care nu miroseau din dulap şi m-am cărat cu Renee la micul dejun. 

   Stăteam la coadă când am simţit o bătaie pe umăr.

   -Hamm, am spus, întorcându-mă şi încercând să-mi ţin pleoapele sus. Michael stătea în spatele meu cu un zâmbet amuzat pe chip. Ce-i? m-am enervat, încercând să par autoritară.

Different MelodiesUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum