Deel 27 & 28

1.3K 67 6
                                    

27. Norah

Zoals gebruikelijk de laatste week had ik weer niet veel geslapen. Nou had niemand hier meer dan vier uur geslapen, maar ik had het misschien een half uur gedaan. De rest van de tijd lag ik aan Liam te denken. Ik was verschrikkelijk stom geweest, zo mogelijk nog stommer dan hij.

Het doen van de afwas bleek een hele slechte afleiding te zijn. Zeker gezien mijn kleine zusje met vier jongens op de grond zat te doen alsof ze het vriendinnetje van hen allemaal was. Dat kleine onschuldige meisje werd groot, maar dat hoefde niet per sé voor mijn ogen te gebeuren.

Nadat ik de berg afwas weg heb gewerkt en de keuken schoon heb gemaakt, ga ik bij Zoey op de bank zitten.

Verveeld kijkt ze me aan. “Wat doen we de rest van de dag? Kaarten?”

“Nee.” Ik laat mijn blik naar het groepje kaarters op de grond glijden. “Jongens, gaan we nog wat spannends doen vandaag?”

“Laten we naar het strand gaan,” stelt Rowan voor. Ze leunt tegen Jordi’s schouder terwijl ze haar laatste kaart op de grond legt.

“Goed idee.” Zoey springt al op van de bank en begint in haar tas naar haar bikini te zoeken.

Het is inderdaad geen slecht plan, maar ik moet eerst iets regelen. “Elin, kan ik jou even spreken?” Ik weet heel goed hoe dit af gaat lopen als ik het allemaal aan haar overlaat en daarvoor ben ik niet dat hele eind naar Spanje gereden.

Aan de blik in haar ogen te zien voelt Elin de bui al hangen, maar toch loopt ze met me mee naar de badkamer. Daar trekt ze de deur achter ons dicht. “Wat is er?”

“Je weet heel goed wat er is. Wat ga je met Siem doen?”

“Dat weet ik nog niet. Ik vind het zo moeilijk.”

“Je moet toch iets doen, anders wordt het nooit wat tussen jullie. Desnoods vraag je straks op het strand of hij je in wil smeren.” Mijn gedachten gaan terug naar de dag dat ik Liam ontmoette op dat examenfeest van zijn neef en mijn klasgenoot. Hij was naar Elin en mij toe gekomen om zichzelf voor te stellen en daarna was het gesprek vanzelf overgegaan op muziek. Hij liet me op zijn telefoon naar zijn favoriete bands luisteren en ik vertelde over de pianoliedjes die ik graag speelde. Een steek prikt in mijn hart. Ik mis het om met hem over muziek te praten. O wacht, dit gaat niet over mij. We hebben het nu over Elin. Terug naar Aarde, Norah. Snel bedenk ik of ik nog wat flirtadvies heb. “Vraag wat voor muziek hij leuk vindt. Dat schijnt soms te werken.”

“Je wilt hem terug, hè?” Elin kijkt me even meelevend aan en geeft me dan een knuffel. “Het komt wel goed. Jullie moeten gewoon een keer een flink goed gesprek voeren met elkaar. Dan kun je erachter komen of hij echt niet met die trut naar bed is geweest en kunnen jullie alles oplossen.”

“Nou…” Ik bijt op mijn lip. “Weet je nog die one night stand? Misschien heeft hij mij niet bedrogen, maar ik hem wel.”

“Nee, dat heb je niet. Het was uit. Jij was wanhopig en dat was zijn schuld. Kom, we gaan naar het strand. Jij gaat een paar weken genieten en niet aan hem denken. Dan beloof ik dat ik wat aan de kwestie Siem zal doen.”

“Best. Dan ga ik maar eens kijken waar ik mijn bikini heb gelaten.” Langs haar heen loop ik de badkamer uit. Het lijkt zo tegenstrijdig allemaal. Een paar dagen geleden zat ik nog thuis achter de piano alleen maar zielige liefdesliedjes te spelen en nu ga ik aan het strand liggen. Alsof het strand de oplossing is voor alles.

 -

Het is druk op het strand, maar dat komt niet bepaald als een verrassing. Het is immers juli en Lloret zit stampvol toeristen. We zijn eerst een kwartier bezig om een plek te vinden die groot genoeg is om onze handdoeken neer te leggen. Vervolgens ontdekken we dat we zo slim zijn geweest om de zonnebrand te vergeten en rent Jasper terug naar het appartement om die te halen.

Road tripWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu