Arcanus Grines'in Adaleti

5.3K 227 204
                                    


Harry uyuyordu.

Bu defa rüyasında ne Little Hangleton'u, ne esrar dairesini, ne de parlayan yeşil ışığı ve patlamaları görüyordu.

Yüz üstü yattığı yatakta yarı aralık ağzından sessiz bir hırıltı duyuluyordu. Arkasındaki duvarda Chudley Cannons'un turuncu renklerinin hâkim olduğu dev bir poster vardı. Bu poster tüm büyücü eşyaları gibi sıradan olmaktan epeyce uzaktı. Üzerindeki oyuncular belli ki kazandıkları bir quidditch maçının ardından birbirinin sırtını sıvazlarken arayıcının havaya kaldırdığı altın snitch elinden kurtulabilmek için cansiperane bir çaba harcıyordu. Arka planda ışıl ışıl tribünlerde cannons atkıları anafora kapılmış gibi rüzgârda savruluyordu.

Harry'nin yataktan sarkan eli neredeyse yerdeki büyücü satranç takımına değecekti. Ron ile gece geç saate kadar kapışmış, son partiden sonra yeniden kurma zahmetine katlanmadıklarından, vezirin kafasında koltuk kırdığı süvarinin parçaları hala zeminde dağınık halde kalmıştı. Bir sıra arkada duran iki piyon hala atın parçalarına bakarak hüzünle hıçkırıyordu.

Hemen yatağın yanındaki komodinin üzerinde ise geceden kalma yarım bardak balkabağı suyu, Kennilworthy Whisp'in Çağlar Boyu Quidditch isimli eserinin bayağı yıpranmış bir kopyası ve bej renkte eski bir abajur duruyordu

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Hemen yatağın yanındaki komodinin üzerinde ise geceden kalma yarım bardak balkabağı suyu, Kennilworthy Whisp'in Çağlar Boyu Quidditch isimli eserinin bayağı yıpranmış bir kopyası ve bej renkte eski bir abajur duruyordu. Abajurun dibinde bir büyücü-saat bağdaş kurmuş oturuyor, arada bir yeleğinin cebinden çıkardığı köstekli saate kasvetle bakıyor, sıkıntıyla pozisyon değiştirip ayağa kalkıyor, oflayıp pufladıktan sonra asasıyla komodinin yüzeyine saçılmış günebakan tohumlarını karıştırıyordu. O karıştırdıkça, günebakan tohumları komodinin kenarından yere düşüyor ve sayfaları açık bir şekilde yere savrulmuş olan haftalık dergi Büyücü Klası'na çarparak yatağın altına yuvarlanıyordu. Derginin açık olan sayfalarından birinde fit bir bedene sahip olmak için besin desteği olarak kullanılabilecek iksir bileşenlerinden, Cadı Gündemi'nin en iç gıdıklayıcı parfüm seçtiği Homme Magique'in ham maddesi olan yabani otlar üzerinde bir araştırmaya kadar on kadar farklı haber vardı. Diğer sayfada ise Madame Malkin'in büyücü spor giyimi üzerine tanıtımı bulunuyordu. Gilderoy Lockhart'ı kıskandıracak kadar parlak ve dalgalı saçlarıyla ukala görünüşlü, sarışın hoş bir büyücü, kendisine dokunmak için yarışan Veela'lar tarafından sarılmış olduğu halde umursamaz bir yüz ifadesiyle cübbesini savurarak havalı pozlar veriyordu.

Bu arada Harry odada yalnız değildi tabi.

Ron Weasley ellerini birine teslim olmuş gibi iki yana açmış vaziyette koltukta sızmış kalmıştı. Çıkardığı derin horultular, koltuğun yanındaki kafesin zeminine yayılmış gazete kâğıtlarını gagalamakta olan Pigwidgeon'un korkuyla zıplamasına sebep oluyordu. Gri baykuş her defasında başını kanatlarının arasına alıp kulaklarını tıkamak istercesine küçülüyor, sonra tek gözüyle Ron'u hiddetle süzüp yine paçavraların arasına gömülüyordu. O gazeteleri karıştırdıkça kafesin durduğu maun masa da ufak sarsıntılarla yerinden oynuyordu. Kafesin hemen yanında Ron'un ejderha yürekteli asası, üzerinde Sihir Bakanlığı'nın logosu bulunan bir parşömenin üzerinde hafifçe ileri geri yuvarlanıyordu. Mafalda Hopkirk'ün imzası bulunan parşömende Sihirli Yasal Yaptırım Dairesi Başkanlığı, Kovuk'ta ikamet etmekte olan Harry James Potter ile Ronald Bilius Weasley'i, Dolores Jane Umbridge'in 24 Ağustos tarihli ceza duruşmasına tanık olarak davet ediyordu. Görüntüye göre duruşma o gün tam öğle vakti Sihir Bakanlığında 13 numaralı salondaydı.

Harry Potter ve Kızıl Pelerin #Wattys2018 GalibiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin