Capitolul 2

3.2K 268 28
                                    

In lumina puternica a soarelui Sebastian vazu cum Grace se albise la fata.  "Jocul tau a iesit la iveala, papusa", isi spuse , intrebandu-se cum putuse fi atat de naiva si sa creada ca el nu va descoperi ceea ce se intampla cu afacerea ei. Nu era vorba ca nu era inteligenta , pentru ca era. Numerele se potriveau perfect si nimeni nu si-ar fi dat seama de ceea ce vazuse el. La prima vedere numerele nu pareau sa arate altceva decat o afacere caruia ii era greu sa infloreasca. Strategia lui Grace Thacker de a se arata amabila si conservatoare ar fi putut avea efect cu un barbat mai putin cinic si experimentat cu sexul opus. Dar nu si el. Alt barbat s-ar fi simtit impresionat pentru ca ea admitea atat de deschis deziluzia  pentru lipsa de beneficii. Alt barbat ar fi putut crede in inocenta ei. Din fericire pentru Sebastian, si din nefericire pentru Grace Thacker, specialitatea lui erau femeile avare si fara scupule. Daca nu ar fi fost asa, poate ca nu ar fi descoperit niciodata ca Cafe Brasil nu este ceea ce pare a fi si ca Grace Thacker nu era tocmai femeia de afaceri generoasa si draguta care pretindea a fi. Faptul ca avuse curajul de a se prezenta in fata lui pentru al implora sa continue sa investeasca in acea mica farsa era o dovada in plus a avaritiei ei si a lipsei de constiinta. In circumstante normale, Sebastian ar fi lasat aceasta problema pe mana unui angajat, dar decise sa se ocupe el personal de cazul lui Grace Thacker.

Dupa ce privi manichiura perfecta si parul stralucitor al invitatei sale , simti o profunda furie in interiorul sau. Era evident ca ea nu cunostea semnificatia cuvantului "lipsa". Stia oare acea femeie ce inseamna sa iti fie frig si foame? Sa nu ai un acoperis deasupra capului? Bineinteles ca nu. Era dispus sa parieze ca cea mai mare dificultate pe care o intampinase in viata  pana in acel moment se rezuma doar la ce pantofi sa poarte in fiecare zi. Cand Grace Thacker luase legatura cu el pentru ai cere o intrevedere, reactia initiala a lui Sebastian fu cea de a refuza.  De ce sa piarda timpul cu ea? In schimb, decise ca trebuia sa trateze problema in alt mod. Un mod foarte diferit.

Razbunare.

Grace Thacker distrusese multe vieti si era pe punctul de a o face din nou. Cineva trebuia sa o faca sa infrunte consecintele lipsei sale de scrupule.  Trebuia sa sufere. 

Sebastian nu decise inca cum, dar se va gandi la asta.  Privind-o in acele momente, imbracata intr-un costum care, fara nici o indoiala o costase o avere, si o pereche de pantofi care sugerau sex si sperand ca el sa extinda imprumutul pe care il facuse pentru afacerea ei, Sebastian stiuse ca luase decizia corecta. In timp ce ii privea picioarele frumoase, se intreba pana unde era capabila  sa mearga acea femeie pentru as atinge obiectivele. Era pacat ca el niciodata nu amesteca sexul cu afacerile.  Chimia care exista intre ei fusese evidenta din momentul in care ea isi prinse tocul in scandurile de lemn. Se aplecase pentru as elibera tocul si acel gest ii permise lui Sebastian sa vada perfect in decolteul ei. Parul blond ii acoperise chipul cand se inclinase catre pamant.  Pentru o secunda furia pe care Sebastian o simtise fu depasita de o puternica dorinta sexuala. Fu atunci cand ea isi dadu seama de prezenta lui. In acel moment, se agatase de mapa pe care o avea in maini ca si cum de ea ar fi depins viata ei. Acel simplu gest fu suficient pentru ca Sebastian sa isi potoleasca libidoul si sa isi amineasca motivul prezentei ei acolo.

Banii.

In afara de parul stralucitor si de incantatorul decolteu si de picioarele lungi, Grace Thacker nu era diferita de alte femei avare. Indeparta amintirile intunecate din trecutul sau cu determinare si decise sa isi concentreze toata furia asupra acelei femei. Nu era de mirare ca domnul Thacker nu o insotise. Nu dorisera ca nimic sa risipeasca  imaginea virginala si pura pe care ea o prezenta cu camasa ei alba si cu stralucitorul ei par blond , daca ar fi fost in fata unui jurat, cu siguranta acesta ar fi fost capabil sa o scoata nevinovata dintr-un proces de asasinat.

- Si de ce as avea eu probleme sa dorm noaptea? intreba ea intr-un final , uimita.

Sebastian se abtinu sa nu ii spuna nimic din ceea ce stia, si astfel sa termine acea intrevedere cat mai repede posibil. Asta ar fi fost prea usor pentru ea. Sebastian nu voia ca totul sa se termine asa usor pentru Grace Thacker.

Jungla dorinteiWhere stories live. Discover now