Deel 1 & 2

3K 101 13
                                    

A/N: Het eerste stukje van mijn nieuwe verhaal! Hopelijk vinden jullie het leuk.

-

1.      Elin

We zijn nog geen vier uur alleen thuis en ik verveel me nu al. Mijn zusje Julia ligt nog in bed en onze ouders zijn vanmorgen in alle vroegte met ons broertje Sven naar Oostenrijk vertrokken. Iedereen gaat op vakantie, behalve wij. Nou ja, ik moet zeggen dat het wel mijn eigen schuld is. Julia wilde niet mee, maar ze mocht niet alleen thuisblijven vanwege haar eetprobleem en dus bood ik aan ook thuis te blijven om op haar te letten. Bovendien is er zonder Julia toch niks aan op vakantie.

Ik snap haar wel. Ze wil niks liever dan even twee weken vrij zijn van de bemoeienis van onze ouders. Die hebben zelf uiteraard totaal niet door dat ze het verkeerd aanpakken. In feite offer ik mijn vakantie op om de familie bij elkaar te houden.

Ik zet mijn laptop, die al de hele morgen bij me op de bank ligt, op mijn schoot en surf naar Facebook. Eens kijken of daar nog wat gebeurd is of dat mijn digitale vrienden ook allemaal op vakantie zijn.

Als ik mijn tijdlijn bekijk, zie ik dat mijn beste vriendin Norah heeft gereageerd op de status van haar buurjongen. Mijn interesse is meteen gewekt. Haar buurjongen heet Siem en is ontzettend leuk. Ik ben al weken verliefd op hem, maar heb geen idee hoe ik hem dat duidelijk moet maken. In plaats van met hem flirten doe ik dus maar alsof ik helemaal niet zijn Facebook stalk. Tussen mijn wimpers door gluur ik naar de status.

Morgen op vakantie. Lloret, here we come!

Het bericht is al van gister, wat wil zeggen dat ze vandaag vertrekken. Of waarschijnlijk al vertrokken zijn. Kon ik ook maar naar Lloret. Ik zou zo de auto pakken en erheen rijden alleen maar om hem even te zien.

Voetstappen op de trap kondigen aan dat Julia wakker is. Ze komt de kamer in en loopt rechtstreeks door naar de keuken om haar ontbijt te pakken. Dat bestaat uit twee aardbeien. Met de rode vruchten in haar hand komt ze bij me op de bank zitten. "Zo. Opgeruimd staat netjes."

Ik knik afwezig. Het idee om naar Spanje te rijden spookt nog door mijn hoofd. Ik ga verder niet op vakantie dit jaar, dus wat maakt één kleine road trip dan uit? Langzaam draai ik mijn blik richting mijn zusje, dat uiterst langzaam haar aardbeien naar binnen zit te werken. "Hé Juul, zullen we de auto pakken en naar Spanje rijden?"

"Waarom?" Julia neemt niet eens de moeite om haar blik van de driekwart aardbei in haar rechterhand af te wenden.

"Gewoon omdat het kan." Ik probeer zo nonchalant mogelijk te klinken. Het is beter als ze niet weet dat ik dit hele plan bedacht heb om een jongen die ik niet eens durf aan te spreken te zien. Zij heeft al genoeg andere dingen aan haar hoofd. "Het lijkt me wel leuk om een road trip te maken. Iedereen gaat op vakantie en wij zitten hier, terwijl dit de eerste zomer is dat ik mijn rijbewijs heb."

Er verschijnt een lach op Julia's gezicht. "Je wilt zeggen dat we kunnen doen wat we willen?"

"Precies."

"Klinkt cool."

"Ja." Ik zet mijn laptop op de tafel. "We kunnen mams auto pakken. Die staat daar toch maar te staan. O, en laten we Groeneveld meevragen. Norah heeft ook haar rijbewijs, dus dan hoef ik niet alleen te rijden." Plus dan heb ik mensen bij me die me aan Siem kunnen introduceren als we hem zien. Norah Groeneveld is mijn beste vriendin en haar zusje Zoey is die van Julia. Ze hebben nog een zusje, Rowan, en Julia en ik beschouwen hen eigenlijk alle drie als onze eigen zusjes. Dat komt omdat onze ouders al meer dan dertig jaar met elkaar bevriend zijn en we dus min of meer samen zijn opgegroeid. Als Julia en ik het over de drie zusjes hebben, noemen we ze meestal ook simpelweg Groeneveld. Dan weten we allebei wat we bedoelen.

Road tripWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu