Ölümcül Hata

1.9K 111 69
                                    


Holyhead Harpies'in kupada bir üst tura çıktığı maça sadece Ginny'nin muazzam kovalayıcı performansı değil, Harry'nin Jonathan Beresford ile yaşadığı tartışma da damgasını vurdu. Rita Skeeter olaya bir Burnuk'un cincüce yapımı kadim bir kral tacına sarılması gibi yaklaştı ve gündemden düşmemesi için de elinden geleni yaptı.

Maçın hemen ertesi günü çıkan baskıda Ginny'nin maçı getiren muhteşem sayısı HARPI'LERDEN PUDDLEMERE'A MEYDAN DAYAĞI başlığıyla manşetten girmişti. Hemen altında Harry'nin Jonathan Beresford'a attığı yumruk dönüp duruyor ve İNSAN BLUDGER: HARRY POTTER başlığı uyarı ünlemiyle yanıp sönüyordu.

Gelecek Postası habere ve sonrasında olayın perde arkasını anlatan seriye gösterilen yoğun ilgi sayesinde o hafta her gün çift baskı yapınca Harry yine Grimmauld Meydanı On İki Numara'ya gelen mektup ve çığırtkanlarla uğraşmak zorunda kaldı. Neyse ki Ron ve Hermione bu konuyu konuşmamak üzere sessiz bir anlaşmaya varmış gibiydi; dışarıda kıyamet kopar, büyücü dünyası Gelecek Postası magazin servisinin haberleriyle çalkalanırken en azından yalnız oldukları anlarda Quidditch maçındaki olaylar hiç gündeme gelmedi. Ta ki Noele bir hafta kala, yani 17 Aralık'a kadar.

Ron ile Hermione, Noel tatilini Weasley ve Granger ailelerinin kaynaşması için iyi bir fırsat olarak görmüşlerdi; Hermione'nin dişçilikle uğraşan ebeveynleri, Kovuk'ta Noel yemeğinde ağırlanacaktı. Haklı olarak ailenin bir parçası saydıkları Harry'yi de aralarında görmek istediler. Ancak Harry, o geceyi Kovukta geçirmeyi kesin bir dilde reddetti. Ginny ile karşılaşmak istemiyordu, ayrıca Quidditch maçında yaşanan olanlardan dolayı kendisini Weasley ailesine karşı mahcup hissediyordu. Ron ile Hermione'nin günlerce süren ikna çabaları onu bu kararından geri adım attıramadı.

Kararını vermişti vermesine ama Kreacher ona ne kadar sıcakkanlı davranırsa davransın, ev cini ile baş başa geçireceği bir Noel'i pek de hevesle beklemiyordu.

Kararını vermişti vermesine ama Kreacher ona ne kadar sıcakkanlı davranırsa davransın, ev cini ile baş başa geçireceği bir Noel'i pek de hevesle beklemiyordu

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Bütün bunların dışında yaşanan gerginliğin iyi bir sonucu da oldu; Harry kendini tam anlamıyla işine verdi. Ginny ile arasında geçenler ne zaman kafasını fazlaca meşgul etse, kendisini Seherbaz cüppesi içinde hayal ediyor, işine tekrar dört elle sarılıyor ve çalışmak için yeni sebepler üretiyordu.

Harry'ye ve Ron'a yardım etme konusunda fikrini değiştirmiş görünen Arcanus Grines onlara iyi bir Hayalbozan Büyüsü yapmanın inceliklerini gösterdi. Harry Grines ile çalışırken, her ne kadar kişisel olarak sorunlar yaşasalar da onun eşsiz bir taktisyen olduğunu fark etti. Değişen durum ve şartlara göre anında uyum sağlıyor, yaratıcılığı sayesinde zor görünen durumlardan ustaca sıyrılabiliyordu. Bu da onu müthiş bir ortak ve korkutucu bir düşman haline getiriyordu.

Gawain Robards ise umursamaz görünüşünün ve yemek şaraplarıyla ateş viskisine olan tutkusunun aksine çok iyi bir düellocuydu ve Karanlık Sanatlara Karşı Savunma konusunda sonsuz bilgi ve deneyimi vardı. Özellikle Ron'un kalkan Büyüsünü mükemmelleştirmesinde çok büyük bir rol oynadı. Yakın dövüşte etrafına aşılması imkansız bir duvar örüyordu. Ama yine de Harry'nin o hafta öğrendiği en etkileyici şey Grines'in Hayalet Kama Büyüsüydü.

Harry Potter ve Kızıl Pelerin #Wattys2018 GalibiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin