Capitolul 1

5K 318 87
                                    

Ce naiba cauta ea acolo?

Cand elicopterul incepu sa piarda din altitudine , Grace simti cum i se intoarce stomacul . La picioarele ei se intindeau kilometri patrati de jungla tropicala. Acoperisul pe care il formau coroanele copacilor protejau si ascundeau misterele acelui superb taram. In orice alt moment, Grace s-ar fi simtit captivata de frumusetea peisajului care o inconjura, dar nu se putea gandi la nimic altceva decat la intalnirea care o astepta in acea zi. La intalnire si la barbat.

Ce naiba cauta ea acolo incorsetata in acel ridicol si calduros costum, zburand deasupra junglei braziliene pentru a implora mila unui barbat, care, aparent nu cunostea semnificatia acelui cuvant?

Sebastian Oliveira.

Genial, periculos, ranit... Ii veneau in minte atatea cuvinte cand se gandea la el, dar nici unul dintre acele cuvinte nu avea darul de a o linisti. Incredibil de bogat si cu mai multa putere decat regii si presedintii, se spunea ca era atat de abil cu cifrele incat ziaristii dedicati lumii afacerilor il comparasera cu un computer pe doua picioare. Pentru Grace , acea comparatie nu aducea nimic bun, data fiind aversiunea pe care o simtea pentru tehnologie.

- Are case prin toata lumea - spuse pilotul , in timp ce privea salbaticul peisaj care se intindea la picioarele ei.

- De ce a decis sa traiasca aici?

- Pentru ca lumea nu il lasa in pace. Ii place sa aiba intimitate.

- E un singuratic?

- Bine, eu nu as spune despre el ca este bland si dragut ca un ursulet de plus, daca asta e ceea ce ma intrebati. Cu toate acestea, femeilor nu pare sa le intereseze. Tocmai faptul ca este rau si periculos le atrage ca albinele la miere, in afara de putere si bani. Trebuie sa va spun ca dumneavoastra nu sunteti tocmai genul lui de femeie.

Genul lui de femeie? Nevenindu-i sa creada ca pilotul crezuse ca ea ar putea fi iubita unui multimilionar, Grace fu pe punctul de a izbucni in ras.

- Am o intalnire cu domnul Oliveira. Compania sa a realizat o investitie initiala in afacerea mea. Domnul Oliveira este ca un inger al afacerilor,dar dat fiind faptul ca dumneavoastra lucrati pentru el, banuiesc ca stiti deja asta.

- Un inger? -repeta pilotul, izbucnind in ras. Tocmai ati spus ca Sebastian Oliveira este un inger?

- E doar o forma de a spune. Ceea ce vreau sa spun este ca investete in afaceri mici asa ca si a mea - spuse Grace. Intr-adevar fusese foarte interesat de afacerea ei pana de curand. Dintr-odata simti ca i se face din nou rau de la stomac, asa ca se prinse puternic de laptop pentru a incerca sa isi recupereze siguranta in ea insasi.

Pe de alta parte, pilotul continua sa rada.

- Inger ... Uite, nu stiu cum isi castiga banii, dar va voi spune un lucru. Acel barbat nu e deloc un inger.

- Eu nu cred tot ce se scrie in presa - afirma ea , dispusa sa nu se lase intimidata.

- Asa este. Daca ati crede nu ati mai fi aici. Din cate vad eu dumneavoastra sunteti o femeie curajoasa si decisa si asta e un lucru bun. Va va fi de mare ajutor aici.

- Va asigur ca nu trebuie sa fi curajos pentru a asista la o intalnire de afaceri.

- Asta depinde cu cine va intalniti. Si mai ales unde. Sunt putine persoane care au curajul sa viziteze lupul in vizuina sa.

- L-ati numit lup? - intreba Grace, simtind ca decizia ei urma sa esueze.

- Eu nu. Asa il numesc toti ceilalti. Eu pur si simplu il numesc sef.

Elicopterul continua sa piarda din altitudine. Grace, simti ca isi pierde curajul , inchise ochii pentru a incerca sa nu vomite. Niciodata nu ii placuse inaltimile.

Jungla dorinteiWhere stories live. Discover now