Deel 41 & 42

1.2K 61 1
                                    

41.      Elin

De zon schijnt, we liggen aan het strand en het telefoonnummer van mijn droomjongen staat in mijn mobiel. Wat wil ik nog meer? In gedachten ben ik de route voor het vervolg van onze road trip al aan het uitstippelen. We kunnen langs mijn ouders in Oostenrijk gaan en dan doorrijden naar Zweden  Daar ben ik echt al te lang niet geweest. Normaal gesproken gaan we elke meivakantie en meestal ook met Kerstmis, maar dit jaar vonden mijn ouders Julia te zwak voor de reis. Moeten zij eens opletten.

Ik duw mijn zonnebril omhoog en kijk naar mijn zusjes, die naast me in het zand liggen te bakken. “Waar willen jullie hierna nog heen?”

Julia draait zich om met een glimlach op haar gezicht. “Zweden.”

“Dat had ik al gepland, en ik wil ook even in Oostenrijk langs.”

Feline gaat rechtop zitten en port haar broer. “Gaan wij ook mee of wil jij alweer meteen naar huis?”

“Wat?” Verward draait Liam zich om. “Jij mag van pap en mam helemaal niet hier zijn. Wij gaan naar huis dus.”

“Nou en? Ik ben er nu toch al en het is leuk. Waarom zouden we niet meegaan naar Oostenrijk?” Haar gezichtsuitdrukking staat op standje ‘typische opstandige puber’. “Ik ga mee. Het is gezellig. Als jij naar huis wilt, prima. Ik kruip wel bij Rowan op schoot of zo.”

Aan haar andere kant zie ik Rowan de kleur van een overrijpe tomaat aannemen. Wacht eens even… Wat is er eigenlijk aan de hand tussen die twee? Valt Rowan soms op Feline? Wat enorm schattig. Dat had ik echt niet verwacht. Ons kleine zusje vindt iemand leuk.

“Geen sprake van. Als jij meegaat, dan ga ik ook mee. Ik ga niet in mijn eentje terug nar huis rijden. Ze zien me al aankomen.” Liam draait zich terug op zijn buik en sluit zijn ogen.

“Mooi dan.” Met een tevreden uitdrukking op haar gezicht laat Feline zich ook weer op haar handdoek zakken.

Op dat moment begint mijn telefoon te trillen. Snel pak ik het ding op, in de hoop dat er door dat trillen geen zand in gekomen is. Ik had kunnen weten dat het een slecht idee is om je telefoon mee naar het strand te nemen. Maar die gedachte verdwijnt meteen als ik zie van wie het sms’je is dat mijn telefoon zojuist heeft ontvangen. Siem.

Vind je de play-offs romantisch genoeg voor een date of moet ik wat anders verzinnen?

Al zou hij voorstellen om samen bij zijn demente oma op bezoek te gaan dan zou ik het waarschijnlijk nog leuk vinden. Daarom typ ik meteen wat terug.

Nee, play-offs zijn prima. Ik weet alleen nog niet wanneer ik weer thuis ben. X

Mooi, ik heb dus een voetbaldate met de jongen waar ik al anderhalf jaar stiekem een crush op heb. Beter kan gewoon niet. Nu moet ik me maar eens gaan bemoeien met de liefdeslevens met anderen. Met Norah en Liam gaat het goed, dus die kan ik met rust laten. Dan zijn Julia, Zoey, Rowan en Feline aan de beurt. Ja, dat is nog eens een briljant idee! Julia moet verliefd worden. Als een jongen haar leuk vindt, gaat zij vast ook inzien dat ze mooi genoeg is om van te houden en dat ze echt niet graatmager hoeft te zijn.

Met een lach op mijn gezicht draai ik me op mijn buik en speur het strand af. Helaas, geen jongen te bekennen. Houden die collectief siêsta of zo? Zo kan Julia natuurlijk nooit een vriendje krijgen. Nou ja, tijd zat. Het is tenslotte zomervakantie.

-

We profiteren optimaal van het feit dat we nu een man in ons midden hebben door hem ’s avonds een barbecue op het strand te laten organiseren. Bij de supermarkt haalt Liam zo’n wegwerpgeval, wat hamburgers, worstjes, stokbrood en kruidenboter. Ook Zoey en Bruno schuiven aan en Bruno helpt Liam met het aansteken van de barbecue.

Road tripWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu