Capitolul 8

3.5K 262 15
                                    

Foarte suparata  din cauza infruntarii pe care o avuse cu Sebastian , Grace se indrepta cu pasi mari spre jungla luand drumul spre laguna. Ce drept avea sa fie suparata? Cumva ii facuse el vreo promisiune? Nu. Atunci, de ce se simtea arat de dezamagita , atat de deceptionata? De ce avuse impresia ca vazuse ceva la el?  Niciodata nu se simtise atat de confuza . Corpul ei isi dorea sa se intoarca inapoi acasa si sa se bage in pat alaturi de Sebastian si astfel sa uite de toate complicatiile din viata ei. El era capabil sa vada relatia dintre ei in termeni simpli si clari.  Ea de ce nu putea? Raspunsul la acea intrebare se reflecta in faptul ca exista o diferenta fundamentala intre ei.  In ciuda a tot ce i se intamplase in viata lui Grace, ea niciodata nu isi pierduse speranta, in timp ce Sebastian ...  Se simtea foarte trista ca vazuse in sfasit adevarul despre el. Era complet deceptionat in privinta femeilor si a vietii in general. Ceva se intamplase in trecutul lui de isi pierduse toata speanta. Ii lua douazeci de minute sa isi dea seama ca laguna nu se vedea nicaeri, ceea ce insemna ca deviase de la drum. Incercand sa nu se impacienteze, se opri si privi in jurul ei, cautand ceva cunoscut. In schimb, totul ii era necunoscut.  Decise ca cea mai bun optiune era sa se intoarca si sa incerce sa isi urmeze pasii. Sunetele si zgomotele din jungla incepura sa o ingrozeasca. In ziua anterioara, alaturi de Sebastian, se simtise sigura si hotarata. In acele momente, complet singura in jungla deasa si in apasatoarea atmosfera a junglei, ii era dificil sa isi  retina teama. Isi aminti ca panica nu ducea nicaeri. Exact in acel moment, cararea incepu sa se divida. Stanga sau dreapta. Nu stia.  Isi spuse ca nu putea fi prea departe de casa .  Merse cel putin treizeci de minute, ceea ce insemna, ca mai devreme sau mai tarziu, cieva ma porni in cautarea ei. Sau nu? Oare Sebastian era atat de concentrat asupra calculatorului incat nici macar nu isi daduse seama ca plecase?  


Nu avea nici un sens. Plin de frustrare, Sebastian inchise telefonul si privi pe geam. Isi petrecuse cel putin o jumatate de ora vorbind la telefon, si cele treizeci de minute fusesera cele mai exasperante minute din toata viata lui. Departe de a gasi un raspuns, intrebarile se inmultisera. Maniplularea cifrelor merse mult mai departe decat si-ar fi imaginat la inceput. In schimb , un lucru rezultase evident. Grace nu beneficiese nici o secunda de banii care fusesera sustrasi din companie, ceea ce insemna ca ea spusese adevarul de la bun inceput. Ii era imposibil sa creada ca ea nu isi daduse seama de discretantele din facturi. Era foarte tanara, da, dar conducea o afacere. Cum de nu isi daduse seama?  Cumva nu se uitase peste facturi? Cu un gest de nerabdae apasa pe butonul interfonului si o suna pe Maria.

- Spune -i domnisoarei Thacker sa vina in birou.

- Domnisoara Thacker a plecat in jungla.

- A mers oare din nou la laguna?

- Nu am vazut sa poarte costumul de baie.  In plus parea foarte suparata.

-  Cat timp a trecut de cand ai vazut-o? -intreba Sebastian, ridicandu-se in picioare.

- Cam o jumatate de ora.

Suficient timp pentru a avea o problema grava. Ce naiba i se intamplase? De ce decise sa plece in acel mod?  In chimb, stia foarte bine motivul. Plecase  din casa pentru ca era foarte suparata pe el. Pentru ca nu avuse incredere in ea.  Fara sa piarda timpul cu analiza situatiei, iesi din casa si o lua pe cararea care ducea spre inima junglei. In tot acest timp o striga, dar nu obtinu nici un raspuns. Disperarea de a o gasi il facu sa isi dea seama cat de nemilos se purtase cu ea.  Grace fusese intodeauna sincera cu el. Data viitoare cand o sa vrea sa vorbeasca cu el, o sa o asculte. Era atat de cufundat in gandurile sale ca aproape ca nu o vazu. Statea asezata pe trunchiul unui copac cazut, cu chipul foarte palid.

- La ce naiba ti-a fost gandul cand ai decis sa te aventurezi in jungla? - striga la ea, lasand ca furia sa puna stapanire pe el. Promisiunile pe care si le facuse de a o trata frumos disparura din cauza usurarii pe care o simtise gasind-o intreaga.

Jungla dorinteiWhere stories live. Discover now